5 Dingen die ik fijn vind aan de herfst

5 Dingen die ik fijn vind aan de herfst

Ieder seizoen heeft zo zijn mooie dingen. Zo ook de herfst. Hoewel de herfst door regen en wind niet mijn favoriete seizoen is, heeft dit jaargetijde zeker wel dingen die ik heel erg fijn vindt. Natuurlijk zijn tegenwind en een nat pak door een flinke regenbui niet prettig. Toch zijn de omstandigheden in de herfst zo dat het gevoel van warmte en een nieuw begin overheersen.

Warme chocolademelk voor de open haard

Voor mij staat de herfst gelijk aan warme chocolademelk met slagroom. Het liefst drink ik deze dan voor de open haard. Helaas heb ik thuis geen open haard, maar doordat ik in de buurt van de zee woon is er altijd wel een strandpaviljoen waar ik kan genieten van een warme choco bij een open haard. Het gevoel dat ik bij kan komen na een lange wandeling aan het strand en de warmte van het haardvuur geven mij een dankbaar en liefdevol gevoel.

Zodra ik weer een eigen huis heb ga ik zeker overwegen een open haard te kopen, bijvoorbeeld bij Haardencentrum Nederland. Natuurlijk moet het huis daar dan wel geschikt voor zijn, maar een man mag dromen toch? Ook moet ik dan even kijken hoe ik veilig bij de open haard kan zitten zonder dat Morris zijn handen brandt aan het vuur of de warme onderdelen. Als dat is opgelost kan ik ook thuis genieten van een warme chocomel met slagroom bij het haardvuur.

Lange wandelingen door het bos in de herfst

Sinds enige tijd wandel ik weer lange afstanden. Minimaal drie dagen per week loop ik acht kilometer of meer, omdat ik het gevoel heb dat wandelen heelt. In de herfst gaat mijn voorkeur uit naar lange wandelingen door het bos. In de omgeving van Noordwijk waar ik momenteel verblijf zijn er grote stukken bos die overgaan in de duinen en vervolgens het strand. In de herfst is dit de ideale locatie om te wandelen, te genieten van de omgeving en te kijken naar dieren die op zoek zijn naar voedsel en de prachtige kleuren die de herfst geeft aan bomen, planten en bladeren.

Springen in plassen

Natuurlijk kan het ook in de zomer, maar springen in plassen met regenwater is iets wat ik vooral in de herfst leuk vind om te doen. Samen met Morris trek ik dan laarzen aan, een goede waterdichte regenjas en kleren die een beetje vies mogen worden en dan gaan we op zoek naar grote plassen. Springen in plassen kun je doen zonder dat al je kleren nat worden, maar Morris heeft deze techniek nog niet helemaal onder de knie. Doorweekt komen we dan samen thuis of duiken we met een drankje bij de open haard bij een fijne strandtent.

Een herfsttafel maken met Morris

Door al mijn wandelingen door het bos heb ik een goed overzicht van waar je de beste bladeren, gevallen kastanjes, dennenappels en eikels kunt vinden. Ook heb ik al prachtige gevallen bladeren gezien in de mooiste herfstkleuren. Dit jaar ben ik van plan om Morris het bos mee in te nemen en samen allerlei mooie herfstspullen te verzamelen. Deze zetten we dan vervolgens op een bijzettafel of op de eetkamertafel im zo een prachtige herfsttafel te krijgen.

De herfst is een voorbereiden op de feestdagen

Het allerfijnste aan de herfst vind ik toch wel dat mensen beginnen met het voorbereiden op de feestdagen. Zo rond september komen de pepernoten weer in de winkels en tegen november is iedere winkel in Sinterklaas sferen. Ook beginnen langzaam de kerstbomen, kerstballen en andere kerstversieringen weer in de winkel te komen waardoor de herfst eigenlijk een soort voorbode is voor mijn favoriete tijd van het jaar: Kerst. Dit jaar wordt voor mij een bijzondere kerst. Het wordt mijn eerste kerst alleen na mijn relatie met Fleur. Samen met familie ga ik proberen er een mooie tijd van te maken en de herfst gebruik ik volledig om mij daarop voor te bereiden.

Herfst
Geen reactie's

Geef een reactie