7 tips voor je badkamer inrichting

7 tips voor je badkamer inrichting

Een badkamer is een van de belangrijkste kamers in huis, maar wordt vaak verwaarloosd bij het inrichten van het huis. Een goed ingerichte badkamer kan echter een oase van rust en ontspanning zijn, vooral na een lange dag werken. In dit artikel geven we zeven tips voor het inrichten van een badkamer, zodat je deze ruimte kunt omtoveren tot een plek waar je graag tijd doorbrengt.

1. Plan de indeling van de badkamer

Voordat je begint met het inrichten van de badkamer, is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben voor de indeling van de ruimte. Dit betekent dat je moet nadenken over waar je de wastafel, douche, toilet en andere elementen wilt hebben. Door de indeling goed te plannen, kun je ervoor zorgen dat de badkamer niet te vol of te leeg is. Daarnaast is het best handig om bijvoorbeeld een elektrische radiator in de buurt van een stroomvoorziening te hangen en is het geen overbodige luxe om een ombouw voor de wasmachine zo te plannen dat deze toegang heeft tot een wasmachinekraan.

2. Kies voor lichte kleuren

Een badkamer kan snel benauwd of donker aanvoelen als je voor donkere kleuren kiest. Kies daarom voor lichte kleuren zoals wit, lichtgrijs, of pastelkleuren. Deze kleuren reflecteren het licht en zorgen ervoor dat de badkamer groter en lichter lijkt. Ook vallen zaken als kalkaanslag en tandpastavlekken minder op op lichte kleuren. Dit scheelt uren schoonmaken kan ik je als luie alleenstaande vader vertellen…

3. Denk aan opbergruimte

In een badkamer heb je vaak veel spullen, van handdoeken en washandjes tot tandenborstels en cosmetica. Het is daarom belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een badkamermeubel met lades of planken, of aan een spiegelkast waarin je al je spullen kwijt kunt.

4. Investeer in goede verlichting

Goede verlichting is essentieel in een badkamer. Zorg daarom voor voldoende verlichting bij de wastafel en spiegel, zodat je jezelf goed kunt zien als je je tanden poetst of je baard moet trimmen. Daarnaast kun je ook denken aan sfeerverlichting, bijvoorbeeld in de vorm van een dimmer. Deze kun je vervolgens ook weer aansluiten op je smart home waardoor je weer helemaal modern en up to date bezig bent.

5. Kies voor duurzame materialen

In een vochtige omgeving zoals een badkamer is het belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor tegels die goed tegen vocht kunnen en die makkelijk schoon te maken zijn. Ook kun je denken aan een wastafel van natuursteen of een douchewand van gehard glas.

6. Voeg planten toe

Planten geven een badkamer niet alleen meer sfeer, maar hebben ook een luchtzuiverende werking. Kies voor planten die goed gedijen in een vochtige omgeving, zoals varens of orchideeën. Dikke tip voor de inrichting: maak deze niet te rommelig. Één of twee planten in een kleine badkamer is meer dan genoeg. Je hoeft planten in een badkamer ook minder vaak water te geven, aangezien ze al supervaak water meekrijgen van de waterdamp na een bad of douche.

7. Maak het persoonlijk

Tot slot is het belangrijk om de badkamer persoonlijk te maken. Hang bijvoorbeeld mooie foto’s op, kies voor een bijzondere spiegel, of voeg een persoonlijk accent toe aan de tegelwand. Op deze manier voelt de badkamer niet alleen als een praktische ruimte, maar ook als een plek waar je je thuis voelt. Een paar kleine details kunnen al een groot verschil maken.

Jouw eigen plek om te ontspannen

Door de juiste keuzes te maken bij het inrichten van je badkamer, kun je ervoor zorgen dat deze ruimte een oase van rust en ontspanning wordt. Denk aan de indeling, kleuren, opbergruimte, verlichting, duurzame materialen, planten en persoonlijke accenten. Met deze zeven tips kan je badkamer omgetoverd worden tot een plek waar je graag tijd doorbrengt.

FAQs

  1. Wat zijn goede kleuren voor een kleine badkamer?
  • Lichte kleuren zoals wit, lichtgrijs en pastelkleuren reflecteren het licht en maken de badkamer groter en lichter.
  1. Wat is belangrijk bij het kiezen van badkamerverlichting?
  • Goede verlichting bij de wastafel en spiegel is essentieel, en sfeerverlichting kan ook toegevoegde waarde bieden.
  1. Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer?
  • Planten die goed gedijen in een vochtige omgeving, zoals varens en orchideeën, zijn geschikt voor in de badkamer.
  1. Hoe kan ik persoonlijke accenten toevoegen aan mijn badkamer?
  • Hang bijvoorbeeld foto’s op, kies voor een bijzondere spiegel, of voeg een persoonlijk accent toe aan de tegelwand.
  1. Waar kan ik duurzame materialen vinden voor mijn badkamer?
  • Bijvoorbeeld natuursteen voor de wastafel of gehard glas voor de douchewand zijn duurzame materialen. Deze kunnen gevonden worden bij verschillende sanitairwinkels en bouwmarkten.

Afbeeldingen: Sanitairwinkel

Tips badkamer inrichting
Tips douche badkamer
Geen reactie's

Geef een reactie