Upgrade de babykamer naar een peuter kamer; Tips voor succes

Upgrade de babykamer naar een peuter kamer; Tips voor succes

Het moment is aangebroken: je kleine baby is uitgegroeid tot een nieuwsgierige peuter en de babykamer moet worden omgetoverd tot een peuter kamer. Maar waar moet je beginnen en hoe zorg je ervoor dat de overgang soepel verloopt? In deze blog geven we je tips voor succesvolle upgrades en inspiratie voor het creëren van een peutervriendelijke kamer.

Kies een peuterbed dat meegroeit

Het belangrijkste onderdeel van de upgrade van de babykamer naar een peuter kamer is het kiezen van een geschikt peuterbed. Een peuterbed is lager bij de grond dan een standaard bed, waardoor de peuter gemakkelijk in en uit bed kan stappen. Daarnaast zijn peuterbedden vaak voorzien van zijpanelen om te voorkomen dat de peuter uit bed valt tijdens het slapen.

Een peuterbed dat meegroeit met je kind is een slimme investering. Kies bijvoorbeeld voor een peuterbed dat kan worden omgebouwd tot een kinderbed wanneer je peuter ouder wordt. Op die manier hoef je niet telkens een nieuw bed aan te schaffen en kan je peuter nog jarenlang genieten van zijn of haar bed.

Creëer een veilige en speelse omgeving

Een peuter kamer moet een veilige omgeving zijn waar je kind vrij kan spelen en ontdekken. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte en vermijd losse snoeren en scherpe hoeken. Kies voor kindvriendelijke meubels en accessoires die bestand zijn tegen intensief gebruik en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Een leuk idee is om een speelhoek te creëren in de peuterkamer. Plaats bijvoorbeeld een speelkleed met speelgoed, boeken en knuffels waar je je peuter zich kan vermaken. Een kindertafel met stoeltjes is ook een leuke toevoeging aan de kamer, zodat je peuter kan tekenen, knutselen of spelen met vriendjes.

Personaliseer de peuterkamer met Petite Amélie

Een leuke manier om de peuter kamer te personaliseren is door te kiezen voor meubels en accessoires van Petite Amélie. Petite Amélie biedt een geweldige collectie met focus op kinderen van stijlvolle en tijdloze meubels en accessoires, waaronder bedden, kasten, commodes, speelgoedkisten en accessoires zoals poppenkasten. 

Hier vind je alle essentials die je nodig hebt voor een toffe peuterkamer. Combineer bijvoorbeeld het peuterbed met bijpassende meubels en accessoires, zoals een kast met opberglades, een commode met aankleedkussen en een speelgoedkist voor het opbergen van speelgoed.

Betrek je peuter bij de inrichting

Een peuter kamer is niet alleen een plek om te slapen, maar ook een ruimte waar je je peuter thuis moet voelen. Betrek daarom je peuter bij de inrichting van de kamer en laat hem of haar meedenken over kleuren, thema’s en accessoires.

Laat je peuter bijvoorbeeld kiezen tussen verschillende kleuren verf voor de muren of een nieuw dekbedovertrek voor het peuterbed. Maak samen een moodboard met inspiratie en ideeën voor de peuter kamer en maak van de inrichting een gezamenlijk project.

Upgrade babykamer naar peuterkamer
Geen reactie's

Geef een reactie