De Negenmaandenbeurs voor mannen

De Negenmaandenbeurs voor mannen

Vanaf woensdag 20 februari is het weer vijf dagen lang feest in de RAI in Amsterdam. Op deze vijf dagen is namelijk de Negenmaandenbeurs en papablogger is erbij! Op woensdag 20 februari zal de Negenmaandenbeurs feestelijk geopend worden en in alle vroegte ben ik daar met een grote groep bloggers bij. Samen met Maarten van Papa’s Wereld zal ik de mannen vertegenwoordigen en ga ik schrijven over de mannelijke visie op alles wat de Negenmaandenbeurs te brengen heeft. We beginnen bij de Baby Innovation Award. Daar over lees je later meer.

De Negenmaandenbeurs

Op dit soort beurzen ben ik altijd in de minderheid. Of het nu de Huishoudbeurs of de Margriet Winterfair is, vaak ben ik één van de weinige mannen. De mannen die er wel zijn volgen vaak trouw hun vrouw als in een kilometerslange lijdensweg. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik altijd wel geniet van dit soort beurzen. Mensen die helemaal gelukkig zijn met nieuwe snufjes, gratis samples en lekkere hapjes. Of je het leuk vindt als man is helemaal afhankelijk van de instelling die je hebt als je er naartoe gaat. Zo ook bij de Negenmaandenbeurs.

Als je zo’n beurs beschouwt als een “moetje” dan is het sowieso al niet leuk om de Negenmaandenbeurs te bezoeken. Als je naar de beurs gaat ter voorbereiding van de geboorte van jullie kind is het veel fijner om je visie 180 graden te draaien en het bezoek te beschouwen als een leermoment. Wat is er allemaal te doen om het leven van jouw nieuwe kind fijner te maken? Hoe kun jij daar als vader aan bijdragen? Wat vindt de bijna mama ervan dat jij met een blij gezicht mee bent? Hoe kun jij je zwangere vrouw tijdens deze drukke dag ondersteunen? Dat zouden voor mij dingen zijn om met een blij gezicht op zo’n beurs te lopen.

Wat is er dan eigenlijk allemaal te doen?

Maar wat is er dan eigenlijk allemaal te doen dat voor mannen interessant is? Ik zal kort een aantal stands en workshops noemen die je als man op de Negenmaandenbeurs niet mag missen. Bij Nuna Aerosleep kun je kijken hoe snel jij een babybedje in kunt klappen. Een leuk wedstrijdelement en ideaal om je technisch inzicht te tonen. Zo wordt de Negenmaandenbeurs voor mannen ook een beetje interssant. Wil je even gluren naar je kleintje, dan kun je een echo laten maken door mensen van het VuMC in hal 8!

Ook in hal 8 kun je jullie Stokke Tripp Trapp laten personaliseren. Ik vind dit persoonlijk geniaal, alleen was Fleur het er niet heel erg mee eens. Als een goed man betaamd heb ik goed naar haar geluisterd en hebben wij nu de standaard Stokke Trip Trapp staan. Nog meer interieur vind je bij Babypark en de Babydump. Je vindt er 20 babykamers om inspiratie op te doen.

In hal 9 kun je stemmen op jouw favoriete gezinsauto en kun je naar hartenlust bakfietsen testen. Dit klinkt misschien niet leuk, maar een beetje stunten op een bakfiets is natuurlijk supervet. Je zal je wel een klein beetje in moeten houden, want er lopen veel zwangere vrouwen rond. Niet zomaar in het wilde weg stunten dus.

Als klap op de vuurpijl zorgt Papaklas voor de beste papa van Nederland contest! Aan de hand van een parcours dat je als vader af moet leggen, maak je kans op leuke prijzen. De dagwinnaar gaat naar huis met een campingbed en de beste papa wint een Maxi Cosi! Sander de Heer en Floris Regouin van Papaklas praten de boel aan elkaar.

Bloggertour

Samen met een grote groep met mamabloggers en papabloggers zal ik woensdag de Bloggertour over de Negenmaandenbeurs doen. Kort daarna zullen jullie blogs over de negenmaandenbeurs terugzien op papablogger.nl. Ook op de volgende websites is later meer informatie te vinden:

Op al deze blogs zijn de komende week reviews van producten, verslagen van de Bloggertour en winacties te vinden. Deze acties zijn ook heel leuk voor mannen, dus hou ze zeker in de gaten! Mannen, tot op de Negenmaandenbeurs, ik weet zeker dat jullie je daar kunnen vermaken.

Logo Negenmaandenbeurs
Negenmaandenbeurs impressie
Geen reactie's

Geef een reactie