Mijn strijd tegen de kilo’s

Strijd tegen kilos

Mijn strijd tegen de kilo’s

Als je zowel mijn blog als mijn Instagram volgt,, dan ben je vast wel op de hoogte van mijn strijd tegen de kilo’s. Niet alleen de kilo’s speelde mij op de helft van vorig jaar parten, ook de centimeters en bepaalde kwaaltjes zorgde voor een resoluut besluit. Rob gaat weer afvallen. En nee, niet zomaar afvallen. Ik heb besloten om fitter en slanker te worden dan ik ooit was. Niet om te voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal, maar voor mij en voor mijn zoon.

Waarom ik besloot om af te vallen

Toen ik in juli van vorig jaar door mijn toenmalige vriendin buiten de deur werd gezet woog ik 117 kilo. Ergens in onze relatie was ik de rem op eten kwijt geraakt en was ook bewegen iets met minder prioriteit. 117 Kilo was niet het zwaarste wat ik ooit woog (dit was 130 kilo in 2011), maar zeker was wel dat ik door de combinatie van factoren mij nog nooit zo zwaar en onaantrekkelijk had gevoeld.

Tel daarbij op dat ik de conditie had van een baksteen en dat oude kwalen zoals jicht en hidradenitis weer de kop op staken en de optelsom was compleet. Toen ik drie dagen later bij mijn moeder op de bank logeerde nam ik het besluit. Deze kilo’s gaan weg, ik word fit en ga mijn weg in om zeker 80 te worden.

Wat ik doe om af te vallen

Aangezien ik op dat moment geen huis, geen geld en geen spullen had, begon ik vrij eenvoudig. Door te wandelen in de bossen in en rondom Noordwijk bouwde ik mijn eerste beetje conditie op. Eerst door een half uurtje te wandelen, nog geen maand later door een flinke wandeling van 4 uur te nemen voordat ik ging slapen. Naast het wandelen kreeg ik gezond en voedzaam eten binnen, dat mijn moeder met liefde voor mij kookte. De stress en verdriet van het eindigen van mijn relatie deed de rest.

Ik was binnen no time weer rond de 100 kilo. Niet geheel onbelangrijk in dit proces was het drinken van voldoende water. Inmiddels drink ik drieënhalve liter water per dag en dat is nog naast alle koppen koffie die ik drink. Water zorgt ervoor dat je je vol voelt als je honger krijgt, het voert afvalstoffen af en zorgt voor voldoende zuurstof in je bloed om al je organen goed te laten werken.

Wat ik nog ga doen om gewicht te verliezen

Al het wandelen en water drinken heeft mij inmiddels van 117 naar 87 kilo gebracht. Dat is natuurlijk helemaal geweldig, maar ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn. Om mijn doelstelling te gaan halen zal ik naar de sportschool moeten. Mijn ga mijn conditie opbouwen door middel van cardiofitness en mijn spieren vormen met behulp van krachttraining.

Misschien koop ik ook wel een R500 roeitrainer. Op die manier kan ik thuis ook werken aan mijn steeds beter wordende conditie. Maar voor ik thuis een hele sportschool ga beginnen moet ik eerst weer “back in shape” komen en dat doe ik dus net als iedereen bij een gewone sportschool.

Wat zijn mijn doelen in mijn strijd tegen de kilo’s?

Nu ik nog maar 87 kilo weeg heb ik nieuwe doelen gesteld voor mezelf. De doelen die ik heb zijn niet langer in kilo’s, maar in centimeters en in hoeveelheden. Zo kan ik momenteel nog maar vijf echte push-ups doen en dit wil ik voor 1 november verhoogd hebben naar 35 of misschien zelfs meer! De omvang van mijn buik is mijn grootste frustratie. Deze blijft namelijk achter bij de rest van mijn lichaam als het om afvallen gaat. Van mijn buik wil ik dan ook voor 1 november 10 centimeter verliezen.

Al met al ben ik lekker op weg en ik hoop iedereen te kunnen beïnvloeden en ook met gezondheid aan de slag te gaan. Niet omdat een ander dat van je verwacht, maar omdat je zelf gezond wil zijn en nog langer voor je kinderen en misschien wel kleinkinderen op deze aarde rond wil lopen.

Dikke papablogger
Gezond eten
Strijd tegen kilos
Geen reactie's

Geef een reactie