Zo blijf je op gewicht als papa

Zo blijf je op gewicht als papa

Als papa zijnde kan het soms lastig zijn om een gezonde levensstijl te behouden. Het drukke leven met werk, gezin en sociale verplichtingen kan het lastig maken om voldoende tijd te vinden om goed voor jezelf te zorgen. Een van de belangrijkste aspecten van een gezonde levensstijl is het behouden van een gezond gewicht. In dit artikel geven we je tips hoe je als papa op een gezond gewicht kunt blijven.

Beweeg voldoende

Een van de belangrijkste manieren om op een gezond gewicht te blijven is door voldoende te bewegen. Als drukke papa zijnde kan het lastig zijn om tijd te vinden om te sporten, maar door beweging in te bouwen in je dagelijkse routine kun je al veel bereiken. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, ga lopend of met de fiets naar je werk en speel actief met je kinderen in de buitenlucht.

Eet gezond en gevarieerd

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is essentieel voor het behouden van een gezond gewicht. Zorg ervoor dat je voldoende groente, fruit, volkorenproducten en magere eiwitten binnenkrijgt. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suikerrijke dranken en snacks. Probeer daarnaast regelmatig te eten en niet te veel te snacken tussendoor. Heb je tussendoor toch trek, verkies dan een vegan protein bar boven de normale candy bars of chips.

Drink voldoende water

Water drinken is essentieel voor een gezond lichaam en kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Drink minimaal 1,5 liter water per dag en vermijd suikerrijke dranken zoals frisdrank en vruchtensap. Deze anderhalve liter is echt het minimum. Zorg dat je dagelijks een fles water bij je hebt die je meerdere malen kunt vullen. Zelf drink ik drie maal per dag een literfles water en dit doet echt wonderen voor mijn lijf.

Plan je maaltijden

Door je maaltijden vooruit te plannen kun je ervoor zorgen dat je gezonde keuzes maakt en niet snel grijpt naar ongezonde snacks en fastfood. Maak bijvoorbeeld op zondag een weekmenu en plan je boodschappen hierop. Kies ervoor om te meal preppen als je snel geneigd bent of Thuisbezorgd te bestellen of snel een broodje kroket naar binnen te werken. De tijd die je op zondag spendeert aan het voorbereiden van je maaltijden betaalt zich terug in het sneller verliezen van kilo┬┤s.

Slaap voldoende

Een goede nachtrust is belangrijk voor een gezond lichaam en kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt en probeer een vast slaapritme aan te houden. Kies dus een vast tijdstip om naar bed te gaan en probeer tussen de zes en acht uur slaap te hebben, zonder onderbreking.

Vermijd stress

Stress kan leiden tot overeten en ongezonde keuzes. Probeer stress te vermijden of zoek manieren om ermee om te gaan, zoals meditatie, yoga of een andere vorm van ontspanning. De aanmaak van het hormoon cortisol kan zorgen voor gewichtstoename en een ongezonde bloedsuikerspiegel. Zorg dus dat je naast je drukke baan goed kunt ontspannen en neem af en toe tijd voor jezelf.

Zoek steun

Het behouden van een gezond gewicht kan soms lastig zijn. Zoek steun bij vrienden, familie of een coach om je te helpen bij het behalen van je doelen. Zelf vind ik het nooit fijn om alleen naar de sportschool te gaan of een stuk te wandelen. Ik zorg dan ook dat ik altijd een work-out buddy heb die me kan ondersteunen, spotten bij het gewicht heffen of zelfs gewoon de drempel van de sportschool over te gaan.

Door deze tips toe te passen kun je als papa op een gezond gewicht blijven. Het belangrijkste is om kleine stapjes te maken en niet te streng te zijn voor jezelf. Het behouden van een gezond gewicht is een proces en vergt tijd en discipline. Maar met de juiste mindset en ondersteuning kun je dit zeker bereiken!

Op gewicht blijven als papa
Geen reactie's

Geef een reactie