Hoe haal je sleur uit je relatie?

Hoe haal je sleur uit je relatie?

Je kent het wel, jij en je partner zijn nu al een paar jaartjes bij elkaar en jullie kennen elkaar van haver tot gort. Natuurlijk is dat fijn, maar ergens is het ook iets wat zorgt voor een bepaalde comfortzone die de spanning uit de relatie haalt. Jullie laten scheetjes in elkaars bijzijn en krabben zonder schaamte bepaalde lichaamsdelen terwijl je dat eerder niet zou doen. Ook in bed is het niet meer zo spannend als het geweest is. De relatie is in een sleur terecht gekomen. Hoe haal je sleur uit je relatie? Een vraag die ik heel vaak voorbij zie komen en waar ik zeker een paar tips voor heb. Nadat je dit artikel hebt gelezen heb je zeker handvatten om samen met je partner te werken aan een relatie zonder sleur. Zowel in bed als in het dagelijks leven zal niets meer het zelfde zijn.

Communicatie is essentieel als je sleur wilt verslaan

Het aller, aller, aller belangrijkste in een goede relatie is en blijft communicatie. Soms voelt het alsof jullie aan een half woord genoeg hebben en dat is vaak goed. Vergeet echter niet dat jij en je partner geen helderzienden zijn. Dat halve woord waar je genoeg aan hebt is opgebouwd uit ervaring en verwachtingspatroon, maar soms verandert de situatie en kan dat halve woord juist de oorzaak zijn van sleur. Communicatie is essentieel als je sleur wilt verslaan. Praat over je gevoel. Probeer te praten over wat je ervaart als je het hebt over sleur en wat je zelf als oplossing ziet.

Het is heel belangrijk dat je je partner uitlegt dat de sleur niet door hem of haar veroorzaakt wordt. Maak er geen verwijtspelletje van. Maak het gesprek dus ook niet te zwaar. Hou het erop dat jullie in dat gesprek allebei jullie echte gevoelens kunnen bespreken. Wil je dat zaken anders gaan, dan moet je niet denken dat dat zonder slag of stoot gaat. Het kan zijn dat je partner zich aangesproken voelt en de behoefte heeft zich te verdedigen. Dat hoort erbij en mag gewoon. Je haalt de sleur uit je relatie door te communiceren en eerlijk te zijn.

Experimenteren in de slaapkamer

Als ik echt heel eerlijk ben is één van de beste manieren om de sleur uit je relatie te halen experimenteren in de slaapkamer. Na een jaar of twee is het heel normaal geworden om niet elke dag meer seks te hebben. Er zijn honderden redenen waarom stellen niet meer iedere dag elkaars kleren van het lijf scheuren. Die redenen zorgen dus ook voor sleur in je relatie en jullie seksleven. Stellen die echter nieuwe dingen proberen ervaren veel minder sleur, zowel in als buiten de slaapkamer. Er zijn geliefden die ineens helemaal in het leer letterlijk elkaars kleren van het lijf scheuren. Ook zijn er mensen die gewoon een We vibe kopen om zelf op ontdekking te gaan.

Het allerbelangrijkste is dat je de sleur uit je relatie haalt en dus op zoek gaat naar nieuwe dingen die jullie in de slaapkamer kunnen ontdekken. Of het nu gaat om de plek waar jullie het doen, de standjes die jullie proberen of de hulpmiddelen die jullie gebruiken, de nieuwigheid zorgt sowieso voor minder sleur. In de tussentijd leren jullie nieuwe dingen van elkaar kennen en misschien zelfs over jezelf! Experimenteren in de slaapkamer is super leuk, maar je moet je wel kwetsbaar op durven stellen. Je moet elkaar het volle vertrouwen geven, net als bij seks tijdens de zwangerschap.

Ook in de keuken haal je sleur uit je relatie

Niet alleen in communicatie en in de slaapkamer kan er sleur ontstaan! Ik kan mij ellenlange discussies herinneren met Fleur over het eten van die avond. Door elke keer meer van hetzelfde voor te schotelen aan je partner ontstaat er sleur in de keuken en dus in je relatie. Haal de sleur uit je relatie door elkaar hier ook voor de volle 100% te vertrouwen en eens iets anders te doen. Laat bijvoorbeeld de partner die minder vaak kookt eens creatief doen. Geef elkaar eens carte blanche en verras elkaar met iets waarvan jij denkt dat je het geweldig klaar kan maken.

Probeer ook eens de standaard recepten een andere draai te geven. Op die manier haal je zeker de sleur uit je relatie! Voeg andere ingredienten toe of pas het recept aan op de smaak van je partner. Communiceer met elkaar en maak geen gerechten op de automatische piloot. Als je het leuk vindt kun je zelfs een keer samen met je man of vrouw iets koken. Op deze manier leer je ook nog eens om op een andere manier samen te werken wat ook weer goed is om de sleur uit je relatie te halen.

Sleur uit je relatie tips
Sleur voorkomen tips
Geen reactie's

Geef een reactie