5 ideale banen voor betrokken vaders

5 ideale banen voor betrokken vaders

Historisch gezien is de vader van een huishouden vaak minder thuis dan de moeder. In mijn ogen een klassieke en negatieve manier van de rollen verdelen. Waarom heeft de moeder het alleenrecht op de zorg voor de kinderen? Als je een betrokken vader wilt zijn vergt dat wel wat aanpassing en begrip van je omgeving. Bepaalde banen lenen zich bijvoorbeeld beter voor het betrokken vaderschap dan andere. In dit artikel 5 ideale banen voor betrokken vaders.

Werken in de bouw

Vroeg op, de eerste voeding van jullie baby op je nemen en als de kleine weer slaapt naar je werk. Als ZZP-er in de bouw kun je zelf je tijd indelen, ben je vaak vroeg van huis, maar ook vroeg weer terug. Het werk is vaak wel zwaar en je kan niet echt zonder opleiding een bedrijf in de bouw beginnen. Doordat je voor jezelf werkt kun je echter wel flexibel zijn en in overleg met je partner actief de opvoeding van jullie kind meemaken.

Als ZZP-er in de bouw kun je denken aan functies als opzichter, werkvoorbereider of bouwkundig inspecteur. Hoewel je zelf verantwoordelijk bent voor het krijgen van opdrachten, is er door het tekort aan woningen bijna altijd werk. zorg wel dat je niet te veel opdrachten aanneemt en er ook echt bent voor je kinderen.

Het onderwijs

Hoewel de scholen vaak rond 15:00 uit zijn, zitten de meesters en juffen vaak nog tot later in het schoolgebouw. Toch is meester op een basisschool de ideale baan voor een betrokken vader. Door de opleiding weet je veel van opvoeding en ontwikkeling. Ook ben je vaak wel eerder thuis dan wanneer je een kantoorbaan hebt. Kortom: een ideale baan voor een betrokken vader.

Hou er wel rekening mee dat basisschool leraren vaak in de minderheid zijn. Als man zijnde ben je echt een zeldzaamheid in het primair onderwijs. In mijn ogen niet echt een nadeel, maar voor sommige mannen kan dat zorgen voor stress en een eenzaam gevoel.

Webdesigner

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je als webdesigner veel tijd hebt om de opvoeding van je kind op je te nemen of in ieder geval eerlijk te verdelen. Doordat je vaak thuis werkt, je eigen tijden in kan delen en dus ook ’s avonds kunt werken is het ideaal om ’s ochtends de kinderen naar school te krijgen en ’s middags weer met een warme kop thee en wat lekkers thuis te ontvangen Natuurlijk werk je wel met deadlines en kan het af en toe voelen alsof je niet aan je werk toe komt, maar als je werkt met een goede planning en je grenzen goed bewaakt en bespreekt met je partner, dan is ook dit een ideale baan voor een betrokken vader.

Yogadocent

Geduld, meditatie, gezond eten en mindfulness. Allemaal woorden die je kunt toespelen op een gemiddelde yogadocent. Het zijn ook zaken die je nodig kunt hebben als betrokken vader. Tel daar bij op dat yogi’s vaak extreem lenig zijn en dus geweldig kunnen spelen, stoeien en klimmen en je hebt een ideale baan. Vaak zijn de werktijden prettig te combineren met schooltijden of kinderopvang, je komt onder de mensen en door de kringen waar je je in begeeft kun je de kinderen verrijken met mooie verhalen over spiritualiteit en zelfontwikkeling.

Blogger

Is bloggen een baan? Ik kan je vertellen dat bloggen zeker een baan is. Met Papablogger verdien ik een groot deel van mijn inkomen. Dit doe ik vooral vanuit huis waardoor ik veel tijd heb voor de opvoeding van mijn zoon. Daarnaast krijg ik uitnodigingen voor leuke events, worden er soms leuke producten voor kinderen toegestuurd en heb ik alle tijd om ’s avonds en als mijn zoon naar de kinderopvang is mijn werk uit te voeren. Ook bloggen in loondienst is mogelijk. Als content creator of copywriter heb je veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook deze beroepen kun je geheel of gedeeltelijk vanuit huis doen, maar hebben iets minder vrijheid dan een ZZP-er.

Ideale beroepen betrokken vader
Yogadocent betrokken vader
Geen reactie's

Geef een reactie