De voordelen van een leaseauto voor ZZP-ers

De voordelen van een leaseauto voor ZZP-ers

Als je ZZP-er bent is een leaseauto vaak een enorme stap. Misschien zijn je inkomsten nog niet stabiel, of ben je bang dat je het maandbedrag voor een leaseauto nog niet elke maand kunt betalen. Toch kan ik iedere zelfstandige zonder personeel aanraden om zeker een auto te overwegen die je niet zelf bezit. Je kan zakelijk zowel een personenauto als bedrijfswagen leasen. Een leasebak heeft namelijk ook heel veel voordelen voor ondernemers!

Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen

Als je een nieuwe auto aan wilt schaffen, dan moet je meestal in één keer een heel groot bedrag betalen aan de autodealer. Veel ondernemers kiezen dan ook voor een auto met een laag aanschafbedrag. Immers, die €1500,- hoef je maar één keer uit te geven. Wil je een nieuwere, grotere en veiligere auto, dan slaat de aanschaf in één keer een enorm gat in je begroting.

Leasen voorkomt dat je in één keer een bedrag tussen de €12.000,- en €60.000,- af mag tikken. Je betaalt gewoon maandelijks een kleiner bedrag dat afhangt van dingen als aanschafwaarde, restwaarde van het voertuig na afloop van het leasecontract, de duur van de overeenkomst en bepaalde extra’s als een tankpas autoverzekering en de wegenbelasting. Al deze zaken samen vormen het leasebedrag dat doorgaans neerkomt op een paar honderd Euro per maand. Berekenen van je maandlasten is simpel. Hiervoor gebruik je simpelweg een lease calculator en je weet snel waar je financieel aan toe bent als ZZP-er.

Een leaseauto is perfecte reclame voor jouw onderneming

Jouw nieuwe leaseauto is de ideale reclame voor jouw onderneming. En daar hoef je echt niet je hele auto voor te laten bestikkeren! Als je met een mooie schone auto voorrijdt bij je klanten is dat eigenlijk al reclame genoeg. Kies een auto in de kleur die past bij jouw branding of uitstraling en ik weet zeker dat jouw klant een positievere indruk van je heeft dan de concurrent die in een oude Opel aan komt rijden.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd kiezen voor een branding uiting op je nieuwe leaseauto. Zorg in dat geval dat je logo, contactmogelijkheden en website goed zichtbaar zijn. Bezuinig niet op het formaat lettertype. Dit mag echt wel zo groot mogelijk op je leaseauto. Als je met 100 kilometer per uur voorbij suist is het goed als mensen je website nog kunnen lezen.

Belastingdienst en jouw leaseauto

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een auto gaat leasen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of je ook privé gebruik gaat maken van de bedrijfsauto. Als dit het geval is, dan word er door de belastingdienst bijtelling berekend. De bijtelling is een bedrag dat je bij je inkomen optelt en waar je dan belasting over betaalt als je een auto van de zaak hebt en deze privé gebruikt.

Naast bijtelling betaal je natuurlijk BTW over de aanschafwaarde van het voertuig, de brandstof die je verbruikt en je mag meestal kilometers schrijven. Al met al nog een hele administratie die makkelijker wordt met een leasewagen als je dit vergelijkt met een eigen auto.

Geen zorgen meer over alle extra kosten

Die administratie is ook precies waarom veel ondernemers kiezen voor een leaseauto. Vaak zitten een tankpas, de all-riskverzekering en wegenbelasting inbegrepen bij het leasebedrag. Dit is erg fijn, want je hoeft je niet meer druk te maken over of de rekeningen wel betaald zijn. Ook is de administratie met betrekking tot brandstof in één keer overzichtelijk. Eitje dus en het scheelt zó veel tijd.

Altijd een nieuwe en veilige auto onder je kont

Wat misschien wel het fijnste is, is dat je altijd een nieuwe en veilige auto onder je kont hebt. Dit hoeft natuurlijk geen hele dikke leasebak te zijn, maar een bedrag per maand biedt wel perspectieven. Nieuwe auto’s zijn doorgaans veiliger en zuiniger dan een voordelige tweedehands auto. Deze geruststelling geldt voor de hele duur van het leasecontract en als je wilt, kun je dit leasecontract meestal gewoon voortzetten met dezelfde of een nieuwe leaseauto als het contract afloopt.

Leaseauto ZZP
Geen reactie's

Geef een reactie