Zwangerschapskilo’s bij mannen

Zwangerschapskilo’s bij mannen

Zwangerschapskilo’s bij mannen

Inmiddels ben ik al bijna vijf maanden vader. Daar zijn 9 maanden zwangerschap bij Fleur aan vooraf gegaan. Een zwangerschap die niet alle hokjes aantikt voor wat betreft de roze wolk. Gelukkig hebben we er wel een super leuke zoon aan overgehouden. Wat ik er ook aan overgehouden heb zijn zwangerschapskilo’s. Ik zie je nu lachen, want hoe komt een kerel nu aan zwangerschapskilo’s? Je hebt geen kind gedragen, je lijf heeft zich niet aangepast aan het krijgen van een kind en je hormoonspiegel is als het goed is ook gewoon normaal! Dat klopt en daarmee sla je de spijker op zijn kop. Ik heb dat allemaal niet, maar ik heb wel meegedaan met Fleur haar eetbuien, nachtelijke lekkere trek en last but not least heb ik al sinds 6 juni 2017 geen sportschool meer van binnen gezien. Zwangerschapskilo’s bij mannen zijn een onderschat probleem. Ik zie heel veel mannen die net vader zijn die kampen met het zelfde probleem. Hoe kom je als man van die zwangerschapskilo’s af? Hoe kun je ze het beste voorkomen?

Een trofee die ik heb overgehouden aan de zwangerschap

Op 6 juni 2017 deed Fleur nadat we samen naar de sportschool waren geweest een zwangerschapstest. Superblij waren we toen bleek dat we een half jaar na ons besluit om papa en mama te gaan worden ook daadwerkelijk een kind verwachtten. Dit was voor mij ook gelijk de laatste keer dat ik de sportschool van binnen zag. Voor mij was dit de nulmeting voor mijn groei. Ik woog op dat moment 87 kilo. Net iets te zwaar, maar wel redelijk strak en met een minimaal buikje. Inmiddels staat de teller op 101,3 kilo. Een toename van 14 kilo! Daarbij is de gewichtstoename enkel te zien aan mijn buik. Een trofee die ik heb overgehouden aan de zwangerschap en mijn gebrek aan zelfbeheersing.

Vandaag is de dag dat er een einde gaat komen aan de zwangerschapskilo’s. Ik heb de Thuisbezorgd app verwijderd van mijn telefoon en het afgelopen weekend heb ik mezelf ingeprent dat de grote gele M staat voor MONSTER. Er liggen kilo’s verse groenten en fruit in de koelkast en de flessen water staan koud. Ook ben ik al een jaar en een maand lang donateur van de sportschool. Ik kan daar dus gewoon nog steeds naartoe. Als suiker- en vetvrije slagroom op de taart heb ik van online apotheek Viata afslankpillen van X-slim gekregen om uit te proberen. Alle voorwaarden om in een paar maanden tijd mijn oude gewicht weer terug te krijgen lijkt mij.

Wat ga ik doen om af te vallen?

Ik heb in eerdere blogs al aangegeven dat ik wil gaan afvallen. Dat ik een slankere versie van mezelf wil worden en dat mijn lichaam een tempel is. Waarom ga ik dat nu wel volhouden dan? Het is heel simpel: ik moet! Als ik mezelf zie op foto’s zie ik dat ik weer het lichaam krijg van de man die zeven jaar geleden bijna 130 kilo woog. Mijn kleren zitten te strak en mijn conditie faalt. Hoe wil ik ooit voetballen en fietsen met mijn zoon als papa na 300 meter al hijgend in de berm ligt? Dat gaat mij niet gebeuren!

Om de door mij gewenste 87 kilo te wegen zijn er een aantal stappen die ik moet nemen. Zoals ik al zei ga ik weer naar de sportschool, ga ik letten op wat ik eet en heb ik X-Slim afslankpillen om het vet wat toch in mijn lichaam komt netjes af te voeren. Maar eigenlijk is afvallen heel simpel. Wat ga ik doen om af te vallen? Ik ga meer calorieën verbruiken dan dat ik tot mij neem! Dat is de enige manier. Dus ik eet de helft en ik beweeg het dubbele. Nu is het dubbele van niks ook niks, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Ik ga wandelen met Morris in de wagen, ik ga fietsen en ik ga meer dingen die ik voorheen met de auto deed gewoon lopend of op de fiets doen. Dit samen met de eerder genoemde acties moet ervoor gaan zorgen dat ik binnenkort weer een strak Robje ben.

Zwangerschapskilo’s bij mannen update

Ik ben benieuwd over welke horden ik zal moeten springen om mijn streefgewicht te halen en ben heel benieuwd naar het effect van X-slim. Gaandeweg zal ik dan ook wat vorderingen met jullie delen in de vorm van foto’s op Instagram en korte updates op Facebook. Op 1 september volgt dan mijn eerste zwangerschapskilo’s bij mannen update. Daarin ga ik met je delen wat de resultaten tot dan toe zijn. Ik ben verder heel benieuwd of er meer mannen zijn die na de zwangerschap ineens een paar kilo zwaarder waren. Ook ben ik benieuwd of jullie er iets aan gedaan hebben en zo ja, wat dan? Laat het me weten in een reactie onder dit artikel of op Facebook. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte!

Zwangerschapskilo's bij mannen
Zwangerschapskilo's bij mannen
X-slim van Viata
Zwangerschapskilo's bij mannen
Zwangerschapskilo's bij mannen
1 Reactie
  • Bonsje
    Geplaatst op 13:30h, 10 juli

    Mijn man is ook 12 kilo gegroeid tijdens mijn zwangerschap 😂 ik maar 8. Waar ik geen vreetbuien heb gehad, had hij ze wel voor mij 😉 Nu ik 8 weken moeder ben kom ik overigens wel heel snel aan…. chocolade geeft energie. Maar de buik maakt me treurig, toch maar weer gezonder gaan kiezen!

Geef een reactie