Wat is belangrijk om te weten bij scooterverzekering afsluiten?

Wat is belangrijk om te weten bij scooterverzekering afsluiten?

Menigeen ziet uit naar de leeftijd dat scooter rijden plots mogelijk is. Vanaf 15,5 jaar kan er al theorie-examen worden gedaan. Wil je vervolgens ook praktijklessen volgen, dan is het wachten op het behalen van de 16-jarige leeftijd. Wel zijn de meeste leerlingen al binnen 4 tot 6 uur klaar voor het doen van praktijkexamen. Met uiteindelijk dat felbegeerde papiertje op zak kan er legaal scooter worden gereden. Tenminste, als de scooter goed is verzekerd. Het is belangrijk hier goed aandacht aan te schenken, want zonder zo’n verzekering loop je ongelooflijk veel risico’s. De scooter moet minimaal WA-verzekerd zijn. Andere opties die je hebt zijn de WA+ of All Risk scooterverzekering afsluiten.

Dit heeft het WA-pakket te bieden

Het kiezen voor de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) klinkt veel toekomstige scooterrijders al gauw het meest aantrekkelijk in de oren. Dit is namelijk het voordeligste pakket, en waarvoor je dus het laagste bedrag betaalt per maand. Echter profiteer je hiermee dus ook van een minimale dekking. Vanuit de WA wordt alleen schade vergoed die je toebrengt aan anderen. Beland je bijvoorbeeld in een aanrijding waarbij zowel jouw scooter als het vervoermiddel van de ander flinke schade heeft dan is jouw eigen schade dus niet gedekt. Dat wil zeggen dat jij opdraait voor de reparatiekosten. Die kan al gauw oplopen tot honderden euro’s. Goedkoop kán dus duurkoop zijn. Het kan de moeite lonen om de WA+ en All Risk nader te bestuderen.

Met deze pakketten ook gedekt tegen diefstal

Woon je in een grotere stad waar vaak diefstal plaatsvindt, dan is het belangrijk om te bedenken dat dit ook jouw scooter of bromfiets kan gebeuren. Wist je bijvoorbeeld dat er jaarlijks vele duizenden scooters worden gestolen in Nederland? Ondanks dat je er zelf alles aan hebt gedaan om deze veilig neer te zetten, kan het gebeuren dat ook jij hier slachtoffer van wordt. Met een WA+ verzekering heb je dan in elk geval een zorg minder. Diefstal valt namelijk onder dit basispakket. Schade als gevolg daarvan wordt door een verzekeraar als Univé dus gewoon uitbetaald, mits er uiteraard aan de voorwaarden is voldaan. De All Risk biedt deze garantie ook, naast een belangrijk extra voordeel: het vergoed krijgen van schade aan de eigen scooter na een aanrijding. Aangezien er weinig nodig is voor het belanden in een ongeluk, biedt de All Risk zekerheid.

Korting oplopend tot wel 75%

Heb je een passende bromfietsverzekering gevonden, dan heb je deze al binnen 4 minuten afgesloten. Zodra je dit proces hebt doorlopen ben je onmiddellijk verzekerd en kun je legaal de weg opgaan om te genieten van je nieuwe scooter- of brommeravontuur. Wel is het slim om vooraf nog even goed alle voorwaarden door te nemen, zoals het eigen risico. Voor de WA+ en All Risk geldt een eigen risico van € 100. De WA is vrijgesteld van eigen risico, omdat hiermee immers alleen schade aan anderen vergoed wordt. Wist je trouwens dat je flink kunt besparen op je verzekering? Er geldt namelijk net als voor autoverzekering een no-claimkorting. Deze kan oplopen tot wel 75%.

Scooter verzekeren
Geen reactie's

Geef een reactie