Gezond eten is moeilijk

Gezond eten is moeilijk

Fleur en ik hebben ons eigen bedrijf. Iedere dag gaan we vol goede zin aan de slag om kick ass websites te maken voor onze klanten. Dat ondernemen zorgt hier in huis voor veel vrijheid. Vrijheid om soms iets langer in bed te liggen, vaak iets langer door te werken en er voor Morris zijn als dat nodig is. Toch zorgt het ondernemen soms ook voor kopzorgen. Eén van de grootste kopzorgen is gezond eten. Gezond eten is moeilijk als je weinig tijd hebt! Natuurlijk is weinig tijd een relatief begrip en als gezond eten prioriteit is, dan hoor je daar tijd voor te maken. Toch is dat best moeilijk als je kunt kiezen tussen drie kwartier in de keuken staan of even bellen met de lokale snackbar of een ritje naar McDonalds die hier nagenoeg om de hoek is.

Gezond eten is moeilijk

Gezond eten is moeilijk als je een baby hebt die er een half uur over doet om zijn gepureerde bloemkool naar binnen te krijgen. Kijk daarna nog maar eens of je zin hebt om naast het koken van de aardappels, het monteren van je kerriesaus en het braden van de rundervinken de tafel af te ruimen en de afwas te doen. Dat is hier thuis iedere dag een uitdaging. Precies ook de uitdaging die ervoor zorgt dat deze papablogger net iets te dik is. Een aantal weken geleden deelde ik trots ons weekmenu waarop stond dat we die week iedere dag thuisbezorgd zouden eten. Keihard lachen natuurlijk en misschien niet helemaal waar. We eten hier thuis echt niet iedere dag gefrituurde bende.

Gezond eten is moeilijk als je in een klein dorp woont en daar een “gezonde optie” op bijvoorbeeld Thuisbezorgd mist. Een zaak die je dagelijks de mogelijkheid biedt om je gezin gezond, maar eenvoudig te voeden. Ook de ongezonde bedrijven bieden namelijk geen gezonde keuzes. Als ik bij de Mac een salade wil halen, dan zitten er meer calorieën in dan in een BigMac! Haal ik rijst met kip bij één van de Aziaten, dan kan ik dat niet bestellen zonder dat er een sausje over die kip gedrapeerd is. Ga ik naar de snackbar… Ach je begrijpt me wel.

Na gezond eten moet je afwassen

Het alternatief is om van koken een grotere prioriteit te maken. Aangezien ik graag kook zou je zeggen dat dit geen uitdaging moet zijn. Maar na gezond eten moet je afwassen. Ik heb alleen zo’n rot hekel aan afwassen! Fleur is ook al geen wonder in het afwasproces, dus komt dit doorgaans op mijn bordje. Een bordje dat bedekt is met een bepaalde vorm van smetvrees, gevoelig is voor afleiding en weinig ruimte op het aanrecht. Een klein afwasje lijkt hierdoor vaak al op uren werk en ja heren en dames, ook dat helpt niet mee in mijn zin in afwas. Ruimte voor een afwasmachine is er niet in onze té kleine woning, dus moet ik me er maar overheen zetten en niet zo zeuren.

Maar gezond koken is moeilijk zonder pakjes en zakjes

Eigenlijk is dat sowieso wat ik moet doen. Niet zo zeuren! Oké, gezond eten is moeilijk, maar niet onmogelijk. Vanaf vandaag verwijder ik dus weer de Thuisbezorgd en McDonalds app en ga ik mijn gezin weer gezond voeden. Ik ga jullie niet net zoals in het verleden beloven dat ik af ga vallen, maar gezond eten is in ieder geval de eerste stap! Koken met verse ingrediënten is weer prioriteit in dit huis! Maar gezond koken is moeilijk zonder pakjes en zakjes. Dat kost tijd! Toch ga ik ook dat gewoon proberen, om op deze manier zo weinig mogelijk rotzooi binnen te krijgen.

Het hele internet staat vol met recepten zonder pakjes en zakjes en laten we eerlijk wezen: af en toe een Knorr Wereldgerecht wegknagen is echt geen straf hoor. Overigens staat er een geweldig recept op de website van Eef kookt zo om de Kip Tandoori perfect na te maken! Mijn laatste uitdaging is om Fleur meer rijst te laten eten. Op één of andere manier is zij niet zo gek op rijst en eet ze altijd iets anders als ik iets Aziatisch kook. Ik ben echt benieuwd of dat gaat lukken! Het sheelt in ieder geval een hoop afval als we gewoon lekker het zelfde eten. Koken jullie weleens meerdere maaltijden omdat in jullie gezien iemand iets niet lust?

Gezond eten is moeilijk
Gezond eten is moeilijk
Gezond eten is moeilijk
Gezond eten is moeilijk
Gezond eten is moeilijk
Risotto met kip en cashewnoten
1 Reactie
  • rachel
    Geplaatst op 11:37h, 11 oktober

    ik kook hier voor 4 personen!! want wij eten nooit altijd hetzelfde 😉

Geef een reactie