Mijn zomer zit vol met sport op tv

Mijn zomer zit vol met sport op tv

Juichen als Frenkie de Jong er één in hengelt. Op het puntje van mijn stoel bij een wedstrijd van het Nederlands vrouwenhockey elftal tegen India. Max Verstappen die eindelijk voor een eerste plek gaat in de Formule 1. Ik ga het allemaal meemaken deze zomer. Niet langs het veld of op het circuit, maar gewoon vanuit mijn huiskamer. Ik ga namelijk een nieuwe tv kopen.

Een nieuwe tv uitzoeken

Die nieuwe televisie gaat er komen omdat ik zit met een voornamelijk praktisch probleem. Mijn bank staat namelijk zo’n vijf meter van mijn tv af en daardoor kan ik het beeld van mijn televisie vaak niet goed zien. Tijd dus voor een grotere tv en om de huidige kleinere televisie naar de slaapkamer te verplaatsen. Met Knibble was ik er zo achter wat voor mijn budget en mijn wensen de fijnste tv was. Ook kreeg ik een seintje van de beknibbel wekker toen de prijs van een vette tv belachelijk laag was. Vanaf toen stond mijn besluit vast: Ik ga een 4k tv kopen.

EK voetbal 2021 (11 juni – 11 juli)

De sportzomer begint dit jaar al vroeg met finales in de Champions League op 29 mei. Ook de finale van de Europa League (26 mei) en het EK zwemmen (10-23 mei) zorgen voor het begin van een hete sportzomer. Toch vind ik voetbal in clubverband en baantjes trekken niet echt boeiend. Voor mij begint de sportzomer pas echt op 11 juni. Dan begint namelijk de UEFA Euro 2020, oftewel het EK!

Ik hou helemaal niet zo van voetbal, maar als het Nederlands Elftal moet spelen zit ik toch wel aan de buis gekluisterd. Samen met vrienden of, als corona dat niet toelaat, samen met Morris zal ik iedere wedstrijd op de voet volgen en juichen alsof ik al mijn hele leven van voetbal hou. Voetbal is oorlog en ik zie graag hoe de Nederlandse mannen deze oorlog winnen.

Tour de France (26 juni – 18 juli)

Tussen al het voetbal door zet ik mijn tv op de Tour de France. Net als mijn vader kijk ik niet echt naar de urenlange fietstochten, maar is het wel fijn om het als een soort achtergrondgeluid te hebben tijdens het werk. Als er eens een Nederlander demarreert of misschien zelfs in de gele trui rijdt zal ik mijn werk even opzij leggen om te kijken naar al het Hollands glorie en als er eindelijk weer eens een Hollander De Tour wint gaat misschien de vlag wel uit.

Wimbledon (28 juni – 11 juli)

Het is nog niet zeker of Wimbledon 2021 wel doorgaat dit jaar. Door de Britse variant van corona is de Britse overheid extreem op haar hoede met het toelaten van sportevenementen. Dit jaar gaat mijn voorkeur dan ook uit naar de Tour, maar zal ik zeker de samenvattingen van wedstrijden op het Heilige Gras van Wimbledon kijken.

Olympische Spelen (23 juli – 11 augustus)

Na al het voetbal-, fiets- en tennisgeweld is het dan nu eindelijk tijd voor de Olympische Spelen. Doordat deze in 2020 niet door konden gaan zijn de Olympische spelen in Japan verplaatst naar 2021. Tijdens deze spelen natuurlijk nog meer voetbal- fiets- en tennisgeweld, maar ook hockey, volleybal, atletiek en judo. Ik ga niet alles kunnen zien en dat moet ik ook helemaal niet willen, maar ik ben zeker benieuwd naar de prestaties van de Nederlandse afvaardiging.

Vlak voor het aansteken van de Olympische vlam zal ik met jullie mijn kijkschema delen. Het is in Japan 6 uur later dan in Nederland, dus dat kan in sommige gevallen best rare kijktijden met zich meebrengen. Mochten de hockeywedstrijden daar bijvoorbeeld om 08.00 zijn, dan zullen we hier om 02.00 onze tv aan moeten zetten. Zet de koffie dus maar vast klaar, want het beloofd een spannend Olympisch jaar te worden.

Dutch Grand Prix (3 september – 5 september)

Als afsluiter voor mijn sportzomer staat de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort op de agenda. De Formula One Heineken Dutch Grand Prix 2021, zoals het spektakel officieel heet, ging in mei 2020 helaas niet door, maar dit jaar zal het voor Max Verstappen misschien toch mogelijk zijn om op eigen bodem een Grand Prix te winnen. Ik ben heel erg benieuwd hoe de Honda motor van Max z’n Red Bull het houdt in de nu al beruchte nieuwe “kombocht”. Laten we in ieder geval hopen op een hele positieve afsluiting van een hele hete sportzomer.

Hete sportzomer 2021
Geen reactie's

Geef een reactie