Een bestaand recept familievriendelijk maken

Een bestaand recept familievriendelijk maken

Zoals jullie weten kook ik graag en deel ik af en toe recepten met jullie van zaken waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ook heb ik een tijdje geleden mijn ervaringen met HelloFresh gedeeld. Ik was toen al heel erg positief, vooral omdat met deze recepten mijn hart nog een tijdje langer kon kloppen. Het is gezond, relatief voordelig en precies genoeg voor het aantal personen dat je vooraf opgeeft. Om beide zaken eens tegelijk te doen besloot ik een HelloFresh recept op mijn manier te maken.

Een bestaand recept familievriendelijk maken

Om te beginnen koos ik een recept waar ik echt iets mee kon. Iets wat ik zelf ook vaak maak en waar ik de spullen toch voor in huis heb. Na even gezocht te hebben kwam ik op de varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels. Aangezien Morris glasnoedels niet echt je van het vindt, besloot ik het recept te versimpelen en iets zoeter te maken. Echt een HelloFresh recept op mijn manier dus.. Gezond, lekker en zonder pakjes of zakjes. Kook je mee?

Omdat ik de meeste ingrediĆ«nten al in huis had hoefde ik alleen nog naar de supermarkt voor een varkenshaas. Het recept is voldoende voor drie personen en zelfs dan kun je nog een klein tweede bordje opscheppen. Dit is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de hoeveelheid “rijst” die je gebruikt.

Ingrediƫnten Varkenshaasreepjes met groenten in bloemkoolrijst in kokossaus

  • 500 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram varkenshaas
  • 100 gram broccoli
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • een paar takjes koriander
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze Varkenshaasreepjes met groenten in bloemkoolrijst in kokossaus

  1. Snij de ui in halve ringen.
  2. Hak, knijp of maal de twee tenen knoflook.
  3. Snij de rode peper in dunne ringetjes.
  4. Snij de hele varkenshaas in een soort shoarmareepjes
  5. Voeg sojasaus, kerriepoeder en honing toe aan de varkenshaas. Laat even intrekken.
  6. Dop en halveer de sperzieboontjes en snij ze vervolgens door de helft.
  7. Kook de sperziebonen 9 minuten.
  8. Knip met een schaar roosjes van de broccoli af.
  9. Kook de broccoli 6 minuten
  10. Snij de lente-ui in kleine ringetjes.
  11. Snij de paprika in lange stroken.
  12. Verhit een wok of koekenpan en voeg olie en boter toe als de pan warm is.
  13. Voeg de ui, knoflook en peper toe aan de pan en bak deze een minuut of twee aan.
  14. Voeg de varkenshaasreepjes toe aan de pan en bak totdat de varkenshaasreepjes bruin kleuren.
  15. Giet de broccoli en de boontjes af.
  16. Voeg de paprika, broccoli en boontjes toe aan wok of koekenpan en bak deze nog een minuut mee.
  17. Knijp een halve limoen uit over de pan en voeg de 500 milliliter kokosmelk toe.
  18. Kook de bloemkoolrijst zoals aangegeven op de verpakking.
  19. Dien op met eventueel wat gehakte koriander.

Ik hoop dat jullie dit gerecht net zo lekker vinden als dat we het hier thuis vinden. Laat me eens weten wat je er van vond. Ook ben ik erg benieuwd naar of jullie weleens HelloFresh recepten aanpassen. Let me know!

Varkenshaasreepjes met groenten in bloemkoolrijst in kokossaus
Varkenshaasreepjes met groenten in bloemkoolrijst in kokossaus - papablogger
Varkenshaasreepjes met groenten in bloemkoolrijst in kokossaus - HelloFresh
Varkenshaasreepjes met groenten in bloemkoolrijst in kokossaus - Resultaat
Geen reactie's

Geef een reactie