Ben jij vergeten je scooter te verzekeren?

Ben jij vergeten je scooter te verzekeren?

Het kan gebeuren dat je eindelijk genoeg geld gespaard hebt voor een scooter en op het moment dat je hem dan eindelijk gekocht hebt, wil je er ook gelijk mee de weg op. Niet zelden gebeurt het dat de scooterverzekering dan nog even uitgesteld wordt. Dat is echter niet verstandig. Ten eerste ben je namelijk strafbaar wanneer je met een onverzekerde scooter de weg opgaat, maar daarnaast loop je ook nog eens zeer grote risico’s. Gebeurt er namelijk iets, je rijdt bijvoorbeeld iemand aan, dan ben jij verantwoordelijk voor alle kosten die uit dit ongeluk voortkomen. Dat kan je schulden opleveren waar je voor de rest van je leven aan vastzit. Dat wil je niet en daarom is het belangrijk dat je je nieuwe scooter zo snel mogelijk laat verzekeren. Dat dit een fluitje van een cent is, zullen wij je in dit artikel laten zien.

Regel je zaakjes gelijk

Wist je dat je je scooterverzekering online afsluiten kunt? Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij te gaan. Wij raden je aan om al je verzekeringen namelijk bij dezelfde partij af te sluiten zodat je kunt profiteren van pakketkorting. Neem je bijvoorbeeld een bromfietsverzekering Univé terwijl je hier ook al een andere schadeverzekering hebt afgesloten, dan pak je gelijk een mooie korting. Ben je eenmaal op de site van deze verzekeraar, dan kun je zien dat er drie opties zijn waaruit je kunt kiezen. De all-risk verzekering voor scooters tot twee jaar, de WA+ beperkt casco verzekering voor scooters van twee tot vier jaar oud en de WA basisverzekering voor scooters ouder dan vier jaar. Het idee achter deze verschillende verzekeringen is dat hoe ouder je scooter is, hoe lager de dagwaarde wordt. Loop je schade op, dan is de kans dat de reparatiekosten hoger uitvallen dan de dagwaarde bij een oudere scooter aanzienlijk groter. In die gevallen is het beter om een andere scooter te kopen. Om dezelfde reden is de maandpremie voor oudere scooters ook lager.

Heb je aanvullende verzekeringen nodig?

Sommige mensen willen geen enkel risico nemen. Als jij dit ook niet wilt, kun je naast de verplichte basisverzekering ook nog aanvullende opties aan jouw scooterverzekering toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pechhulp. Houdt jouw scooter er onderweg mee op, dan kun je een specialist bellen die jouw scooter naar de garage kan brengen. Ook kun jij vervangend vervoer krijgen zodat je er zeker van kunt zijn dat je je bestemming zult halen. Zo zijn er tal van handige aanvullende opties die je voor een paar euro’s per maand aan je pakket kunt toevoegen.

Rij verantwoord en verlaag je premie

Wist je dat je korting kunt krijgen wanneer je je verzekering niet aanspreekt? Hoe verantwoordelijker je daarom rijdt, hoe meer korting je kunt krijgen op je maandelijkse premie. Deze korting kan wel oplopen tot vijfenzeventig procent! Dat zijn kortingen waar je warm voor loopt. Check de voorwaarden op de site van jouw verzekeringsmaatschappij.

Scooter verzekeren
Geen reactie's

Geef een reactie