Een grotere auto kopen met een baby op komst: hier moet je aan denken!

Een grotere auto kopen met een baby op komst: hier moet je aan denken!

Tijdens de zwangerschap komt er heel veel op je af. Er moet plotseling van alles geregeld worden voor de komst van jullie nieuwe gezinsuitbreiding. Zeker bij een eerste kindje levert dit heel wat stress op. Want waar moet je allemaal aan denken? Wat zijn essentiële zaken en wat kan je nog wel even uitstellen? In veel jonge gezinnen komen de (aanstaande) ouders er een keer voor te staan: het kopen van een grotere auto. Een echte gezinswagen. Je wilt natuurlijk dat je partner en jij niet voor onnodige verrassingen komen te staan. Zorg er daarom voor dat je dergelijke zaken regelt vóór de komst van de baby.

Is het tijd voor een nieuwe gezinsauto? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat deze van alle gemakken is voorzien en aan alle veiligheidseisen voldoet. In dit artikel geven we je enkele tips hoe je de juiste gezinsauto koopt en waar je op moet letten. Ook lees je meer over het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Houd rekening met de levertijd

 

Verwacht niet dat je een gekochte auto binnen enkele weken in huis hebt. Dit kan soms best lang duren. Zeker gedurende de coronacrisis, waardoor heel veel werkzaamheden kort hebben stil gelegen en auto’s vertraging hebben opgelopen. Bij sommige nieuwe auto’s staat een levertijd van maar liefst drie tot vier maanden. Het is daarom belangrijk om al vroeg in de zwangerschap op zoek te gaan naar een nieuwe auto. Zo weet je zeker dat deze op tijd binnen is en je de baby veilig kunt vervoeren zodra hij of zij geboren is.

Denk ook na over de toekomst

Is dit jullie eerste kindje? Dan zie je waarschijnlijk nog niet echt het nut van een 5-deurs of een grotere kofferbak. Alles past toch ook makkelijk in een wat kleinere auto? Hou er echter wel rekening mee dat je kind straks ook ouder wordt. Een kinderwagen neemt bovendien veel ruimte in beslag. Voor je het weet is de hele kofferbak al vol en is het onmogelijk om ook nog eens boodschappen of andere spullen mee te nemen. Hou er daarnaast ook rekening mee dat je in de toekomst het gezin misschien nog verder wilt uitbreiden. Waar een 3-deurs auto nog voldoende is met één kindje, zal dit met twee kinderen al stukken lastiger gaan. Bovendien moet de kofferbak dan nóg groter zijn. Kies daarom bij voorkeur voor een auto die tevens gericht is op de toekomst. Zo voorkom je dat je over enkele jaren wéér een nieuwe auto moet kopen.

 

De juiste autoverzekering

 

Toegegeven, een geheel nieuwe auto is niet goedkoop. Zeker niet als je ook nog eens een groter model wilt kopen. Bedenk echter dat er ook nog genoeg tweedehands modellen verkrijgbaar zijn. Zo kan je enorm besparen op de oplopende kosten. Hou er wel rekening mee dat je bij een tweedehands exemplaar ook extra kunt besparen op de autoverzekering. Het is immers niet rendabel om een zeer uitgebreide verzekering af te sluiten voor een oudere auto. Een wa beperkt casco is in de meeste gevallen al voldoende. Zo bespaar je niet alleen op de auto zelf, maar ook nog eens op de bijkomende vaste lasten. Win-win voor de aanstaande ouders.

grotere auto
Geen reactie's

Geef een reactie