Tuinmeubelen klaarmaken voor de winter

Tuinmeubelen klaarmaken voor de winter

Het is weer voorbij die mooie zomer.. Alhoewel, laat dat mooie maar weg, helaas waren de mooie dagen deze zomer op een paar handen te tellen. Gelukkig is het niet ├ęcht koud geweest en hebben we nog best wat dagen gebruik kunnen maken van de tuinmeubelen. Of dat nu was onder de overkapping of in een waterig zomerzonnetje, ik ben in ieder geval blij dat ik tuinmeubelen heb om een beetje bij te komen van alle binnenspeeltuinen, Eftelingbezoekjes en boswandelingen. Wist je dat je tuinmeubelen niet zomaar in de tuin of op het balkon kan laten staan. Je zal tuinmeubelen klaar moeten maken voor de winter. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Kunststof tuinmeubelen winterklaar maken

Hoewel je kunststof tuinmeubelen best in de tuin of op het balkon kan laten staan in de winter, is het toch verstandig om deze tuinmeubelen soort van winterklaar te maken. Dit kun je doen door de tuinmeubelen van plastic te bedekken met een speciaal daarvoor gemaakte hoes. Maak voor je de stoelen en tafels afdekt de tuinmeubelen goed schoon. Ontdoe al het tuinmeubilair van vuil. Dit vuil kan namelijk vocht vasthouden en op die manier gedurende de winter zorgen voor schimmelvorming. Deze schimmel gaat weer in het kunststof zitten en kan je dure meubels goed verpesten.

Na het schoonmaken is het op zich veilig om de stoelen en tafel gewoon buiten te laten staan. Wil je de meubels in je tuin echter tegen alle weersinvloeden beschermen, zet ze dan binnen in de schuur. Als je ze droog en vrij van vuil kunt stallen, dan is dat altijd beter voor de materialen van jouw tuinmeubelen.

Houten tuinmeubelen kun je het beste binnen zetten

Houten tuinmeubelen kun je in de winter eigenlijk niet buiten laten staan. Het is verstandig om dit meubilair binnen te stallen tot de natte en koude periodes weer helemaal voorbij zijn. Vocht, schimmels, vorst en vuil zijn dodelijk voor houten tuinmeubilair. Als je de houten meubels onbewerkt in de winter buiten laat staan, dan kun je ze na de winter waarschijnlijk direct vervangen. Maak je houten tuinmeubels dus winterklaar door ze in de schuur of berging te zetten.

Heb je geen ruimte om houten tuinmeubels binnen te stallen, bewerk de meubels dan met een buitenlak. Dit zal niet 100% beschermen, maar het geeft je meubelen in ieder geval bescherming tegen vorst en vuil. Op die manier kun je waarschijnlijk nog een jaar extra op je mooie tuinstoelen zitten en hoef je ze niet klein te zagen voor in de vuurkorf.

Een loungeset past niet zomaar in de schuur

Loungesets zijn al een paar jaar helemaal in de mode. Helaas zijn die banken vaak te groot en log om binnen te zetten in de winter. Het winterklaar maken van deze tuinmeubelen is dan ook bijna onmogelijk. Gelukkig leveren de meeste fabrikanten een hoes voor je loungeset mee met de banken, stoelen en tafels, zodat je je hier minimaal zorgen om hoeft te maken. Zorg wel dat je de loungeset voordat je de hoes om de set doet goed schoonmaakt. Dit om schimmels en vocht zo weinig mogelijk kans te geven om jouw loungeset tijdens de herfst en winter te verpesten.

Tuinmeubelen klaarmaken winter
Geen reactie's

Geef een reactie