De Negenmaandenbeurs voor mannen

De Negenmaandenbeurs voor mannen

Vanaf woensdag 26 februari is het weer vijf dagen lang feest in de RAI in Amsterdam. Op deze vijf dagen is namelijk de Negenmaandenbeurs en papablogger is erbij! Op woensdag 26 februari zal de Negenmaandenbeurs feestelijk geopend worden en in alle vroegte ben ik daar met een grote groep bloggers bij. Samen met Maarten van Papa’s Wereld zal ik de mannen vertegenwoordigen en ga ik schrijven over de mannelijke visie op alles wat de Negenmaandenbeurs te brengen heeft.

De Negenmaandenbeurs

Op dit soort beurzen ben ik altijd in de minderheid. Of het nu de Huishoudbeurs of de Margriet Winterfair is, vaak ben ik één van de weinige mannen. De mannen die er wel zijn volgen vaak trouw hun vrouw als in een kilometerslange lijdensweg. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik altijd wel geniet van dit soort beurzen. Mensen die helemaal gelukkig zijn met nieuwe snufjes, gratis samples en lekkere hapjes. Of je het leuk vindt als man is helemaal afhankelijk van de instelling die je hebt als je er naartoe gaat. Zo ook bij de Negenmaandenbeurs.

Als je zo’n beurs beschouwt als een “moetje” dan is het sowieso al niet leuk om de Negenmaandenbeurs te bezoeken. Als je naar de beurs gaat ter voorbereiding van de geboorte van jullie kind is het veel fijner om je visie 180 graden te draaien en het bezoek te beschouwen als een leermoment. Wat is er allemaal te doen om het leven van jouw nieuwe kind fijner te maken? Hoe kun jij daar als vader aan bijdragen? Wat vindt de bijna mama ervan dat jij met een blij gezicht mee bent? Hoe kun jij je zwangere vrouw tijdens deze drukke dag ondersteunen? Dat zouden voor mij dingen zijn om met een blij gezicht op zo’n beurs te lopen.

Wat is er dan eigenlijk allemaal te doen voor mannen op de negenmaandenbeurs?

Wees eerlijk, de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken is vaak heel erg gericht op vrouwen. at er ook nog een vader bij komt kijken wordt vaak vergeten. Toch is er zat voor mannen te doen op de Negenmaandenbeurs. Maar wat is er dan eigenlijk allemaal te doen dat voor mannen interessant is? Ik zal kort een aantal stands en workshops noemen die je als man op de Negenmaandenbeurs niet mag missen.

  • Babykamers, meubels en noviteiten zijn breed vertegenwoordigd op de Negenmaandenbeurs. Het zal de meeste vaders een worst zijn in wat voor een bed hun kind slaapt, maar een kinderbed kiezen of een kast selecteren is ineens leuk als je weet dat jij hem in elkaar mag zetten! Laat je stem dus gelden en laat je partner weten wat jij ervan vindt. Als je in de buurt van de stands van Babypark en Prénatal komt weet je wat je te wachten staat.
  • Tech is booming, vooral voor (de zorg van) baby’s. De nieuwste snufjes op babygebied vind je op het inovatieplein in hal 8. Zelf ben ik van mening dat alle snufjes die de afstand tussen baby en ouder groter maken onnodig zijn, maar ook nieuwe babydragers en kinderwagens kom je hier tegen. Ouderschap is niet makkelijk of rustgevend en alle artikelen die beweren dit makkelijker of rustgevend te maken zorgen voor een grotere afstand tussen vader en kind. Blijf hier dus waakzaam op.
  • In hal 9 kun je allerlei bakfietsen testen. Hoe gaat jou het rijden op een bakfiets af? Zonder het gevaar van voorbijrazend verkeer kun je dat oefenen in hal 9 van de Negenmaandenbeurs. Helemaal top natuurlijk, want zo’n ding is best een diepte-investering en die wil je niet doen zonder van te voren goed te testen.
  • Op het Ballorig speelplein kun je lekker ravotten met je dreumes of peuter. Een binnenspeeltuin, gewoon op de Negenmaandenbeurs. Terwijl jullie spelen kan mama naar de modeshow of naar een workshop. Jullie vermaken je wel!

Ook in hal 8 kun je jullie Stokke Tripp Trapp laten personaliseren. Ik vind dit persoonlijk geniaal, alleen was Fleur het er niet heel erg mee eens. Als een goed man betaamd heb ik goed naar haar geluisterd en hebben wij nu de standaard Stokke Trip Trapp staan. Nog meer interieur vind je bij Babypark en de Babydump. Je vindt er 20 babykamers om inspiratie op te doen.

Bloggertour Negenmaandenbeurs

Samen met een grote groep met mamabloggers en papabloggers zal ik woensdag de Bloggertour over de Negenmaandenbeurs doen. Kort daarna zullen jullie blogs over de negenmaandenbeurs terugzien op papablogger.nl. Ook op de een hoop websites is later meer informatie te vinden. Vind je winacties leuk, hou dan de verschillende mama en papablogs in de gaten, want er worden weer een hoop prijzen uitgedeeld na de Negenmaandenbeurs, ook voor mannen.

Logo Negenmaandenbeurs
Negenmaandenbeurs impressie
Geen reactie's

Geef een reactie