6 tips om je huis fijn achter te laten voor de nieuwe bewoner

6 tips om je huis fijn achter te laten voor de nieuwe bewoner

Inmiddels woon ik twee weken in mijn nieuwe huis. Door de verhuizing en alles er omheen is het een beetje rustig geweest op Papablogger. Niet getreurd, inmiddels heb ik weer internet en kun je dus vaker een blog van mij lezen. Tijdens mijn verhuizing zijn mij een aantal zaken opgevallen en daarom in dit artikel 6 tips om je huis fijn achter te laten voor de nieuwe bewoner.

Tuintegels schoonmaken

Het is echt een rotkarwei, ik weet het. Toch is het een kleine moeite om de tuintegels in de tuin schoon te maken, zodat de nieuwe bewoner dat niet meer hoeft te doen. Verwijder onkruid en ontdoe de tuin van lelijke planten of platen. Maak daarna de tegels schoon met een tegelreiniger of wat azijn en bakingsoda. Op die manier krijg je achteraf geen klachten van je oude verhuurder of wellicht zelfs een rekening van een schoonmaakbedrijf dat de tegels voor jou heeft schoon moeten maken. Neem van mij aan, je hebt er meer plezier van als je de tuintegels zelf even grondig schoonmaakt.

Het doucheputje reinigen

Als je dit niet al maandelijks doet, dan adviseer ik je met klem om voordat je vertrekt uit je oude huis toch even het doucheputje te reinigen. In de afgelopen jaren heeft dit onding zich gevuld met allerlei shampoo’s conditioners en vooral veel ranzigheid als haren, huidschilfers en andere dingen. Bij kleine ronde doucheputjes vaak niet zo’n grote klus, maar als je een langwerpige moderne afvoer in je douche hebt zitten, dan kun je hier nog weleens een uurtje mee bezig zijn. Hou ontvettingsmiddel of een fles Dreft in de aanslag en neem het raster van de afvoer af tot deze blinkend schoon is. Beperk je echter niet alleen tot het raster. Ook is het aan te raden om als je het huis verlaat in ieder geval de afvoer te ontdoen van haren. Check voor de zekerheid ook even de gootstenen, zodat de nieuwe bewoner zonder problemen kan gaan afwassen.

Een nieuwe wc-bril plaatsen

Jarenlang is het jouw trouwe vriend geweest. In ziekte en gezondheid stond de wc-bril  voor je klaar om je steun te geven en je te helpen als je dreigde door de pot te vallen. De wc-bril is dan ook iets wat ik bijna altijd vervang als ik een woning verlaat. Dit hoeft echt niet de wereld te kosten en bij winkels zoals de Action koop je voor net iets meer dan een tientje een nieuwe bril. Wel zo hygiënisch voor de nieuwe bewoner en het scheelt ook weer een grondige schoonmaakbeurt. Zo kun jij weer verder gaan met verhuizen.

Schroeven en spijkers uit de muur halen

Diepe intense haat aan mensen die dit niet doen! Verwijder voor je de deur van je oude woning achter je dichttrekt alle schroeven en spijkers uit de muur. Vul de achtergelaten gaten vervolgens met vulmiddel en je hebt iemand anders wat extra werk bespaard. Daarnaast dwing je de nieuwe bewoner ook gelijk om het huis te schilderen en dat is misschien wel zo fijn. Niets is zo rot om een nieuw huis te betrekken en achteraf te merken dat j een hele wand opnieuw kan gaan stuken omdat de vorige bewoner te lui was de spijkers en schroeven uit de muur te halen. Don’t be an ass en help de nieuwe bewoner een beetje.

Ornamenten verwijderen

Toen ik mijn nieuwe appartement betrok kon ik eerst een rondje doen over het balkon en de voorgevel om alle door de vorige bewoner achtergelaten ornamenten te verwijderen. Overal hingen thermometers en vlinders. Niets mis mee als je achter in de zeventig bent, maar voor een man van nog geen veertig een beetje too much. Wederom: don’t be an ass en verwijder ornamenten van de buitenmuren als je de woning verlaat. Dan maar gaten in de muur. Hier kan een nieuwe bewoner meer mee dan met thermometers en vlinders.

De berging of schuur netjes achterlaten

Een berging of schuur netjes achterlaten is echt geen dag werk. Je hoeft er ook niet voor te zorgen dat de nieuwe bewoner van de vloer kan eten. Wat je wel kunt doen is rare plankjes en loze leidingen weghalen en de vloer bezemschoon achterlaten. Als je dan ook nog eens zorgt dat er een werkende lamp in de berging aanwezig is, dan ben je helemaal een baas en heb je met succes de cursus huis schoon achterlaten voor nieuwe bewoners afgerond.

Tuintegels reinigen
Doucheputje schoonmaken
Geen reactie's

Geef een reactie