Tips voor een mooie tuin

Tips voor een mooie tuin

Of je nu een grote lap grond hebt of een balkonnetje op vier hoog net als ik, er zijn een aantal basiszaken die je in je tuin nodig hebt om deze er niet verloederd uit te laten zien. Veel mensen gebruiken hun tuin om te genieten. Om te lezen, te zonnen en tot rust te komen in drukke dagen. Dit gaat niet als je tuin een rommeltje is en in die tuin overal werk ziet. Om die reden geef ik jullie vijf tips voor een mooie tuin.

Een regenton houdt je tuin mooi

Kraanwater bevat kalk en de meeste planten in jouw tuin houden daar niet echt van. Gelukkig kun je planten en bloemen in jouw tuin of op jouw balkon ook water geven met regenwater uit een regenton. Een regenton houdt je tuin mooi. De regenton Elho vangt bijvoorbeeld het regenwater op dat je later met een gieter aan de bloemen en planten in jouw tuin kan geven. Dat zorgt meteen voor een ander bijkomend voordeel. Regenwater kost namelijk niks! Op deze manier geef je dus gratis de planten in jouw tuin de hoognodige voedingsstoffen.

Nette bloembakken zijn de basis voor een mooie tuin

Je hoeft echt geen honderden vierkante meters tuin te hebben om de achtertuin prachtig tot leven te laten komen. Je kan ook op een balkon van acht vierkante meter tot rust komen in een weelde van bloemen en planten. De basis van een mooie tuin zijn nette bloembakken of potten waar je bloemen en planten in doet die bij jou passen. Of het nu een onderhoudsarme tuin is of een tuin waarin je lekker kunt freubelen, de bloembakken kun je het beste schoon en netjes houden om op deze manier de rust te krijgen die jij zo nodig hebt.

Zorg voor wintervaste planten

Jouw tuin moet een oase van rust zijn en dan niet alleen als alle planten en bloemen in de lente in bloei staan. Zorg voor een prachtige tuin door de begroeiing in jouw mooie tuin af te wisselen met planten en bloemen die in ieder seizoen bloeien. Wintervaste beplanting is in dat geval dus essentieel. Op deze manier heb je ook in de winter prachtig begroeide bloembakken of tuinperkjes waar je zonder je te schamen tussen kunt zitten met een fijn boek en een warme kop thee of koffie.

Maak een plekje voor jezelf in je tuin of op je balkon

Dat boek en die warme kop thee ga je natuurlijk niet drinken op een klapstoeltje. Wil je optimaal genieten in jouw tuin of op jouw balkon, dan maak je een plekje voor jezelf. Een plek waar je ontspannen kunt zitten en je even af kunt zonderen van het drukke leven. Ontspannen zitten doe je natuurlijk in een stoel met heerlijke tuinkussens of op een prachtige loungebank. Zorg dat je alle zaken die je nodig hebt om te ontspannen binnen handbereik hebt. Een klein tafeltje of een kastje biedt in dat geval uitkomst.

Hou je tuin altijd schoon

Persoonlijk kan ik niet rustig zitten als de tegels en bloembakken in mijn tuin onder de groene aanslag zitten. Ook wordt ik al onrustig als ik losse bladeren zie ophopen in één van de vele hoeken. Ik weet dat ik daar niet alleen in ben, dus ik wil je als laatste de tip meegeven om je tuin mooi te hoeden door deze schoon te houden. Ontdoe de tegels en bloembakken van groene aanslag. Hou de tuin bij door planten en bomen op tijd te snoeien en hou je mooie tuin vrij van losse bladeren en andere rommel. Ook slingerend speelgoed en bijvoorbeeld fietsen horen niet in de tuin, maar in de schuur of berging.

Tips mooie tuin
Geen reactie's

Geef een reactie