Bakwagen verzekeren als zzp’er: dit zijn de mogelijkheden

Bakwagen verzekeren als zzp’er: dit zijn de mogelijkheden

Ben je zzp’er en bezorg je producten bij klanten? Dan kun je hier een bestelauto voor gebruiken. Helaas is de laadruimte van dit voertuig niet altijd groot genoeg. Als jij je producten hier niet in kunt vervoeren, wil je misschien een bakwagen kopen. Voordat je hiermee de weg op gaat, moet je – net als bij een bestelauto – een autoverzekering afsluiten. Maar hoe verzeker je als zzp’er een bakwagen? Je ontdekt het hier!

Basisdekking


Een vrachtwagenverzekering of zzp bestelautoverzekering afsluiten verschilt maar weinig van elkaar. Bij beide voertuigen dien je immers uit één van de drie basisdekkingen te kiezen. Regel dit voordat je de openbare weg op gaat, want je bent volgens de Nederlandse wet verplicht om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Hieronder staan de drie basisdekkingen op een rijtje, inclusief een korte toelichting waar je voor verzekerd bent.

– WA
Ieder motorvoertuig in Nederland moet minimaal verzekerd worden voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Sluit je deze verzekering af voor je vrachtwagen? Dan ben je verzekerd voor alle schade die je met dit voertuig bij iemand anders aanricht.
– WA + Beperkt Casco
Waar een WA-verzekering geen schade aan je vrachtwagen dekt, is dit met de WA + Beperkt Casco wel het geval. Je verzekeraar keert namelijk geld uit als de schade het gevolg is van brand, bliksem, storm of een aanrijding met een loslopend dier.
– WA + Volledig Casco (allrisk)
De meest uitgebreide manier om je vrachtwagen te verzekeren is met de dekking WA + Volledig Casco. Naast de schades die we hierboven al noemden, dekt deze verzekering ook schade aan je eigen auto als gevolg van een botsing of aanrijding. Door de uitgebreide dekking wordt deze verzekering ook wel een allrisk vrachtwagenverzekering genoemd.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de basisdekking kun je bij een vrachtwagenverzekering afsluiten ook kiezen uit één of meer aanvullende dekkingen. Hiermee ben je beter verzekerd, maar de premie valt ook hoger uit. Hieronder hebben wij de aanvullende verzekeringen die je als zzp’er voor je bakwagen af kunt sluiten uitgelicht.

Inzittendenverzekering
Beschermt jou en eventuele passagiers beter tegen schade door ongelukken. Schade aan privébezittingen is ook meeverzekerd.
– Rechtshulp verkeer
Je bent verzekerd van juridische hulp als er een conflict ontstaat met je vrachtwagen. Dit is niet alleen het geval bij een ongeluk, maar ook bij onderhoud of verzekeren.
– Eigen vervoerverzekering
Dekt schade aan goederen en/of gereedschappen die je in je vrachtwagen vervoert. Deze spullen zijn 24/7 verzekerd tegen schade en diefstal.
– Nieuwwaarderegeling
Verzekert je vrachtwagen één jaar tegen nieuwwaarde. Deze aanvullende dekking geldt alleen voor nieuwe vrachtwagens en kan enkel bij een allrisk vrachtwagenverzekering afgesloten worden.

Bereken je premie

Weet je inmiddels hoe jij je vrachtwagen wilt verzekeren? Dan ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar het prijskaartje. Hiervoor kun jij je het beste tot de website van een verzekeraar richten. Hier vind je namelijk een handige tool die dit voor je doet. Vul simpelweg de gevraagde gegevens in en je weet direct keren hoeveel je per maand kwijt bent aan een vrachtwagenverzekering.

Bakwagen verzekeren
Geen reactie's

Geef een reactie