Hoodies zijn onmisbaar in de garderobe van een moderne vader

Hoodies zijn onmisbaar in de garderobe van een moderne vader

Het meest essentiële kledingstuk in mijn kledingkast is toch wel de hoodie. Ik heb er letterlijk een stuk of vijftien en daardoor grijp ik nooit mis. Hoodies zijn wat mij betreft onmisbaar in de garderobe van een moderne vader en in dit artikel leg ik jullie uit waarom het ook voor jullie tijd is voor een hoodie heren.

Hoodies zijn makkelijk

Als ik haast heb grijp ik nooit mis met een hoodie. Zonder te kijken kan ik er één aantrekken en weten dat ik niet voor aap loop. Doordat de meeste truien met capuchon touwtjes hebben om de boord nauwer te maken is het ook niet nodig om een t-shirt te dragen onder een hoodie. Dit scheelt tijd en zelfs extra was. Lekker makkelijk dus!

Hoodies zijn comfortabel

De meeste hoodies die ik draag zijn een maat of twee te groot. Daarnaast zijn ze gemaakt van fijne stof en vallen ze bijna allemaal fijn om mijn lijf. Ik hoef dus niet uit te leggen dat hoodies over het algemeen extreem comfortabel zijn. Ook zitten er meestal extra zakken in een hoodie wat het dragen van zo’n trui nog comfortabeler maakt. Alleen maar voordelen dus.

In een hoodie zitten meestal extra zakken

Die extra zakken heb je in verschillende vormen en maten. De bekendste is misschien wel de “kangoeroezak”. De grote doorlopende zak op de buik van de hoodie waar je zowel links als rechts je handen in kan steken. Vroeger bewaarde ik daar mijn diskman in, maar tegenwoordig de speen van mijn zoon Morris, sleutels en mijn PIN-pas.

Je hebt ook hoodies met opgenaaide kleine zakken aan beide kanten. Deze kunnen fungeren als opbergruimte, maar ik gebruik ze voornamelijk als ik koude handen heb. Daarnaast bewaar ik ook hier vaak mijn sleutels in. Ik heb veel truien gezien, maar dat kan niet in andere truien heren.

Ze passen echt overal bij

Anders dan een overhemd of een gewoon sweatshirt past de hoodie echt overal bij. Of je je daily paper hoodie nu draagt op een spijkerbroek, een joggingbroek of als pyjama, er is niemand die je raar staat aan te kijken. Natuurlijk is het raar om een trui met capuchon op een pantalon te dragen, maar ook dat zou in theorie niet eens zo gek staan. Het enige wat me daarin tegenhoudt is de gelegenheid waar ik de pantalon naar aan zou trekken…

Door de capuchon is het lekker warm

Als ik een hoodie draag, dan gebruik ik de capuchon meestal niet. Toch zijn er momenten dat ik blij ben geweest dat er een capuchon aan mijn trui zat. Zo doe ik deze meestal op als ik in de avond op het balkon een sigaret rook en als ik op de fiets zit en mijn oren er in de winter bijna afvriezen. Het is een beetje de muts die je altijd bij je hebt, omdat deze toch al aan je trui hangt en daar ben ik echt super blij mee.

Het is al meerdere keren gebeurd dat ik werd overvallen door een winterse regen- of sneeuwbui en ik de capuchon van mijn hoodie gebruikte om mijn hoofd warm te houden. Ook tijdens lange wandelingen op het strand ben ik altijd blij dat ik mijn hoodie aan heb. De harde wind in de herfst en winter is niet fijn en al helemaal niet als je niks hebt om je oren warm te houden.

hoodie moderne vader
Geen reactie's

Geef een reactie