Zweetvoeten – Tips om de vervelende geur van zweetvoeten te voorkomen

Zweetvoeten – Tips om de vervelende geur van zweetvoeten te voorkomen

Je kent het wel: je hebt een dag lang gewerkt en doet bij de voordeur je schoenen, die je de hele dag aan hebt gehad, uit. Zonder er over na te denken begroet je je partner en ook de toegestroomde kinderen krijgen een knuffel. Als je eenmaal zit bereikt een onaangename geur jouw neus. Terwijl je je eerst bedenkt of er vandaag kaasfondue op het menu staat krijg je inmiddels ook een schuine blik van je partner. Nee, geen kaasfondue, maar wel zweetvoeten. De licht vochtige sokken waren al een vooraankondiging, maar na je neus even diep in de sokken gestoken te hebben kom je tot de conclusie dat zweetvoeten de oorzaak zijn van het probleem.

Oorzaken van zweetvoeten

Zweetvoeten hoeven niet altijd te stinken. Het zweet dat uit je voeten komt is over het algemeen geurloos. De oorzaak van wat wij zweetvoeten noemen ligt meestal in wat je met je voeten doet. Het is dan ook belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende mogelijke oorzaken van zweetvoeten, voordat je begint met het bestrijden hiervan.

  1. Slechte ventilatie van schoenen

   Als er geen ventilatie plaatsvindt in je schoenen, dan worden je voeten warm. Deze warme voeten gaan op hun beurt zweten om toch af te koelen. In het zweet, op je voeten en in je schoenen zitten bacteriën. Deze bacteriën breken het zweet af en de afvalstoffen die hieruit voortkomen, zoals bijvoorbeeld boterzuur, zorgen voor de onaangename lucht.

  2. Badschimmel of voetschimmel kan stinkende voeten veroorzaken

   Voetschimmel, ook wel badschimmel genoemd, is een andere oorzaak van stinkende voeten. De bacteriën die voetschimmel veroorzaken breken net als bij zweetvoeten het zweet af. Wederom zijn stinkende schoenen het gevolg en ook je voeten ruiken naar kaas.

  3. Synthetische sokken zijn een grote oorzaak van zweetvoeten

   Als je vaak synthetische sokken of panty’s draagt dan ben je vast wel bekend met zweetvoeten en de stinkende voeten die je daarvan kan krijgen. Door de wrijving die jouw voet heeft met de synthetische stof zullen voeten namelijk sneller gaan zweten. De sok heeft niet de mogelijkheid om het vocht op te nemen, zoals een katoenen sok dat kan en dus kunnen ook hier bacteriën hun slag slaan.

  4. Met blote voeten in je schoenen zorgt voor zweetkakkies

   Iedere zomer weer denk ik dat ik wel zonder schoenen in mijn sneakers kan stappen. Elke keer weer kom ik thuis met vreselijk stinkende voeten en schoenen die niet heel erg fris ruiken. De wrijving in de schoen, het warme weer en het zweten zorgen samen voor een festijn voor de bacteriën in je schoen. Jouw zweetkakkies zijn een zegen als je genoeg ruimte wil hebben op een terras of op het strand, maar ik neem aan dat je liever zonder zweetvoeten een hete zomeravond ingaat.

Zweetvoeten hoeven niet altijd te stinken.

Als je veel last hebt van zweetvoeten, dan kan het best dat je voeten niet eens stinken. Zoals eerder al aangegeven zorgen bacteriën voor de stank die gepaard gaat met zweetvoeten. Als je dus schone voeten hebt, schone schoenen en bacteriën krijgen geen kans, dan blijven alleen de vochtige voeten over. De kans dat ze niet gaan stinken is minimaal, immers bacteriën zijn overal, maar zweetvoeten hoeven niet altijd te stinken.

Wat kun je doen tegen zweetvoeten?

Zweetvoeten zijn vervelend, maar met de juiste middelen zijn jouw stinkende voeten zo verleden tijd. Je hoeft je niet langer meer te schamen voor de geur die je verspreidt en ook is het nergens voor nodig om je nog te schamen voor jouw zweetkakkers. Met onderstaande remedies tegen zweetvoeten kun je zo het terras weer op.

 1. Hou je voeten schoon en droog. Het lijkt zo simpel en eigenlijk is het dat ook. Was je voeten met lauwwarm water en indien nodig met zeep. Droog vervolgens je voeten goed af en vergeet daarbij niet om tussen je tenen af te drogen.
 2. Draag goed geventileerde en het liefst leren schoenen. De ventilatie zorgt ervoor dat je voet goed kan koelen en leer neemt vocht op. Dit is een ideale combinatie in de strijd tegen zweetvoeten.
 3. Doe geen sokken of panty’s van synthetische stof aan, maar vervang deze door katoenen sokken. De katoenen sok heeft vocht absorberende eigenschappen waardoor je stinkende voeten tot het verleden gaan behoren.
 4. Draag geen schoenen of sokken als dat niet nodig is. Binnenshuis draag ik bijvoorbeeld pantoffels en als het warm is draag ik buiten slippers.
 5. Behandel je voeten met

Zweetvoeten in bed

Naast zweetvoeten in en door je schoenen is het ook goed mogelijk dat je zweetvoeten in bed krijgt. Een synthetisch dekbed in combinatie met een warme zomeravond of een hoog staande thermostaat kunnen ervoor zorgen dat je voeten gaan zweten. Ook in bed is het mogelijk dat je voeten gaan stinken. In dat geval is het aan te raden een niet synthetisch dekbed aan te schaffen en om je bed wat vaker te verschonen. Na verloop van tijd heb je geen last meer van stinkende voeten in bed.

Bestrijdt liever de oorzaak dan de symptomen

Door gebruik te maken van Pedifris zorg je ervoor dat niet de symptomen van zweetvoeten worden bestreden, maar pak je écht de oorzaak aan. Met de PediSpray ga je overmatige transpiratie van je voeten tegen. Pedifris Classic bestrijd micro-organismen in je schoenen. Het poeder lost tijdens tijdens het dragen van de schoen op en doet dan zijn werk dus geen geklieder met zalf! Mocht je zelf eens willen proberen of Pedifris iets voor jou is, dan kun je dat nu proberen met 10% korting. Ga naar de website van Pedifris en gebruik de code “papablog” om 10% korting te krijgen of dit middel tegen zweetvoeten.

Als je de oorzaken van zweetvoeten en de oplossingen in dit artikel goed hebt doorgenomen, dan hoop ik dat je binnenkort geen last meer hebt van stinkende voeten. De oplossingen werken echt en ik beloof je dat je binnenkort zonder schaamte je schoenen weer uit kunt trekken.

Pedispray werkt tegen zweetvoeten
Geen reactie's

Geef een reactie