Vijf tips voor een relaxte vakantie met peuter

Vijf tips voor een relaxte vakantie met peuter

Op vakantie gaan met een peuter is een hele onderneming. Het is in ieder geval heel wat anders dan een vakantie met zijn tweetjes. Wil je voorkomen dat je elke avond zwaar uitgeput bent? In dit artikel lees je vijf tips die ervoor zorgen dat je ontspannen van je vakantie kan genieten. 

  1. Maak ruim van te voren een vakantielijstje

Bedenk niet op het allerlaatste moment wat er allemaal mee moet op vakantie. Heb je bijvoorbeeld een vakantie naar Andalusië geboekt met La Casita? Kinderen lopen wanneer het mooi weer is het liefst rond in zwemkleding. Check overigens van te voren of er een wasmachine bij je vakantieadres aanwezig is. Ben je iets vergeten? Dan kan je dat altijd nog aanschaffen op de plek van bestemming.

  1. Accepteer dat planningen niet uitkomen

Helaas verlopen de dingen soms anders in de vakantie dan gepland. Je kan te maken krijgen met een ziek kind, een verkeerd geboekt huisje of je wilt gaan zwemmen en je komt erachter dat je in plaats van je bikini een sport bh hebt ingepakt. Stom! Probeer kalm te blijven. Je peuter heeft er niks aan als je humeurig rondloopt. Hou jezelf voor dat het geen onoverkomelijke problemen zijn. 

  1. Betrek je kind bij de voorbereidingen 

Het is goed om je peuter van te voren te vertellen wat je van plan bent in de zomervakantie. Laat hem of haar zijn eigen speelgoed uitzoeken voor onderweg. Of betrek je peuter bij het inpakken van zijn of haar koffer. Van niks vertellen worden peuters vaak onrustig. 

  1. Neem voldoende eten en drinken mee

Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken voor onderweg bij je hebt. Neem altijd reservekleding in een rugtas mee, want er wordt sowieso geknoeid. Trek je peuter iets comfortabels aan voor de reis en werk met laagjes. Op die manier kan er altijd iets uit wanneer het te warm wordt. 

  1. Wees realistisch qua verwachtingen 

Een vakantie met kleine kinderen betekent de hele dag goed opletten. Stel je verwachtingen dus bij en reken er niet op dat je veel boeken kan lezen. Het is fijn om af en toe met je partner af te wisselen. Op die manier heb je even tijd voor jezelf. Maak een wandeling of ga zwemmen.  

Tips vakantie peuter
Geen reactie's

Geef een reactie