PlayStation 5, wachten of gelijk kopen?

PlayStation 5, wachten of gelijk kopen?

In de weinige vrije tijd die ik heb speel ik graag een potje Battlefield of Gran Turismo op mijn PlayStation 4. Toen ik hoorde dat er een PlayStation 5 aan zou komen wilde ik deze eigenlijk gelijk kopen. Helaas gooide corona een klein beetje roet in het eten en door een tekort aan chips op de wereldwijde computermarkt was het aanbod aan PlayStation 5 consoles minimaal. Wachtrijen, verlotingen en wanhopige gamers waren het gevolg. November 2020 zou voor mij helaas niet de datum worden waarop ik een PS5 zou kunnen bemachtigen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en stel ik mezelf de vraag: Playstation 5, wachten of gelijk kopen als deze beschikbaar is?

Waarom wachten met het kopen van een PlayStation 5?

Playstation Now werkt ook voor de PlayStation 4

Een van de redenen om een PlayStation 5 te kopen is voor mij PlayStation Now. Deze game streamingdienst van PlayStation was eerst niet beschikbaar voor de PlayStation 4, maar is dat nu wel. Dat betekent dat ik ook gewoon onderweg op mijn laptop de games kan spelen die ik speel op mijn PS4, als ik mijn controller maar bij me heb en de juiste software heb voor op mijn laptop. Doordat deze dienst niet alleen voor PlayStation 5 bezitters is, kan de aanschaf van een PS5 nog wel even wachten.

Er zijn niet echt  noemenswaardige next gen games uitgekomen

Al ik een nieuwe generatie spelcomputer koop, dan wil ik daar ook next gen games op spelen. Helaas zijn er nog niet echt grote namen met spetterende titels uitgekomen voor op de Playstation 5. Het wachten voor mij is op de opvolgen van Gran Turismo Sport en op een nieuwe titel in de Battlefield lijn. Tot deze er zijn wacht ik liever nog even met  de aankoop van een PlayStation 5. De verwachting is dat dergelijke games pas rond het najaar uit gaan komen.

Een nieuwe PlayStation 5 is duur en de meeste randapparatuur past niet

De aanschaf van een PlayStation 5 gaat mij ongeveer 500 Euro kosten. Dat is zonder games, zonder speciale toevoegingen of extra controller. Ik vraag me echt af of dat de moeite van het spelen waard is op dit moment. De prijs van een PS5 zal de komende tijd vast nog wel dalen en hoewel ik graag een early adopter ben, geef ik mijn geld momenteel liever uit aan nuttigere dingen, zoals eten, huur en een nieuwe auto.

Daarnaast pas de meeste apparatuur die ik nu heb voor mijn PlayStation 4 niet meer op de PS5. Ik zal dus nieuwe controllers moeten kopen en binnenkort waarschijnlijk ook een nieuw racestuur. In totaal komt er dus nog eens ongeveer 400 Euro bij de aanvankelijke aanschafprijs van 500 Euro. Kortom, als je het zo bekijkt, dan wacht ik nog wel even….

Ik speel de laatste tijd te weinig games

Vooral als je kijkt hoe weinig ik de afgelopen tijd heb gegamed is het niet echt verstandig een nieuwe PlayStation 5 te kopen. De PlayStation 4 staat wel dagelijks aan, maar voornamelijk om Netflix te kijken en om Morris bezig te houden met Word Party en Cocomelon. Ik heb al weken geen irritante ADHD-ers meer afgeknald in Battlefield en ook mijn laatste race was alweer een paar maanden terug. Niet echt een return on investment dus…

Waarom ik de PlayStation 5 toch gelijk wil kopen

Het is een next gen console, wie wil dat nu niet?

Hoewel de negatieve aspecten van het gelijk kopen van een PlayStation 5 misschien de overhand lijken te nemen in dit artikel, is niets minder waar. Ik bedoel: Een PlayStation 5 is toch een console dat je in huis moét hebben! De strakke lijnen van de console, de verbeterde graphics ten opzichte van de PlayStation 4, alle betere geluidseffecten die je om de oren vliegen… Het is een next gen console en welke gamer wil dat nu niet?

Ik wil de nieuwste games kunnen spelen op de beste kwaliteit

Hoewel ik steeds minder game op mijn PlayStation, ben ik wel van plan om nieuwe games te kopen. Op deze manier kan ik ontspannen wanneer dat nodig is en ja, ook deze betrokken vader wil weleens gewoon in het wilde weg wat vijanden neerknallen. Dat wil ik dan alleen wel in de beste beeldkwaliteit en met het allerbeste geluid. Dat wordt dan ook nog wel even door sparen, maar geloof mij, de PlayStation 5 is dat meer dan waard!

Je hoort nu nog bij een select gezelschap

Doordat de levering van de PlayStation 5 schaars is hoor je nu nog bij een select gezelschap. Als je zo’n spelcomputer kan bemachtigen en je vrienden gamen ook, dan ben je best wel een baas. Deze status is natuurlijk van tijdelijke aard, want na 2021 zal deze schaarste wel oplossen, maar je hoort nu nog bij een select gezelschap van next gen gamers. Enige nadeel is dat  je dus ook maar met een select gezelschap kunt gamen….

Een PlayStation 5 is meer dan alleen een spelcomputer

Net als de PS4 is de PS5 meer dan alleen een spelcomputer. De volgende functies vind je allemaal terug op dit geweldige multimedia apparaat:

  • Netflix, Youtube, Videoland en Amazon Prime binnen handbereik
  • Speech to text chat functie
  • Spotify
  • Ouderlijk toezicht
  • PlayStation VR
  • Ouderwets een DVD-tje kijken

Al met al genoeg extra functies die vooral handig zijn als je (nog) geen smart tv hebt. Heb je deze wel dan worden de extra functies een klein beetje overbodig. Hier in huis is echter nog geen 4K smart tv aanwezig, maar wellicht dat de aankomende sportzomer daar verandering in brengt.   Ik ben in ieder geval overtuigd van de PlayStation 5 en ik kan dan ook niet wachten tot ik de mijne eindelijk kan aanschaffen.

PlayStation 5
Geen reactie's

Geef een reactie