Van die moeders met zo’n zak

Van die moeders met zo’n zak

Van die moeders met zo’n zak

Vroeger kreeg ik er altijd een beetje jeuk van. Van die moeders met een draagzak met een motiefje erop waar ze dan heel erg trots, al dan niet tegelijkertijd borstvoedend, hun kind in droegen. Ik vond het oubollig, saai en een beetje geitenwollen sokken werk. Ook het gedrag van deze moeder bereikte binnen hele, hele korte tijd mijn allergie. Alsof er niks beters was voor je kind en als je niet “droeg” onthield je je kind van zijn basis baby rechten. Dit preekgedrag vind ik overigens nog steeds klinkklare onzin.

Bugaboo
Draagdoeken voor toffe gasten

Inmiddels zijn er echter heel veel draagzakken, draagdoeken en wat er al niet meer op de markt is, waar je je als stoere zichzelf respecterende man gewoon mee op straat kan vertonen. Draagdoeken voor toffe gasten zeg maar. Na een tip van een kennis ben ik op Facebook lid geworden van een groep die zich met het dragen van kinderen bezig houdt. Ook hier is het preekgehalte vrij hoog en moet ik moeite doen om niet bij zo’n beetje ieder bericht de vrijheid van meningsuiting te prediken.

Toch ben ik door de informatie die ik in deze groep kreeg eens verder gaan kijken dan mijn neus lang is. Die draagzakken en doeken kosten echt een lieve duit en dat voor merken waar ik als nieuwe vader en papablogger nog nooit van gehoord heb. Als je jezelf erin verdiept heb je de merken en de kwaliteit echter zo door. Fleur en ik zijn allebei als een blok gevallen voor het merk Artipoppe, maar moeten nu nog even sparen om de doek te kopen waar we Morris in willen dragen.

Ga jij zo’n geitenwollensokkendoek dragen?

Wat zeg je? Ga jij zo’n geitenwollensokkendoek dragen? Het antwoord op je vraag is ja. Niet vanuit ergonomisch of belevingsperspectief, maar puur omdat het echt fakking handig is. Je hebt je kind bij je en je handen vrij. Win win in de supermarkt en tijdens het stofzuigen. Kind vervolgens als een blok in slaap en papa en mama een rustige avond. Ik zie dat wel zitten.

Mochten jullie dat nu niet vinden, dan is dat natuurlijk gewoon oké. Ik laat me ook graag van gedachten veranderen als je vind dat het helemaal niks is, maar je moet natuurlijk alles een keer geprobeerd hebben voordat je er een mening over kan geven. Zelf zie ik mezelf al super stoer lopen als een soort Zach Galifianakis met kind net als in “The Hangover”. Er is natuurlijk ook een hele grote kans dat ik een soort Martijn uit de serie “Papadag” ga worden. Het mag vrij duidelijk zijn dat ik dat niet wil. Dus voor ik 300 eu of meer aan een draagdoek ga uitgeven wil ik eerst even het één en ander uit gaan proberen.

Denken jullie dat een draagzak of draagdoek iets voor mij is?

En daar komt jullie input om de hoek kijken.. Denken jullie dat een draagzak of draagdoek iets voor mij is? Hoe is het om met zo’n ding te lopen en wat is volgens jullie het voordeel aan het dragen van je kind. Hebben jullie tips voor het aanschaffen van zo’n ding en wie kan mij vertellen waarom er zulke uiteenlopende prijzen zijn?? Ik en inmiddels het overzicht een klein beetje kwijt en ik hoop oprecht dat jullie mij kunnen helpen. Reageer onder dit bericht of op Facebook en Instagram. Heel misschien kan ik jullie dan  binnenkort al foto’s laten zien van Morris in een draagzak/doek/ding/sling.

Moeders met een draagzak
Moeders met een draagzak
17 Reactie's
 • Eva
  Geplaatst op 19:17h, 31 mei

  Mijn mening, draag als je dat wilt en doe het anders niet. Happy papa happy kid. Als jij je doodongelukkig voelt met een zak/doek/ding/sling…….. Doe het dan niet. Leen er anders eerst eentje om te kijken hoe het voelt.

  Succes!

 • Jip
  Geplaatst op 19:44h, 31 mei

  Waar wonen jullie? Misschien is een draagconsult iets, kun je lekker uitproberen zonder veel geld uit te geven. In groningen is er een draagcafe, hier kun je op maandag ochtend verschillende dragers en doeken uitproberen in een café samen met andere ouders. Ons bevalt het in ieder geval goed, al ben ik inderdaad wel een geitnewollensok met draagdoeken, borstvoeding en oh de horor: wasbare luiers (laat je vrouw de printjes maar niet zien… Is echt te schattig!)

 • Delphine
  Geplaatst op 20:50h, 31 mei

  Je kan met ern goedkope starten 😉 je zal ervan versteld staan hoe snel je verslaafd raakt 😉

 • Sanne
  Geplaatst op 20:52h, 31 mei

  Mijn vriend draagt onze kleine ook, maar wel in een draagzak. Hij vindt een doek teveel gedoe. Wij gebruiken een tula free to grow. En het is inderdaad superhandig. Van doeken geen verstand, bij draagzakken opletten of het ergonomisch is. Ik zou een draagconsult doen. Kan je meerdere dingen passen en kijken wat jou fijn zit en bevalt.

 • robvanlaere
  Geplaatst op 21:02h, 31 mei

  Dankjewel voor je reactie! We gaan denk ik eerst voor een draagconsult en kijken wat dat gaat opleveren. Happy papa happy kid is zeker de weg die wij ingaan.

 • robvanlaere
  Geplaatst op 21:03h, 31 mei

  Bedankt voor je reactie! We gaan hier in de buurt in Leiden maar eens een consult boeken Ben nu toch wel heel erg benieuwd!

 • robvanlaere
  Geplaatst op 21:04h, 31 mei

  Dankjewel voor je reactie. Ik had gehoopt op een wat goedkopere verslaving, maar als het goed is voor onze zoon, waarom niet!?

 • robvanlaere
  Geplaatst op 21:05h, 31 mei

  Bedankt voor je reactie! De Tula zie ik vaker voorbij komen, dus die komt zeker op mijn lijstje! Na jullie feedback gaan mijn vriendin en ik zeker een consult boeken

 • angelique
  Geplaatst op 21:09h, 31 mei

  Geitenwollensokken nee maar wel een ergobaby draagzak, bykay draagdoek en een draagdoek van wow. O’ja en we slapen samen. Succes met dragen daar gaan jullie heel veel plezier aan beleven.

 • Jaimy
  Geplaatst op 21:15h, 31 mei

  Duur hoeft niet hoor 🙂 ik heb jaren lang plezier gehad van een €45 doek. Ik zag geen meerwaarde in het uitgeven van meer geld voor eeneuoer printje deze was dik prima.

  Papa droeg liever met een drager. We gingen na advies voor een bondolino wat onze kleine vreselijk vond (hij wilde enkel de doek) dus die ligt stof te vangen.

  De draagdoek wordt inmiddels als piratenslinger gevaarte intensief gebruikt.

 • Muidi
  Geplaatst op 23:14h, 31 mei

  Mijn vriend draagt ook, net als ik. We hebben een aantal doeken en zakken.
  De prijs heeft oa te majen met kwaliteit van stof en weven. En handgeweven is veel duurderdan machinaal. Ook de dikte van de doek maakt uit.
  Ik zou lekker een draagconsult doen, dan leer je goed knopen én je kunt meerdere doeken uitproberen.
  Echt de moeite waard!
  Succes en veel draagplezier ❤

 • Sophie
  Geplaatst op 23:34h, 31 mei

  Dure doek is niet altijd beter! Little frog hier en draagt prima. Ook een bondolino die we fijn vinden, vooral papa. Als je en goedkoop en het meest comfortabel wilt, zul je moeten gaan torsodragen.

 • Pascal Blanken
  Geplaatst op 00:09h, 01 juni

  Doen waar jij je goed bij voelt! Een draagzak was het eerste wat ik doorstreepte op de uitzetlijst, echt niet dat ik met zo’n ding zou gaan lopen. Kind bungelt maar, kan toch niet fijn zijn. Totdat ik andere draagmoeders leerde kennen en een zoontje heb dat de kinderwagen afschuwelijk vindt. Ja vind, want zelfs na 24 maanden wil hij nog geen minuut in de buggy! Gereden worden is gewoon niet zo zijn ding zeg maar, verder is hij gek op alles waar wielen onder zitten hoor 😉 Tsjaa er is onwijs veel keus… Ik begon met een rekbare doek, maar dat vond ik toch niet prettig. Daarna een 100% katoen geweven doek en een ringsling (vooral die ringsling is makkelijk als je buiten in de regen staat en hem om moet doen). Knopen vond ik in het begin doodeng, straks zou hij vallen, dus eerst veel oefenen met een pop, want ja die overleeft zo’n stuiter op de grond wel. De handigheid komt vanzelf en er staan onwijs veel filmpjes op YouTube! Inmiddels dragen we met een draagzak, de tula toddler. Ja leuk motiefje, maar vooral een fijne goedzittende en makkelijke draagzak. En qua prijzen, ja het is zoals met alles…. Oneindig veel merken en diversiteit aan prijzen. Neem anders een consult en probeer eens wat uit en kies dan wat voor jou fijn is. En als dat uiteindelijk toch een kinderwagen is, is dat natuurlijk ook helemaal prima 😉

 • Tanya Smolderen
  Geplaatst op 05:00h, 01 juni

  Ik zou starten met een goedkoop doekje bv yaro. Als dit je bevalt kan je die terug verkopen en voor een duurdere gaan van AP. Doeken behouden hun waarde en kunnen voor evenveel terug verkocht worden . 2dehands doeken zijn trouwens zachter en dus fijner. Op fb draagdoekenmarkt < 200 is een aanrader.

 • Lenny
  Geplaatst op 08:41h, 01 juni

  Wat andere zeggen je weet niet hoe snel je daar aan verslaaft raakt 😂
  Il begon met 1 en zit nu op 3 doeken
  Zijn er meer geweest trouwens

 • Emma Pattyn
  Geplaatst op 09:37h, 01 juni

  Hier draag ikzelf meestal met doeken en soms als het echt snel moet gaan met de Tula. Mijn man altijd de Tula :). Gewoon opletten bij het kopen van een draagzak dat je een goede koopt, zowel voor jezelf als de baby. Bij mijn eerste met een BabyBjorn draagzak gedragen, baby hing er echt in en na een halfuur had ik superveel pijn aan rug en schouders. Dus best voor Tula, Ergobaby, Kokadi… gaan. En passen :)! Veel succes!

 • Nynke
  Geplaatst op 09:53h, 01 juni

  In de buurt van Leiden is een hele draagcommunity! Kijk eens op de site van Draagconsulentenleo (Leiden eo), keuze genoeg! En niet omdat ik zelf draagconsulent bent (o ja, toch wel 😉 ).

Geef een reactie