Welke schoenen draag je naar je werk?

Welke schoenen draag je naar je werk?

Beste papa’s, ik moet het met jullie toch even hebben over schoenen. Ik ben namelijk net begonnen met een nieuwe baan en daar valt me iets op. De vrouwen lopen namelijk allemaal op schoenen die passen bij het werk dat ze doen, maar de mannen lijken daar maling aan te hebben. Managers op gympen, postkamermedewerkers op cowboylaarzen en ik heb zelfs iemand op slippers zien lopen!

Draag schoenen die passen bij het werk dat je doet

Het is natuurlijk logisch dat je jezelf een beetje kleedt bij het werk dat je doet. Als vuilnisman draag je veiligheidsschoenen en geen Chelsea Boots. Werk je bij een bank dan zou ik eerder voor nette mannenschoenen gaan in plaats van de nieuwste gympen. Op kantoor is welke schoenen je draagt sowieso vaak afhankelijk van je functie. Er zijn zelfs bedrijven die kleding en schoenen opnemen in het bedrijfsreglement. Zo is er vaak wat te doen over korte broeken en slippers voor mannen op de werkvloer.

Mijn advies is om in ieder geval de schoenen te dragen die passen bij de functie die je uitvoert. onderbewust kijken je collega’s ook naar wat je aan je voeten draagt en daar wordt je uiteindelijk ook op beoordeeld. Een functioneringsgesprek met een manager op afgedragen sneakers? Lijkt me geen goed plan. Slippers op de werkvloer? In mijn ogen alleen als je in een zwembad werkt. Weet je niet zeker wat voor jouw functie geschikte schoenen zijn, vraag het je leidinggevende.

Heb je ambitie, laat het zien

Mocht je het idee hebben dat je meer in je mars hebt dan de functie die je nu uitvoert, dan is het misschien handig om te laten zien dat je klaar bent voor de volgende stap. Verruil je hoodie voor een net overhemd en laat zien dat je oog hebt voor detail door ook je gympen of bergschoenen te verruilen voor een paar nette schoenen. Je hoeft niet direct de duurste schoenen uit te kiezen, maar je kan in ieder geval tonen dat je klaar bent voor de volgende stap door nettere schoenen aan te trekken naar je werk.

Onderhoud je schoenen, dan gaan ze langer mee

Of je nou nette schoenen draagt of witte sneakers, het is altijd handig om je schoenen goed te onderhouden. Door je schoenen te verzorgen gaan ze namelijk langer mee. Daarnaast zijn goed onderhouden schoenen ook beter voor je voeten en heb je dus minder snel last van voetschimmel en zweetvoeten. Zorg dus dat je schoenen er netjes bij staan en dat de zolen binnen en buiten de schoen goed zijn en goed blijven. Zorg ook dat je schoenen er optisch goed uitzien door ze regelmatig te poetsen, maar stop ventilatiegaatjes niet vol met schoensmeer…

Draag niet elke dag dezelfde schoenen

Naast het goed onderhouden van de schoenen die je draagt naar je werk, is het ook aan te raden niet iedere dag dezelfde schoenen te dragen. Door je schoenen af te wisselen zorg je dat je voeten niet in een bepaalde houding blijven staan en geef je je voeten af en toe wat meer ruimte. Ook slijten schoenen logischerwijs minder snel als je ze minder vaak draagt. Draag dus niet iedere dag dezelfde schoenen. Je voeten en je collega’s zullen je dankbaar zijn.

Geef je voeten de ruimte

Zoals ik al zei, het is raadzaam om je voeten af en toe de ruimte te geven. Het liefst draag je je schoenen zo min mogelijk. Op de meeste werkplekken is het onmogelijk om je schoenen uit te trekken, maar ik wil je toch adviseren om in ieder geval thuis je schoenen uit te trekken. Voeten horen eigenlijk niet in schoenen, maar vrij met de zolen van je voeten op de grond.

Welke schoenen op werk?
Geen reactie's

Geef een reactie