Vijf redenen om een kaartje te sturen

Vijf redenen om een kaartje te sturen

Lang geleden ben ik gestopt met kaartjes sturen. Ik vond het niet meer van deze tijd en besloot ermee te stoppen. Gelukkig nieuwjaar wensen en een prettig kerstfeest dat deed ik wel via Whatsapp. Nu het contact met de mensen om mij heen steeds minder is geworden door de verhuizing naar Breda en Corona, heb ik besloten toch maar weer kaartjes te gaan sturen. Dit om in contact te blijven met mijn familie en om hen het gevoel te geven dat ik aan ze denk ondanks de afstand. In dit artikel deel ik met jullie vijf redenen om een kaartje te sturen.

Stuur je vader een kaartje voor Vaderdag

Helaas is mijn vader in 2017 overleden, maar veel van jullie hebben je vader nog wel. Door corona is het vaak helaas niet mogelijk om je ouders op belangrijke dagen te bezoeken. Je kunt in dat geval je mooiste Vaderdag kaart sturen in combinatie met bijvoorbeeld een leuk presentje. Op die manier laat je toch weten dat je aan je vader denkt op een dag als Vaderdag.

Stuur een kaartje om te bedanken voor de hulp

Vaders zijn er altijd om je te helpen, tenminste, bij mij was dat wel altijd het geval. Hij liet het niet altijd merken in woorden, maar als het nodig was dan hielp hij in raad en daad. Ik heb hem natuurlijk wel bedankt, maar dat had ik ook kunnen doen door een leuk kaartje te sturen, waarin ik hem bedank voor zijn hulp, advies of financiƫle bijdrage. Niet alleen met Vaderdag dus.. Het plan is om dat vanaf nu bij mijn moeder, zusje, opa en oma in ieder geval wel te gaan doen. Deze schatten helpen mij nog steeds en daar ben ik ze tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Als sterkte wensen niet persoonlijk kan

Een kaartje sturen om iemand sterkte te wensen is het minste wat je kunt doen. Vooral als je op grote afstand woon of als je diegene niet kunt bezoeken door corona is het fijn om je naasten in ieder geval wat lieve woorden op het hart te drukken door middel van een mooie kaart. Een telefoontje kan natuurlijk ook, maar een kaart geeft een herinnering mee. Ik ging laatst nog even door alle kaartjes heen die ik vier jaar geleden kreeg na het overlijden van mijn vader en ik vond alle mensen gelijk weer zo lief! Het versturen van een kaart om sterkte te wensen heeft dus echt meerwaarde.

Een kaartje om je vader beterschap te wensen

Als je ouders ziek zijn, dan is dat nooit leuk. Vooral als het ziek zijn ervoor zorgt dat je elkaar langere tijd niet kan zien. Daar waar een persoonlijk bezoek vroeger op prijs werd gesteld, daar is het tegenwoordig bijna ondenkbaar om bij zieke familieleden op bezoek te gaan als ze ziek zijn. De zwakkeren in onze samenleving zijn namelijk een risicogroep die je niet zieker moet maken dan ze al zijn. In dat geval is het versturen van een kaartje een warme manier om te laten weten dat je meeleeft met de zieke.

Het is altijd leuk om zomaar een kaartje te ontvangen

Natuurlijk kun je ook zomaar een kaartje sturen. Omdat je aan iemand denkt, of omdat je diegene mist, of om dat je jouw vader zo’n betrokken vader vindt. Een kaartje krijgen is altijd leuk en daardoor wordt een kaart versturen ook altijd een klein geluksmomentje. Alleen al het denken aan de glimlach die het kaartje veroorzaakt geeft mij een warm gevoel en ik hoop dat de ontvangers van het kaartje dit ook zo ervaren.

redenen kaartje sturen
Geen reactie's

Geef een reactie