Hoe kiezen wij het nieuwe kinderbed van Morris?

Hoe kiezen wij het nieuwe kinderbed van Morris?

Toen Morris en Fleur naar Breda verhuisden moest er vrij snel een nieuw kinderbed voor Morris geregeld worden. Gelukkig was dit vrij snel gevonden aangezien het oude kinderbed van één van de vriendinnen van Fleur beschikbaar was. Dit kinderbed stond op zolder en kon direct meeverhuisd worden met alle andere spullen van Fleur. Op dat moment voor mij heel vervelend, maar gelukkig nu we weer een tijdje bij elkaar zijn, heel praktisch.

Een oud wit houten kinderbed

Morris heeft namelijk geen stalen ledikant meer, maar een oud wit houten kinderbed. Het bed is door de jaren heen wat getekend en eigenlijk wordt het tijd dat onze kleine meneer een nieuw bed tot zijn beschikking krijgt. Een bed met wat minder butsen en schaven en vooral een bed waar hij zelf een keus in heeft  gehad. Morris wil namelijk een kinderbed waar hij veilig in kan springen en waar hij zonder problemen in en uit kan klimmen, zonder dat hij daar zijn ribben bij kneust.

Het oude witte bed kan dan weer terug naar Lindsay Arts en Morris kan gaan slapen in een kinderbed auto of zo één met dinosaurussen. Ik heb geen idee wat kinderen tegenwoordig aangeboden krijgen om in te slapen. Ook kan Morris nog niet zeggen wat hij gaaf vindt, want praten gaat op het moment nogal moeizaam. Dat wordt dus het internet afstruinen, online shoppen en beddenzaken door wandelen.

Hoe kies je het perfecte kinderbed?

Natuurlijk zal Morris het er niet mee eens zijn, maar de ombouw van zo’n kinderbed is niet het belangrijkste. Morris is een goede slaper en dat willen we graag zo houden. Het matras en de bodem zijn daarvoor veel belangrijker. Als je dus gaat kijken voor een bed voor je kind, investeer dan in die zaken. Hoe het bed er verder uitziet is bijzaak.

De matras en de bodem van het bed zijn belangrijk. Het matras omdat het zorgt voor een goede slaaphouding en regulering van vocht en temperatuur tijdens het slapen. De bodem van het bed moet vooral goed ventileren. Als deze zaken niet in orde zijn, dan slaapt je kind slechter. Nachtenlang wakker, omdat je hebt bezuinigd op de matras en de bodem is nooit een goed idee. Zorg dus dat je een beetje gespaard hebt voordat je gaat shoppen voor een kinderbed.

Probeer de smaak van je kind te sturen

Natuurlijk gaat je kind blijer naar bed met een ombouw dat hij of zij helemaal geweldig vindt. Om die reden zul je het nuttige met het aangename moeten verenigen. Probeer de smaak van je kind te sturen naar de inrichting van je eigen woning. Mocht dat niet lukken zorg dan in ieder geval dat het bed later nog aan te passen is als de smaak van jouw kind verandert. Ik heb in ieder geval weinig achtjarige jochies gezien in een Brandweerman Sam-kinderbed. Aan de andere kant slapen meiden vaak langer in een vintage slaapkamer.

In plaats van een bed dat is voorgezaagd of beschilderd, kun je er ook voor kiezen om een basic bed te pimpen met stickers en glitters. Deze zijn achteraf te verwijderen en als de smaak van jouw kind verandert, verander je ook gewoon het kinderbed. Op Pinterest vind je 1001 ideeën om kinderbedden te customizen.  Veelal zijn deze ideeën niet definitief en kun je jouw creatie later ook weer terugdraaien.

Geld verdienen aan het kinderbed van jouw kind

Als je toch kiest voor een kinderbed in de vorm van een auto of kasteel, dan is dat vaak ook geen probleem. Marktplaats staat vol met kinderbedden en als je een beetje handig bent kun je soms na een paar jaar aardig wat geld verdienen aan het kinderbed van jouw kind. Mocht je niet zo bedreven zijn in de handel en wandel op  het internet, dan is het ook mogelijk het bed offline te slijten. Op veel vlooienmarkten en kringloopwinkels kun je een deel van je investering terugverdienen. Of je bewaart het kinderbed op zolder en helpt een vriendin aan een hoognodig kinderbed..

Kinderbed om in te springen
Kind wil niet naar bed
Kiezen voor veiligheid van het kinderbed
Naast slapen moet je ook kunnen spelen in je kinderbed
Geen reactie's

Geef een reactie