Klussen in huis

Klussen in huis

Nog geen twee jaar geleden was mijn tweekamerappartement niet meer dan een veredelde studentenwoning. De keuken was altijd smerig en de muren waren geel van de rook. De meubels in de woonkamer vormden een bij elkaar geraapt zooitje en ook de vloer was al een paar jaar nodig aan een update toe. Met de komst van Morris in het vooruitzicht veranderde dat. We vonden dat dit geen plek was om een kind op te voeden en hebben lang getwijfeld tussen verhuizen of verbouwen. Ook hadden we lange gesprekken over wat we zelf konden doen aan klussen in huis.

Klussen in huis

Aangezien wij nog steeds op dezelfde plek wonen en er inmiddels een zoon opvoeden, mag je concluderen dat het dus verbouwen is geworden. Alhoewel, verbouwen? Fleur en ik zijn flink aan het klussen geweest om onze woning in ieder geval van het studentikoze uiterlijk te ontdoen. We kochten nieuwe meubels zoals een mooi en zelfs iets kleiner bed met voldoende bergruimte, een eetkamertafel waar we aan kunnen eten en werken, een gigantische bank om op te ontspannen en heel veel kastruimte. Ook lieten we een nieuwe vloer over de plavuizen heen leggen. Van klussen in huis was dus maar beperkt sprake.

We lieten wel meer doen. We zijn hier thuis van het tijd besparen. Deze toekomstige papa en mama hadden met een baby onderweg en een papa die net ontslag had genomen andere klussen in huis. Om die reden lieten we het grootste gedeelte van de meubels in elkaar zetten en betaalde daar goed geld voor. Ook het leggen van onze mooie witte laminaatvloer koste een flinke duit en het ophangen van de gordijnen door het hele huis was jammer genoeg ook niet gratis. Al met al hadden we van al deze kosten ver en lang op vakantie kunnen gaan. Als ik het weer zou doen zou ik zeker meer zelf doen.

We hebben ook aardig wat zelf gedaan hoor

We hebben ook al aardig wat zelf gedaan hoor! De door nicotine lichtbruin geworden muren en plafond hebben we zelf weer hemels wit gekregen. De bank van Ikea hebben we met een hoop gevloek en getier zelf tot onze chillplek gemaakt en ook de box en het bedje van Morris heb ik eigenhandig in elkaar geschroefd. Toch knaagt bij mij het gevoel dat ik meer zelf kan klussen in huis. Met een duidelijke uitleg en een beetje doorzettingsvermogen kom je heel ver. Denk bijvoorbeeld aan zelf een kast maken.

Met dat zelfde doorzettingsvermogen had ik ook de vloer best zelf kunnen leggen en had ik daar vervolgens ook netjes de plinten langs kunnen leggen. Maar zoals gezegd; dit alles was in oktober en toen hadden we wel wat beters te doen. Inmiddels weet ik hoe ik zelf elektriciteit moet omleggen en kan ik verstekzagen. Misschien draai ik de komende tijd wel een mooie kast voor mijn LEGO in elkaar. Met licht en glazen deuren ofzo. Ik ben en blijf een volwassen fan van LEGO natuurlijk!

Wat doen jullie voor klussen in huis?

Ik denk dat ik uiteindelijk met meer trots naar mijn woning kan kijken als ik meer zelf gemaakt heb. Dan kan ik als er bezoek komt zeggen, kijk dat heb ik gemaakt. Ik moet alleen nog wel even goed oefenen om ervoor te zorgen dat ik geen kortsluiting veroorzaak of een kast maak met aflopende planken. Het maakt me wel benieuwd, wat doen jullie voor klussen in huis?

Klussen in huis
Klussen in huis
Klussen in huis
Klussen in huis
Geen reactie's

Geef een reactie