Wat is de ideale douche voor een gezin met kinderen?

Wat is de ideale douche voor een gezin met kinderen?

Je kunt niet zonder douche in een huishouden met kinderen. Natuurlijk is een bad heel fijn, maar wil je je kinderen even opfrissen na een dag spelen in de prut, dan kun je niet zonder douche! Het grote voordeel van een douche is dat je kinderen al snel zelf kunnen douchen. Al moet je er natuurlijk wel bij blijven om te voorkomen dat ze met de kraan gaan spelen of dat je badkamer in een waterpretpark verandert. Al kun je daarvan al veel voorkomen door te kiezen voor de perfecte douche voor jouw badkamer.

Kies bijvoorbeeld voor een inloopdouche

Het grote voordeel van een inloopdouche is dat je je geen zorgen hoeft te maken over waterpret én dat je geen drempel hoeft over te stappen om te kunnen ingrijpen wanneer het douchen toch in een waterballet verandert. Een nadeel kan zijn dat je alsnog een open kant hebt waar het water niet wordt tegengehouden. Dit los je snel en gemakkelijk op door een douchedeur te plaatsen. Een inloopdouche geeft een gevoel van luxe en van ruimte, ook als je kinderen wat groter zijn. Kies voor een inloopdouche met verschillende douchekoppen om er zo voor te zorgen dat je meerdere kinderen tegelijk kunt douchen.

Of ga voor een douchecabine

Een douchecabine is een goed idee wanneer je wat minder ruimte in de badkamer hebt. Je kunt douchecabines en de bijbehorende douchebakken kopen in veel formaten en kleuren. Een groot voordeel is dat een douchecabine volledig af te sluiten is. Dit voorkomt veel wateroverlast in de rest van de badkamer. Een nadeel kan zijn dat je, als je je kind(eren) wilt douchen, de deur open moet laten. Ook moet je er goed op letten of de douchebak niet te glad is en gevaarlijk is voor je kinderen en jezelf. Tip: gebruik je crèmespoeling in het haar van je kinderen? Spoel de douchebak dan goed na met water. Juist crèmespoeling kan ervoor zorgen dat de vloer érg glad wordt.

En wat denk je van douchen in bad?

Een andere optie is het combineren van douchen en badderen. Je kunt je kind dan heerlijk in het warme water laten “weken” en ondertussen zijn of haar haren wassen. Hiervoor is het wel handig als je een douchekop bij het bad hebt. Voor jezelf, of wanneer je kind groter wordt, kun je ervoor kiezen om staand in het bad te douchen. Al is het wel zo fijn als je een aparte douche hebt. Je hoeft dan niet met een grote stap in bad te stappen om te kunnen douchen.

Er zijn nog meer opties voor het inrichten van je badkamer. Dat zie je direct bij een bezoekje aan de website van Sanexo of, nog beter, een bezoekje aan de showroom in Wernhout.

Onder de douche
Geen reactie's

Geef een reactie