Wie zijn de winnaars van de Baby Innovation Award 2019?

Wie zijn de winnaars van de Baby Innovation Award 2019?

Afgelopen woensdag vond de uitreiking van de Baby Innovation Award 2019 plaats op de Negenmaandenbeurs. Nog voor de opening van deze beurs was er voor de schrijvende pers al genoeg te beleven, waaronder de uitreiking van deze award. Over de Negenmaandenbeurs lees je later meer. Hier ben ik namelijk met een grote groep bloggers op een Bloggertour geweest. Maar voor nu: wie wonnen de Baby Innovation Award 2019?

WIE ZIJN DE WINNAARS VAN DE BABY INNOVATION AWARD 2019?

De winnaars van de Baby Innovation Award 2019 werden door Kim Lian van der Meij bekend gemaakt. In acht categorieën waren er prijzen te verdelen. Ook ging één van de innovaties er met de publieksprijs vandoor. Na een zorgvuldig proces, waarbij eerst een vakjury heeft mogen oordelen, daarna een online stemronde is gehouden en ook nog een speciale Mama Jurydag is gehouden werden uit 24 nominaties de winnaars bekend gemaakt.

Baby Innovation Award

Categorie Mobility

Fietsstoeltje Qibbel Air van Widek

Daar waar ik echt verwacht had dat Cybex er met de Mobilityprijs vandoor zou gaan, daar werd deze mooi voor hun neus weggekaapt door Qibbel. De Qibbel Air is het lichtste fietsstoeltje van Nederland. Doordat het stoeltje grotendeels is gemaakt van Mesh, de stof die je wellicht ook kent van bureaustoelen, houden ze bij Qibbel het gewicht van het fietsstoeltje onder de 2,5 kilo! Het stoeltje is slijtvast en makkelijk schoon te houden. Met recht innovatief te noemen dus!

Baby Innovation Award 2019

Categorie Travel & Safety

Minisling van Minimonkey

Je kindje dragen is helemaal in! Zelfs ik heb een tijd lang overwogen om Morris te gaan dragen. Geen wonder dat de Minisling van Minimonkey gewonnen heeft in de categorie Travel & Safety. Ergonomisch dragen in een drager die net zo veel weegt als je telefoon is echt innovatief te noemen. Worden de meeste dragers gemaakt van zware stoffen, de Minisling is gemaakt van mesh. De baby kan hiermee compact gedragen worden en is waterproof! De afstand tot de grote consumentenmarkt wordt door deze drager weer een stuk kleiner en je zal mede door Minimokey nog meer ouders zien dragen op straat.

Baby Innovation Award 2019

Categorie Feeding

Philips Avent Anti Colic-voedingsfles

Een nieuwe fles op de markt die Reflux, winderigheid en darmkrampjes tegen moet gaan. Voor mij vooral innovatief omdat de speen altijd vol met melk blijft zitten door een speciaal ventiel. Hierdoor kun je je baby ook rechtop voeden. De fles lijkt me echt een uitkomst voor de allerjongsten onder ons. Ook kan ik niet wachten op de discussies op Facebook over welke fles het beste is tegen Reflux. Misschien moeten ze bij Philips Avent wel nog iets doen aan de naam. Anti Colic-voedingsfles bekt niet zo lekker als S-fles namelijk..

Baby Innovation Award 2019

Categorie Care

Nunki lakentje van Fedde&Kees

Als je het internet afstruint naar oplossingen voor slaapproblemen bij baby’s dan vind je zelden een oplossing. Vaak zijn het halfbakken bakerpraatjes en soms zijn het zelfs fabels die je kind ernstige verwondingen kunnen toebrengen. Bij Morris hielp vooral inbakeren. Het Nunki lakentje van Fedde&Kees borduurt daar eigenlijk een beetje op voort. Een baby die geborgenheid ervaart, valt makkelijker in slaap. Het materiaal van de bovenste rand van het Nunki lakentje geeft je kindje een aangename druksensatie op het bovenlichaam, wat precies de geborgenheid geeft die het nodig heeft. Met recht winnaar van de Baby Innovation Award 2019.

Baby Innovation Award 2019

Categorie Furniture & Decorations

Kinderstoel Lemo Chair van Cybex

Ze wonnen misschien niet in de categorie Mobility, maar zijn de terechte winnaar van de Baby Innovation Award 2019 in de categorie Furniture & Decorations. Waar je bij andere kinderstoelen moet schroeven en duwen, kan de Lemo Chair met één hand in hoogte en diepte bediend worden. De stoel is in verschillende kleuren verkrijgbaar en is door zijn schroefloze constructie extra licht.

Baby Innovation Award 2019

Categorie Toys & Gifts

Babyskelter Berg Go2 van BERG Toys

Eén van mijn favorieten! Deze Babyskelter van BERG toys ziet er echt stoer uit en past door zijn kleur in ieder modern interieur. De Berg Go2 is als trapfiets te gebruiken, maar doordat de trappers in kunnen klappen is ook een loopfiets zo gefixt. Het is zeker een skelter die ik zelf voor Morris zou kopen, omdat hij niet lijkt op de andere loopfietsen die eerder een klassiek uiterlijk hebben. Ook kun je hem al vanaf tien maanden gebruiken tot ver in de peutertijd. Heel erg innovatief dus en daarom winnaar van de Baby Innovation Award 2019.

Baby Innovation Award 2019

Categorie Green

Biobuddi Bumba in the Far West

Biobuddi is een klein beetje mijn grote liefde onder de innovatieve winnaars van 2019. Het is een bouwsteen die lijkt op Duplo, maar dan helemaal afbreekbaar zonder moeilijke stofjes en daarnaast veroorzaakt de productie van dit suikerriet blokje acht keer minder uitstoot. Het is geweldig dat zoiets op de markt is en dat kinderen hier op een veilige manier mee kunnen spelen. Bumba zorgt daarbij voor herkenning bij jong en oud waardoor het speelplezier vaak nog langer aanhoudt.

Baby Innovation Award 2019

Categorie Design

Quinny Hubb

Als laatste kwam de design categorie aan bod. De winnaar van de Baby Innovation Award 2019 in deze categorie is dit jaar van Quinny. De Quinny Hubb onderscheidt zich van de concurrentie door zijn strakke design en fijne kleuren. Wat vooral opvalt is de enorme opslagcapaciteit. Op de onderplank kun je tien kilo boodschappen kwijt en qua formaat ongeveer twee kratten bier. Het design is wat minder klassiek en past daarom bij iedere moderne ouder die houdt van strak design.

Baby Innovation Award 2019

Heeft jouw bedrijf nou niet gewonnnen, of wil je jouw eigen award in het leven roepen: Trofee Award maakt custom made awards! Zo overhandig jij binnenkort zelf een prijs aan hen die dit verdienen.

Baby Innovation Award 2019
Baby Innovation Award 2019
Baby Innovation Award 2019
Baby Innovation Award 2019
Geen reactie's

Geef een reactie