Al mijn aandacht naar mijn zoon

Al mijn aandacht naar mijn zoon

De komende lente en zomer gaat al mijn aandacht naar mijn zoon Morris. Omdat ik per 1 mei ontslag heb genomen bij mijn huidige werkgever, heb ik alle tijd om samen met hem de dingen te doen waar ik tot nu toe niet aan toe ben gekomen. In de weken dat hij bij mij is gaan we allemaal leuke dingen ondernemen, dingen leren en ja zelfs zindelijk worden. Ik vind namelijk dat ik dat als betrokken vader verplicht ben aan mijn zoon en naar mezelf.

Een moestuin maken op ons balkon

Om te beginnen gaan we samen een moestuin maken op ons balkon. Ik zie mezelf al helemaal door het tuincentrum lopen om tuinaarde te kopen en alle andere dingen die daarbij horen, om vervolgens samen een tuintje te creëren waarin we zelf onze eigen groente verbouwen. Ik hoop dat Morris hiervan leert dat groenten niet uit een blik komt of groeit in plastic zakjes bij de Albert Heijn, maar dat er liefde, aandacht en geduld nodig is om het eten wat je dagelijks eet te kweken.

Ook wil ik dat hij leert dat je verschillende tuinartikelen nodig hebt om een mooie moestuin neer te zetten op je balkon. Dat is niet alleen een paar potten een beetje aarde en wat zaden, maar ook de etiketten waarop staat wat wat is, de afzetlinten, mest en verschillende schepjes, harkjes en emmertjes. Morris is in de speeltuin altijd al druk bezig met zand, water, emmertjes en schepjes dus Ik weet zeker dat hij dit ook leuk gaat vinden.

Sprookjes in de Efteling

Als de handen gewassen zijn, de broeken weer schoon zijn en het zand uit onze laarzen is geklopt, dan wordt het tijd om eindelijk eens samen naar de Efteling te gaan. Ik beloof Morris nu al een hele tijd dat we samen naar het sprookjesbos gaan, maar door corona is dat er nog niet van gekomen. Inmiddels is hij bijna lang genoeg om samen met mij In de Python te gaan en is hij misschien het sprookjesbos al een beetje ontgroeid, maar deze ervaring wil ik hem niet ontnemen…

Zelf vind ik de Efteling ook helemaal geweldig dus Ik hoop dat Morris mijn passie voor sprookjes en pretparken deelt. Hij vindt immers de sprookjes die we voorlezen als hij gaat slapen geweldig en hij gebruikt mijn huiskamer als een ware speeltuin. Misschien dat het lopen in de Efteling hem iets te veel wordt, maar daar heb ik nog nooit een kleuter over horen klagen.

Samen op vakantie

Als de Efteling en de moestuin geweest zijn wordt het eindelijk eens tijd om op vakantie te gaan. Hoewel ik veel alleenstaande ouders hoor klagen over dat op vakantie gaan met je kind eigenlijk gewoon ouderschap is op een andere plek, kan ik mij niks leukers voorstellen dat met Morris op vakantie naar het buitenland te gaan. Samen de omgeving verkennen, een beetje luieren op het strand of aan de rand van het zwembad, genieten van het entertainment en ‘s avonds als Morris slaapt een biertje op het balkon of in de voortent.

Maar leuke dingen doen betekent niet alleen maar pretparken en vakantie. Er moeten ook wat geleerd worden, maar dat leren maken we natuurlijk wel zo leuk mogelijk! Ik denk hierbij aan leuke spelletjes waar je geheugen mee kan trainen, het ontwikkelen van zijn grove en fijne motoriek en lange wandelingen door het bos en de bollenvelden.

Kastelen en burchten In Nederland

Misschien is het zelfs wel tof om hem alvast wat geschiedenis bij te brengen door verschillende kastelen en burchten In Nederland te bezoeken. Hoewel hij momenteel meer van het stoeien en de ninja’s is, kan ik hem misschien wel verleiden tot prachtige verhalen over ridders, koningen en boeven. We zullen de komende lente en zomer vast nog heel veel meer gaan doen, maar we hebben alle tijd en Ik ga rustig eens kijken welke leuke activiteiten we nog meer kunnen ondernemen.

moestuin maken
Geen reactie's

Geef een reactie