Vijf tips om je witte sneakers schoon te houden

Vijf tips om je witte sneakers schoon te houden

Hier in huis zie je naast de Timberlands van mij en Fleur niet anders dan witte sneakers. Naast mijn witte heren sneakers staan er onder onze kapstok ook nog tal van witte vrouwen sneakers en Morris zijn witte tennisschoenen.  Ik kan jullie vertellen dat het schoonhouden van al deze schoenen een monnikenklus van heb ik jou daar is. Aan ervaring geen gebrek dus en daarom vijf tips om je witte sneakers schoon te houden.

Hou je sneakers schoon door de veters te vervangen

De makkelijkste manier om je witte mannen sneakers er schoon uit te laten zien is simpel. Doordat de veters aan de bovenkant van je schoenen zitten en daarom zichtbaar zijn voor iedereen, zijn veters een grote oorzaak van het vieze uiterlijk van je witte sneakers. Als je die witte sneakers er dus weer schoon uit wil laten zien is de eerste stap simpel. Hou je sneakers schoon door de veters te vervangen! Je slaat gelijk twee vliegen in één klap, want doordat veters geurtjes vasthouden ben je door het vervangen van je sneakers gelijk van je stinkschoenen af.

Maak witte leren sneakers niet schoon met water

Gebruik geen water voor het schoonmaken van je witte sneakers heren en dames. Overvloedig water gebruiken bij het schoonmaken van je gympen zorgt ervoor dat het leer gaat barsten en broos zal worden. Als je merkt dat je schoenen vies zijn geworden, maak deze dan eigenlijk meteen schoon met een vochtige doek. Als je er snel bij bent dan zijn de vlekken nog niet opgedroogd en kun je ze simpel en snel weer wit krijgen.

Hoe je witte canvas sneakers schoonmaakt

De simpelste manier om je witte canvas sneakers weer schoon te krijgen is door ze gewoon in de wasmachine te doen. Gebruik voor het wassen van je sneakers in de wasmachine wasmiddel voor de witte was en het liefste geen wasverzachter. De mogelijkheid bestaat dat de wasverzachter het rubber in de zolen aantast. Was de schoenen op dertig graden en als de schoenen echt heel vies zijn of hardnekkige vlekken heeft behandel deze dan voor met Biotex of Oxi Action. Als de schoenen gewassen zijn dan zal het lijken alsof de zolen gekrompen zijn, maar zodra de schoenen zijn opgedroogd is alles weer helemaal goed, vooral als je ze weer een keer hebt aangehad.

Hou je witte sneakers kraakhelder met baking soda

Hier in huis gebruiken we baking soda voor zo’n beetje alles. Van de badkamer tot de keuken, overal kun je dit wondermiddel toepassen. Hou je witte sneakers kraakhelder met baking soda en een heel klein beetje water. Strooi een eetlepel baking soda in een beker of glas en meng dit met een heel klein beetje water door er met een tandenborstel in te roeren. Wrijf het mengsel vervolgens met kleine draaiende bewegingen over de sneaker en laat de baking soda zijn werk doen. Als je de gehele schoen hebt gehad, veeg het schuim van de baking soda dan af met een ligt vochtige doek en laat de schoen drogen. Als het goed is zijn je schoenen hierna weer oogverblindend wit.

De oplossing voor alle vieze dingen: babydoekjes!

Als het poep van de billen van een baby kan krijgen en vetvlekken van een laminaatvloer, dan is het voor 99% zeker dat je met babydoekjes ook je witte sneakers schoon kan krijgen. Babydoekjes kennen echter wel een aantal nadelen. Zo zitten die dingen vol met stoffen om de kont van je baby lekker te laten ruiken en die stoffen zijn vaak niet echt goed voor je schoenen. Ook zijn de doekjes vaak net iets te vochtig, dus zul je je witte sneakers moeten afdrogen nadat je ze hebt schoongemaakt met de oplossing voor alle vieze dingen: babydoekjes!

Witte sneakers schoonmaken
Geen reactie's

Geef een reactie