Wat moet je allemaal weten over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat moet je allemaal weten over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Heb je als ondernemer al door dat er grote verrassingen en risico’s zijn? Ieder bedrijf krijgt vroeg of laat te maken met situaties die financiële risico’s kent. Het is daarom verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten lijkt in eerste instantie lastig, maar kan in slechts enkele stappen geregeld zijn. Zolang je maar weet waar je allemaal naar kan kijken. Het is een verzekering die vanaf dat moment een bescherming biedt tegen de aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen of letsel van anderen, tijdens het uitvoeren van zakelijke activiteiten. De vergoedingen dienen als financieel vangnet om de kosten te dekken die hieruit voortvloeien.

Ongelukken op de werkvloer kunnen dekken

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten doe je voornamelijk voor de ongelukken die op de werkvloer plaats kunnen vinden. Hoewel je wenst geen ongelukken te hebben, kan het zomaar zijn dat een klant ergens overheen struikelt of je een hete vloeistof over iemand laat vallen. De medische kosten en eventuele juridische claims die hierdoor komen, leveren een grote kostenpost op. Het zijn kosten die je als ondernemer lang niet altijd kan dragen. Voordat je het weet, is jouw bedrijf in financiële problemen en is de voortzetting van het bedrijf in gevaar. Door de verzekering af te sluiten hoef je je hier geen zorgen om te maken. Een groot deel van de kosten wordt namelijk vergoed met de juiste dekking. De druk die je krijgt tijdens het afhandelen van de schadeclaims wordt weggenomen en je kan je richten op de werkzaamheden.

De dekking van schade goed geregeld

Maar wat dekt de verzekering eigenlijk. Zowel een bedrijfs- als beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekken de schade aan derden door activiteiten of diensten binnen jouw bedrijf. Denk bij een bedrijfsaansprakelijkheid aan de schade aan eigendommen van anderen, lichamelijk letsel of rechtsbijstand. De beroepsaansprakelijkheid heeft betrekking op de financiële schade die aan derden wordt aangebracht door bijvoorbeeld adviezen die je hebt gegeven met jouw beroep. Als adviseur geef je bijvoorbeeld adviezen over het investeren in projecten. Veel projecten zijn een succes, maar het kan ook zijn dat de projecten financiële verliezen opleveren voor de klant. De schadeclaims die hieruit volgen, zijn niet mals en kunnen jouw bedrijf weer verliezen opleveren.

De aanvraag van de verzekering

Je moet dan de verzekeringen afsluiten die passen bij jouw bedrijf. Je begint met kijken welke mogelijke dekkingen er zijn. Iedere dekking kan jou op een andere manier helpen en bepaalde kosten dekken. Vergeet dan niet om de dekkingslimieten, premies en voorwaarden door te nemen voordat je begint met het invullen van het aanvraagformulier. In het formulier moet je de gegevens invullen van jouw bedrijf, de aard van de activiteiten en andere relevante informatie. Op basis hiervan zie je wat de beste verzekering is en kan je het aanvraagformulier doorsturen. De verzekeringsmaatschappij laat weten als er nog meer informatie nodig is of als de goedkeuring geregeld is. Na het betalen van de eerste premie gaat de verzekering in en ben je gedekt voor de eventuele schadeclaims van klanten.

Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeren
Geen reactie's

Geef een reactie