Valentijnsdag voor alleenstaanden

Valentijnsdag voor alleenstaanden

Als je single bent is Valentijnsdag niet echt een dag om je op te verheugen. Nog niet in ieder geval, want ik ga je in dit artikel precies vertellen waarom Valentijnsdag voor alleenstaanden juist dé ideale dag is en hoe je deze “door komt” zonder je alleen of verdrietig te voelen.

Je mag best balen dat je single bent op Valentijnsdag

Natuurlijk is het kut dat je zo rond Valentijnsdag helemaal dood gegooid wordt met romantiek, verliefde stelletjes en aanbiedingen voor mensen met een (on)beantwoorde liefde. In eerste instantie is Valentijnsdag een gewone dag net als alle anderen. De mate waarin jij je irriteert aan deze uitingen van liefde is meestal afhankelijk van jouw mate van eenzaamheid of verbitterdheid door je vrijgezellenbestaan. Je mag best balen dat je single bent op Valentijnsdag, maar laat het  je dag niet te veel verpesten. Probeer dit jaar eens om te denken en jezelf in het zonnetje te zetten op deze dag. De dames onder ons kunnen overigens ook weer opgelucht adem halen, het scheelt in ieder geval een Steak and Blowjob day….

Je hoeft geen duur cadeau te kopen

Het is natuurlijk niet zo, maar vaak wordt de grootte van het cadeau als maatstaf gebruikt voor hoeveel je van iemand houdt. Als vrijgezel heb je daar in ieder geval geen last van. Je hoeft geen groot of duur cadeau te kopen voor een partner om daarmee aan te geven hoe veel je van diegene houdt. Ook hoef je iet lang na te denken over een gedicht of betekenisvol gebaar op Valentijnsdag. In plaats daarvan kun je door sparen voor een mooi cadeau voor jezelf op singles dag of een avondje stappen.

Geen verplicht romantisch diner

De meeste stellen gaan op Valentijnsdag “romantisch” uit eten. Tenminste, als je een vooraf samengesteld Valentijns arrangement met een toetje met aardbeien in februari romantisch vindt. Als vrijgezel hoef je op Valentijnsdag gelukkig niet gemaakt romantisch te gaan zitten doen, maar kun je gewoon met de auto door de McDrive voor een Big Tasty zonder dat je daar achteraf gedonder mee krijgt.

Eindelijk even tijd voor jezelf

Valentijnsdag is bij uitstek geschikt om als vrijgezel eens fijn tijd voor jezelf te nemen. Slaap lekker uit, ga uitgebreid in bad of onder de douche en verwen jezelf met een fijn cadeau uit de sexshop. Bij gebrek aan een partner kun je net zo goed even lief zijn voor jezelf toch? Er is niemand die je daar om veroordeelt en persoonlijk ben ik sowieso van mening dat iedereen wel een beetje meer liefde voor zichzelf zou mogen hebben.

Alle chocolade is voor jou

Hou je van chocolade en wil je deze het liefst niet delen, dan is Valentijnsdag voor alleenstaanden een ideale dag. Veel chocola is in de aanbieding en wat maakt het uit dat die chocolade in de vorm van een hartje is?

Deel jouw liefde met anderen

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Of dit nu je eigen keus is of dat je ongewild vrijgezel bent, er is niemand die je tegenhoudt om je liefde op een niet romantische manier met anderen te delen. Doe vrijwilligerswerk, neem tijdens het wandelen een papierprikker mee, pas een avondje op de kinderen van een bevriend stel, kook eens voor je eenzame buurvrouw of doe iets anders uit liefde voor een bekende of minder bekende medemens.

Een dag als alle andere

Om je te helpen met relativeren: Valentijnsdag is een dag als alle anderen. Dit jaar is Valentijnsdag op zondag, dus start de dag rustig op. Trek je lekkere warme Uggs pantoffels aan, doe wat afbakcroissants in de oven en zet een sterke bak espresso. Maak je niet druk over het niet hebben van een Valentijn, want het is een dag als alle anderen. Maak je eerder druk over de afwas van gisteren, een potje gamen of de ramen die gewassen moeten worden. Ontspan in ieder geval, want  triest zitten kniezen om het niet hebben van een Valentijn maakt je ongelukkig.

Single op valentijnsdag
Geen reactie's

Geef een reactie