5 Voordelen van kunstgras in je tuin

5 Voordelen van kunstgras in je tuin

Mocht je bezig zijn met het inrichten van je achtertuin of ben je benieuwd waar je de nieuwe glijbaan van je kinderen op gaat plaatsen, dan heb ik nog een fijne tip. In mijn zoektocht naar een nieuwe woning werd ik namelijk door meerdere makelaars gewezen op het gras dat de verhuurder in de tuin had liggen. Gewoon gras was wat hen betreft iets van het verleden, dus had de verhuurder kunstgras laten leggen. Dit was niet bij één huis zo gedaan, maar bij meerdere huizen die ik bezocht, via verschillende makelaars, allemaal vertelden ze mij over de voordelen van kunstgras. Wie ben ik dan om deze voordelen niet weer met jullie te delen? In dit artikel vind je dan ook 5 voordelen van kunstgras in je tuin.

Kunstgras vergt minder onderhoud

Als je als vader niet iedere maand een zondag achter de grasmaaier wil staan, dan is kunstgras ideaal. Het gras is te bestellen in bijna iedere gewenste lengte en omdat kunstgras niet groeit hoef je nooit meer gras te maaien! Ook onkruid is iets van het verleden, want de ondoordringbare matten laten ook andere begroeiing niet door. Op deze manier heb je dus het hele jaar door een prachtig grasveld waar je nagenoeg geen werk aan hebt.

Natuurlijk moet je kunstgras niet helemaal zonder onderhoud laten. Tijdens de herfst en wintermaanden is kunstgras grotendeels zelfreinigend. Door regenval en wind blijft het grasveld schoon en hoef je hier verder niks aan te doen. Tijdens droge zomers is het aan te raden een kunstgrasveld toch af en toe schoon te sproeien met een tuinslang. Op deze manier gaat kunstgras veel langer mee en hou je het gras ook hygiënisch voor je kinderen die vaak op het gras spelen.

Geen open plekken meer in je grasveld

Het is een doorn in het oog van veel mensen die een grasveld van echt gras in hun tuin hebben liggen. Doordat mensen op het gras lopen, door spelende kinderen of door te veel zon groeit het gras op bepaalde plekken niet meer aan. Voor veel mensen is dit dé reden om het gras weg te doen. Grote open plekken waar het gras niet meer aangroeit is namelijk niet mooi. Met kunstgras behoort dit probleem tot het verleden. Je laat het kunstgras leggen en vervolgens heb je nooit meer last van open plekken in je grasveld.

Met kunstgras hoef je niet steeds in huis te stofzuigen

Als klein kind speelde ik veel in het gras in onze achtertuin. Tijdens het voetballen, glijden van de glijbaan en stoeien met vriendjes kwam er dan veel gras, aarde en ander spul in de zolen van mijn schoenen.. Ik hoor mijn moeder nog roepen dat we onze schoenen uit moesten doen voor we naar binnen gingen. Natuurlijk deed ik dit niet altijd en dat had een enorme bende in de huiskamer als gevolg. Toen ik oud genoeg was kon ik deze bende zelf stofzuigen, maar de keren dat mijn moeder achter mijn kont aan de stofzuiger door het huis kon halen zijn op twee handen niet te tellen.

Dit probleem heb je niet met kunstgras! Natuurlijk is het mogelijk om takjes en hier en daar een kattendrol mee naar binnen te lopen, maar veelal behoren aarde, zand en restjes gras tot het verleden. Ook zul je nooit meer last hebben van hele kluiten gras die door de kinderen mee naar binnen gelopen worden.

Kunstgras is ideaal om speeltoestellen op te plaatsen

Iedereen kent wel de kale plek onderaan de glijbaan. Deze zanderige put is vaak het resultaat van de landing na het glijden en heet snel opstaan en weglopen. De kale plek is vaak een bron van modder en opwaaiend zand. Met kunstgras heb je hier geen last van en je maakt je grasveld gelijk kindveilig. De kinderen kunnen naar hartenlust van de glijbaan gaan zonder dat er plaggen gras uit de grond worden getrokken. Natuurlijk is er wel slijtage, maar door de glijbaan of ander speeltoestel steeds wat van richting te veranderen voorkom je dat het kunstgras heel hard slijt. Mocht het speeltoestel te zwaar zijn of vast staan in de grond, dan is het aan te raden om eens in de zoveel tijd te kijken of deze plek harder slijt dan de rest van het gras en indien nodig te vervangen.

Kunstgras gaat lang mee

Doordat kunstgras sterker is dan een gewoon grasveld zal een grasveld van kunstgras veel langer blijven liggen. Als je een kunstgrasveld op een normale manier gebruikt, dan kun je deze vaak tot 10 jaar lang laten liggen. Een gewoon grasveld is meestal na een jaar of drie aan vervanging toe en meestal laten vaders die aan de bak moeten om het gras te vervangen dit ook nog een jaar of twee verwaarloosd liggen. Al met al hebben de makelaars mij over de streep getrokken en neem ik in mijn volgende huis lekker een kunstgrasveld waar Morris fijn op kan spelen. Het enige dat ik ga missen is de geur van pas gemaaid gras..

Voordelen kunstgras
Geen reactie's

Geef een reactie