Zo vader zo zoon

Zo vader zo zoon

Bij mama’s en dochters zie je het al vaker, maar vaders en zoons die “twinnen” is een zeldzaamheid. Het is toch een beetje raar om dezelfde kleren als je zoon aan te trekken, want of je zoon ziet er uit als een mini volwassene, of jij ziet eruit als een kind. Toch wint twinnen voor mannen en hun zoon aan terrein. Er zijn zelfs hele webshops gespecialiseerd in twinnen. Mijn zoon Morris en ik dragen weleens een wit overhemd en een spijkerbroek, maar verder wil ik persoonlijk niet gaan.

Wat is twinning?

Het woord zegt het eigenlijk al, maar voor hen die nog uitleg willen zal ik toch nog even uitleggen wat twinning eigenlijk is. Twinning komt van het woord “twin” wat Engels is voor tweeling. Feitelijk is dat dus wat je doet als je twint met je zoon of dochter. Je kleedt jezelf en je kind aan als ware jullie een tweeling.

Tweelingen staan erom bekend dat zij van jongs af aan vaak het zelfde dragen. Op deze manier komt het dus vaak voor dat je tweelingen helemaal niet meer uit elkaar kunt halen. Ouders die twinnen met hun kinderen hebben dit idee een klein beetje van de tweelingen gepikt. Gelukkig kun je ouder en kind wel uit elkaar houden, omdat er een aanzienlijk leeftijdsverschil is tussen de ouder en het kind.

Waarom zou je twinnen met je zoon?

Het is de laatste tijd ook voor vaders mode om te twinnen met hun zoon. Waarom doen vaders dit eigenlijk? Is er een dieper liggende reden waarom een papa dezelfde kleding aan zou trekken als zijn baby? Zonder in de psychologie van het twinnen te duiken is er waarschijnlijk één echte reden. Vaders met zoons die twinnen zien er meestal super leuk uit!

Het twinnen laat zien dat de vader aandacht heeft gestoken in zijn outfit. Vaak zijn de kleren die bij het twinnen gebruikt worden net nieuw en daardoor zien de kleren van vader én zoon er geweldig uit. Naast aandacht van mama kan papa met twinnende zoon rekenen op positieve aandacht van het andere geslacht. Daar moet je natuurlijk wel een klein beetje mee om kunnen gaan. Weet hoe je een complimentje moet accepteren en gun je zoon de meeste aandacht.

Nadelen van dezelfde kleding dragen als je zoon

  • Zoals ik eerder in dit artikel al schreef ziet het er soms een beetje raar uit. Of je zoon kleedt zich als een volwassene, of jij ziet eruit als een kind. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Naarmate je zoon ouder wordt is twinnen ook steeds vaker acceptabel. In de jongere jaren van je zoon kun je een t-shirt met dezelfde tekst als op zijn romper dragen of allebei een broek van Cars Jeans met een gave trui.
  • Twinnen is vaak duur! Het kost tijd om dezelfde outfit bij elkaar te shoppen en de merken die kindermaten van volwassen kleding verkopen zijn vaak niet de goedkoopste. Let dus goed op aanbiedingen tijdens het online shoppen en duik eens de winkelstraat in tijdens de sale.
  • Nog een nadeel is de aandacht die je als twinnende vader gaat krijgen. Vrouwen vinden twinnende vaders en zonen vaak super schattig en steken dit meestal niet onder stoelen of banken. Dit betekent niet dat de dames je proberen te versieren, maar vaak zal jouw eigen partner dit wel zo zien. Wentel de aandacht dan ook snel af naar je zoon en leer netjes een compliment te accepteren zonder te flirten. Mama blij, jij blij..
Twinning vader en zoon
Geen reactie's

Geef een reactie