Ochtendritueel

Fred slaapt

Ochtendritueel

Het is voor mij een onmogelijke opgave om vroeg wakker te worden. Ik kan het niet! Fleur en ik zijn echte avondmensen en dat betekent dat we vaak niet voor 01.00 in bed liggen. Als we dan de volgende ochtend vroeg een afspraak hebben, dan is het echt een soort van oorlog met jezelf om op tijd op die afspraak te zijn. Ikzelf ben meestal rond 08.30 wakker, maar voor ik daadwerkelijk functioneer volgt er eerst een heel ochtendritueel..

Het ochtendritueel

Vaak heb ik geen wekker nodig en staat Fred om klokslag 08.00 aan de deur te krabben. Voor een hond met baasjes die liever tot 10.00 in bed liggen heeft deze hond dus een onmogelijke timing! Fred slaapt Maar goed, dat hebben we geaccepteerd en ik sta dan ook braaf om 08.30 naast mijn bed. Ik stoei even met de hond, geef een ram op onze roze Senseo en loop met mijn telefoon naar de wc. Op de wc lees ik het laatste nieuws, check ik mijn Facebook feed en mijn e-mail. Reclame, reclame, reclame en wat nuttige info en dan weer terug naar de Senseo om een kop “hele sterke koffie” te zetten.

Hele sterke koffie is relatief bij Senseo, maar de Dark Roast komt het dichtst bij iets wat we koffie kunnen noemen. Zelf ben ik meer het dubbele espresso type, lekker, donker en zo sterk dat je je lepel er recht op in kan zetten, maar helaas trekt Fleur dat moeilijk. Het Senseo apparaat was dan ook een relationele concessie. Als ik ooit een ruimer budget krijg neem ik een ding dat echte espresso maakt.

Wandelen met Fred

Met mijn kop koffie, pakje sigaretten en aansteker begeef ik mij naar de bank en daar zet ik het nieuws aan. Tijdens het nieuws drink ik mijn koffie op en open ik mijn laptop om de nuttige info in mijn e-mail verder te bekijken. Per ongeluk kijk ik ook de Max geheugentrainer…Tsja, beetje afgedwaald, iedere dag weer! Inmiddels staat Fred wel met zijn benen gekruist naast me, dus gaan we voor een lekker lang rondje door de buurt.

Lopen met Fred is echt een beetje mijn taak in huis. Ik vind het heerlijk om met mijn kleine vriend al zijn bekende plekjes af te lopen. Inmiddels heb ik een heel sociaal netwerk aan groetende bejaarden opgebouwd. Fred geeft een rondjeOok zijn er een aantal hondenbezitters die ik niet bij naam ken, maar door het leven gaan al “het rolatorvrouwtje”, “die gast met die bril en maltezer”. Ik zwaai altijd even naar meneer Van den Berg. Als hij buiten is maken we even een praatje. Tijd voor een nieuwe bak koffie!

Als het ongeveer 09.30 is ben ik weer thuis en functioneer ik ongeveer als een normaal mens. Je ziet, er zit een heel ritueel achter mijn sprankelende persoonlijkheid. Als collega’s bij Eurocross mij tijdens een vroege dienst vragen waarom ik om 04.00 op moet om, om 06.00 op mijn werk te zijn, dan zeg ik altijd maar dat ik lang douche. De waarheid is dus echter veel omvangrijker. Ook is het nagenoeg onmogelijk voor mij om te slapen voor 01.00 dus heb ik vaak maar een hazenslaapje gedaan. Gelukkig kan ik deze diensten vaak wegruilen!

Als de baby er is

Ik ben benieuwd hoe mijn ochtendritueel zal veranderen als de baby er is. Word ik een ochtendmens? Wordt uitslapen een luxe? Zal ik bij voorkeur vroege diensten gaan draaien? Ik weet het allemaal nog niet, maar ik weet wel dat het wennen gaat worden. Heb jij tips om mijn ochtendritueel te behouden of aan te passen als onze kleine man er is, laat een reactie achter onder dit bericht!

Lees hier meer over Baby Delivery Management

Misschien vind je dit ook interessant...

1 Reactie
  • Jans
    Geplaatst op 13:38h, 09 oktober

    Een baby moet alles leren ook slapen en dus ook “uit”slapen… wat wij deden is nooit bij de eerste kick al naast t bedje te staan. Gaat het echt flink huilen dan even speen en nog “proberen” te laten slapen.
    Is t fles tijd dan na de fles nog even terug leggen… zo leer je ze een beetje langer slapen. Jax nu meestal half 8 en ivy rond 8 uur a half 9

Geef een reactie