Kabonk Breda is een binnenspeeltuin van formaat

Kabonk Breda is een binnenspeeltuin van formaat

Als je kleine kinderen hebt, dan is het concept binnenspeeltuin je vast bekend. Zelf vind ik binnenspeeltuinen geweldig en ik heb zelfs getwijfeld of ik mijn afgelopen veertigste verjaardag niet moest vieren in de grootste binnenspeeltuin van Nederland. Ook onze zoon vindt binnenspeeltuinen geweldig. Of het nu Kabonk is of Monky Town, als hij maar kan klimmen, klauteren en ontdekken. Nog niet zo lang geleden gingen we naar het nieuwste indoor speelpaleis in Breda: Kabonk.

Kabonk Breda: een korte kennismaking

Op 12 maart 2020 opende Kabonk Breda haar deuren, om vervolgens de volgende dag tot nader order gesloten te moeten blijven vanwege corona. Niet lang daarna op 1 juni mocht de binnenspeeltuin op het Breepark in Breda toch zijn deuren openen voor alle kinderen, papa’s en mama’s die graag eens wilde uitrazen in deze binnenspeeltuin met zeven verdiepingen! Bij de entree kun je naast je toegangskaartje ook leuke souvenirs kopen en er zijn zelfs sokken beschikbaar voor als je die niet aan of bij je hebt. Bereid je net als in iedere binnenspeeltuin voor op rennende kinderen, een hoop gegil, een lach een traan en veel speelplezier.

Wat is er allemaal te doen bij Kabonk?

Kabonk in Breda heeft zeven verdiepingen met speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. Op iedere verdieping van het 3300m2 grote complex kunnen kinderen naar hartelust klimmen, klauteren, spelen en ontdekken. Hoe hoger je klimt, hoe uitdagender de speeltoestellen worden. Op de begane grond is dan ook een speelbak voor de allerkleinsten met ballenbakken, speeltoestellen en tunnels. Als je een verdieping hoger gaat kun je al klimmen, en door gangen met obstakels kruipen en lopen.

Zo worden de speeltoestellen iedere verdieping uitdagender en kun je op de bovenste verdiepingen zelfs klimtoestellen ingaan die verdieping overstijgend zijn. Met de 200 meter aan glijbanen kom je snel en doorgaans veilig weer op de lagere verdiepingen. Onze zoon is even samen met mij de eerste twee verdiepingen op geweest, maar vond het met zijn drie jaren oud nog net wat te groot opgezet om hier met een veilig gevoel alleen te spelen. De speelruimte op de begane grond daarentegen vond hij helemaal geweldig.

Wat kost een middagje binnenspeeltuin?

De entree bij Kabonk Breda is per leeftijdscategorie verschillend. Om te beginnen met het goede nieuws: de entree voor volwassenen is gratis. Je mag als volwassene niet zonder kind de binnenspeeltuin betreden, wat in mijn ogen niet heel raar is.

Voor kinderen van 1 t/m 3 jaar oud is de entree €5,50. Vergeleken met andere grote binnenspeeltuinen is dat ongeveer vergelijkbaar. De allerkleinsten mogen gewoon gratis de speeltuin in en voor kinderen van 4 t/m 17 jaar betalen ouders €8,50. Ook dit is het zelfde als de toegang voor bijvoorbeeld Monkey Town. Wil je vaker naar de grootste binnenspeeltuin van Nederland, dan kun je voor een bedrag van € 65,00 een tien rittenkaart kopen.

Voor welke leeftijd is Kabonk het meest geschikt?

Kabonk is een binnenspeeltuin voor alle leeftijden. Gezien de grootse opzet en het feit dat je als ouder niet de hele tijd je kind in de gaten kan houden is het wel noodzakelijk dat jouw kind redelijk zelfstandig is. In mijn ogen is Kabonk dan ook het leukste voor kinderen van 6 t/m 11 jaar oud. Zij kunnen over de hele breedte van alle speeltoestellen gebruik maken zonder al te veel hindernissen. Wel is het mogelijk om in deze grote schoenendoos je ouders of speelmaatjes makkelijk kwijt te raken. Af en toe hoor je dan ook een omroeper die aangeeft dat een kind zijn of haar ouders kwijt is.

Natuurlijk is Kabonk Breda ook onder de 6 een leuke binnenspeeltuin, maar voor mijn gevoel blijf je met hele jonge kinderen toch een beetje steken op de eerste twee verdiepingen. Zolang de kinderen daar geen probleem mee hebben hoor je mij niet klagen. Ik heb samen met mijn zoon in de ballenbak gelegen en heb mij verder vermaakt met de menukaart van het restaurant op de begane grond.

Hoe is het eten en drinken in de grootste binnenspeeltuin van Nederland?

De menukaart van Kabonk is wat je kan verwachten van een binnenspeeltuin. Hoewel de menukaart van Kabonk heel uitgebreid is, is het voornamelijk frituur en burgers die de klok slaan. Er is ook ruimte gemaakt voor vega opties en een aantal salades, maar echt gezond eten is niet mogelijk. Nu is dat natuurlijk ook niet het doel van eten bij een binnenspeeltuin, maar wij waren helaas verpest met het groene garnituur van de reeds verdwenen binnenspeeltuin Joepie.

Bij gebrek aan gezonde opties gingen wij voor Nacho’s, een bittergarnituur en onze kleine meneer wilde een hamburger menu. Ik kan je vertellen dat de hamburgers bij Kabonk gigantisch zijn! Qua smaak doet de burger niet onder voor een gemiddeld hamburger restaurant en ook de frietjes/patatjes waren heerlijk krokant. Het bittergarnituur en de nacho’s waren ook goed te eten gelukkig. Toch zou ik de mensen van Kabonk mee willen geven dat ook kinderen soms gewoon behoefte hebben aan een gezonde snack.

Wat is er nog meer te doen in de buurt van Kabonk?

Kabonk Breda ligt in het vrijetijdsgebied van Breda, Breepark. Hier vind je onder andere de McDonalds, een grote bioscoop en een enorme hal waar je kunt lasergamen en kunt genieten van breinbrekers in escape rooms. Daarnaast vind je in dit gebied verschillende restaurantketens zoals De Beren en Happy Italy. Voor ieder wat wils dus.

Als je wil kun je je de hele dag vermaken in de buurt van Kabonk en kun je zelfs als je in het gezin grote leeftijdsverschillen hebt een leuke dag plannen voor het hele gezin.

Kabonk Breda Ingang
Kabonk Breda Glijbaan
Kabonk Breda juni 2021
Kabonk Breda Ballenbak
Kabonk Breda Hamburger menu
Kabonk Binnenspeeltuin Speeltoestellen
Geen reactie's

Geef een reactie