Leuke wandelroutes met je kind

Leuke wandelroutes met je kind

Nederland is een heerlijk wandelland en er zijn dat ook veel mooie routes die je uitstekend kunt wandelen met je kind. Van bossen tot uitgestrekte heide en het strand en de duinen tot groene weilanden: er valt altijd wel wat te beleven. Het leuke is dat je tijdens je wandeling vaak verschillende dieren, vogels en insecten kunt spotten met je kind. Zo geniet je niet alleen van quality time en lichaamsbeweging maar is de wandeling ook educatief! Dit zijn onze favoriete wandelroutes met kinderen in Nederland. 

Wandelen over het kabouterpad in Schoorl

In de bossen van Staatsbosbeheer vind je verschillende kabouterpaden. Deze leuke en leerzame paden zijn speciaal aangelegd voor kids van 3 tot 7 jaar, maar oudere kinderen die nog geloven in sprookjes zijn natuurlijk ook welkom. Een van deze paden start bij bezoekerscentrum Het Zandspoor in Schoorl. Hier kun je verschillende plattegronden ophalen met daarop de uitgestippelde route en je kind krijgt een rugzakje met een kaboutermuts en een ketting er in. Tijdens de korte wandeling kom je langs speeltoestellen en items die door de dwergjes gebruikt worden, zoals zandwagentjes. De kleintjes kunnen heerlijk spelen met de kleine bakjes en lekker rommelen met zand en water. De paden van de route zijn ook geschikt als je een kinderwagen gebruikt, wat handig is als je kind nog niet zo ver kan lopen of als je een klein broertje of zusje meeneemt op de wandeling.

De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een heerlijk gebied om te gaan wandelen met je kind. De natuur is zeer divers, dus ook als je maar een korte wandeling maakt loop je door het bos, over de hei of sta je opeens midden in een zandverstuiving. In het natuurgebied kom je veel spelende kinderen tegen en het is dan ook een heerlijke plek om buiten te spelen. Zo waant je kind zich een echte avonturier in het zand van de zandverstuiving en kan er gerend, gegleden en gerold worden. Met de echte kleintjes kun je lekker spelen aan het kleine vennetje bij Landgoed Heidestein. De hele wandelroute is wat te lang voor kinderen, maar je kunt gewoon van de route afwijken en op ontdekkingstocht gaan in de natuur. 

De duinen bij Meijendel

Meijendel bij Wassenaar is een duingebied dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Hier maak je prachtige wandelingen waarbij de kans groot is dat je dieren spot. Op de reeënroute, een korte route van nog geen 3 kilometer, kom je langs het uitkijkpunt De Piek. Vanaf hier heb je uitzicht over de valleien heen en zie je de zee op de achtergrond liggen. Doordat je door het Grote Bos wandelt hebben jullie een grote kans om een ree te spotten! Een andere mooie route is de Eikenroute van 3,2 kilometer lang. Deze route loopt door het bosrijke gedeelte van het natuurgebied, waar veel vogelsoorten leven. Van achter de vogelkijkwand kunnen de kinderen kijken of ze een eend, meerkoet of een fuut kunnen vinden in het water. Er lopen ook mooie routes langs het strand, waardoor Meijendel voor ieder wat wils biedt.

Wandelroutes Nederland
Geen reactie's

Geef een reactie