5 ideeën voor een kinderfeestje

Kinderfeestje Binnenspeeltuin

5 ideeën voor een kinderfeestje

Als drukke alleenstaande vader is het verzinnen van een kinderfeestje voor mijn zoon iets waar ik  wel wat hulp bij kan gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg websites en Social Media om mij te voorzien van genoeg ideeën. Hoewel ik druk ben met mijn bedrijf wil ik ook dat mijn zoon een leuke dag heeft op het verjaardagsfeestje met zijn vriendjes.. Ik deel met jou de 5 ideeën voor een kinderfeestje die ik wel zie zitten.

Een kinderdisco

Nee, geen bier en limoncello bij deze disco, maar TikTok dansjes, leuke op de leeftijd van je kind afgestemde muziek en cupcakes en frietjes! Voor een minidisco zul je het hele idee van wat je denkt bij een disco los moeten laten. Een disco op een kinderfeestje is namelijk leuk, leerzaam en lekker! Voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud is een minidisco waarschijnlijk de eerste kennismaking met DJ’s en in groepsverband dansen op muziek. Het is daarom een fijn en veilig gevoel als er meerdere ouders aanwezig zijn.

Een kinder-dj die dit echt heel goed begrepen heeft is KidzDJ Blijwin. Jouw kinderdisco wordt van A tot Z verzorgd. Of dit nu thuis is of op een afgehuurde locatie, dat maakt niet uit. De kinder-dj heeft zelf professionele DJ-apperatuur en deze kan op iedere locatie worden geïnstalleerd. Ook is het mogelijk om aanvullende acticiteiten bij te boeken, zoals een limonadefontein of een popcornmachine. Het wordt een feestje waar alle kinderen het nog maanden over zullen hebben, dat weet ik zeker.

Bowlen met vriendjes

Wil je een activiteit op het kinderfeestje dat voor bijna alle leeftijden geschikt is, dan is bowlen wellicht een goed idee. Hoewel dit niet de eerste activiteit is waar je aan denkt op een kinderfeestje voor jonge kinderen, bowlen is leuk, actief en het zorgt voor een klein beetje competitie tussen de vriendjes en vriendinnetjes van je kind. De meeste bowlingbanen bieden tegenwoordig arrangementen aan voor kinderfeestjes, verdeeld in leeftijdsgroepen.

Ook de allerkleinsten kunnen gewoon meedoen door gebruik te maken van de bowlingbal glijbaan. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. Help de kleintjes met het tillen van de bowlingbal. Zelfs de lichtste bal kan zorgen voor lelijke blessures en je wil niet de hele dag op de SEH zitten tijdens het kinderfeestje van je kind en al helemaal niet met het kind van een ander….

Een kinderfeestje in een binnenspeeltuin

De place to be voor een kinderfeestje tegenwoordig. De binnenspeeltuin of krijspaleis is de aangewezen plek om het kinderfeestje van jouw kind te vieren. Het is tegenwoordig weinig origineel, maar dat maakt in de ogen van jonge kinderen vrij weinig uit. Zodra de kinderen de ingang van Monkey Town of Kabonk door zijn zie je ze eigenlijk alleen nog maar terug voor een hapje en een drankje.

Bereid je wel voor op de volgende zaken:

 • Huilende kinderen
 • Kwijtgeraakte kinderen
 • Omgevallen Fristi of chocomel
 • Kinderen die niks lusten
 • Ruziënde kinderen
 • Kwijtgeraakte verjaardagscadeaus

Geef het partijtje van je kind in de dierentuin

Toen ik kind was was dit mijn favoriet. Een kinderfeestje in de dierentuin is namelijk super stoer! Wie wil er nou niet zijn partijtje vieren tussen de leeuwen, tijgers en giraffen? Een kinderpartijtje vieren in de dierentuin kan een prijzige aangelegenheid worden, maar als je de middelen hebt is het de ideale manier om samen met twee volwassenen en een groep kinderen de verjaardag van je kind te vieren.

Zorg wel dat je dus minimaal twee andere volwassenen bij je hebt om het overzicht te bewaren. Ook voor het vervoer is het fijn als er in ieder geval nog een andere ouder aanwezig is. Vervolgens kunnen jullie aan de slag met een speurtocht, een kleine wereldreis over alle continenten of een kinderquiz. Niet alle dierentuinen hebben speciale programma’s voor kinderfeestjes, dus check dit van te voren en bereid indien dit niet het geval is zelf zo’n activiteit voor.

Verzin een thema voor het kinderfeestje

Heb je nu helemaal geen zin om met een grote groep kinderen op pad te gaan tijdens het verjaardagsfeestje van je kind, dan is een feestje thuis misschien een idee. Natuurlijk moet je de kinderen wel een beetje bezighouden tijdens het partijtje, dus is het ideaal als je er een thema aan hangt. Alle activiteiten tijdens het kinderpartijtje kunnen dan in het kader van dat thema plaatsvinden. Een paar ideeën voor een thema zijn:

 • Frozen
 • Circus
 • Politie of Brandweer
 • Prinsessen
 • Ridders/middeleeuwen
 • LEGO
 • Superhelden

Kinderen zijn over het algemeen snel tevreden als het gaat om een partijtje. Luister echter goed naar wat je kind zelf voor ideeën heeft en probeer het feestje een beetje naar de wensen van jouw kind in te vullen. Vaak heeft jouw kind een heel goed idee van wat hij of zij wil en wat de vriendjes en vriendinnetjes leuk vinden. Daarbij is het natuurlijk helemaal niet leuk als je kind met een sip gezicht op het partijtje zit omdat dit feestje niet is wat hij of zij wilde.

Kinderfeestje Bowlen
Kinderfeestje Binnenspeeltuin
Geen reactie's

Geef een reactie