Officiële LEGO stores in Nederland

Officiële LEGO stores in Nederland

Goed nieuws voor alle ouders, kinderen en AFOL’s! Er komen eind 2019 eindelijk twee officiële LEGO stores in Nederland. Er komt een zogenaamde “flagship store” in Amsterdam en een gewone LEGO store in Utrecht. Na het dreigende verdwijnen van Intertoys is dit dé manier van LEGO om de Nederlandse markt toch aan het bouwsteentje te houden.

Waarom komt LEGO met twee officiële LEGO stores naar Nederland?

LEGO heeft jarenlang afspraken gehad met de eigenaren van Intertoys om geen LEGO stores in Nederland te vestigen. Door deze afspraak had Intertoys met andere merken als Blokker en Bart Smit eigenlijk het monopolie in handen als het om LEGO ging. Nu de afspraken door het faillissement van Intertoys, het verdwijnen van Bart Smit en de slechte resultaten van Blokker zijn komen te vervallen, is er eindelijk ruimte voor LEGO winkels in Nederland.

De vraag naar officiële LEGO stores was er altijd al. Veel AFOL’s gingen voor hun hobby naar de LEGO stores in België en Duitsland. Met de komst van de LEGO winkels naar Nederland gaat dit een hoop kilometers en uitlaatgassen schelen. Ook hebben Amsterdam en Utrecht er in één klap een toeristische attractie bij. Verbazend is dat LEGO ervoor kiest om Den Haag te ontwijken. Hier opent binnen niet afzienbare tijd het Legoland Discovery Centre. Het ontwijken van Den Haag door LEGO komt waarschijnlijk doordat deze themaparken en locaties (nog) niet van LEGO zelf zijn, maar van Merlin. Deze attractieparkeigenaar is net overgenomen door de eigenaren van LEGO, maar de afronding is nog niet in zicht.

Wat is een LEGO Flagship store?

Naast de normale LEGO store in Utrecht komt er dus een LEGO Flagship store in Amsterdam. Wat is een LEGO Flagship store? Dit is een officiële LEGO winkel waar je alle door LEGO gemaakte sets die op dit moment in de winkel liggen kunt kopen. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten en kun je er speciale events verwachten. “De gloednieuwe Amsterdam Flagship LEGO-winkel biedt een uitgebreide reeks aan spannende LEGO-innovaties. Zo is er de Mozaïek Maker – die een foto van je gezicht omzet in een mozaïek van LEGO-stenen – en zijn er allerlei nieuwe speelervaringen en bouwmogelijkheden te ontdekken. Allemaal met een knipoog naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur.” Aldus het persbericht van LEGO.

Waar kun je de Nederlandse LEGO stores vinden?

De LEGO store in Utrecht vind je in winkelcentrum Hoog Catharijne op Catharijnesingel 36. Er wordt op dit moment hard gewerkt om alles klaar te krijgen voor de grote Nederlandse LEGO-beleving. De LEGO store in Utrecht zal er waarschijnlijk net zo uitzien als alle andere LEGO stores, maar met enkele verwijzingen naar Nederland en/of Utrecht.

Lego store Amsterdam

De LEGO winkel in Amsterdam, een zogenaamde LEGO flagship store zal voor Sinterklaas klaar zijn op Kalverstraat 57 in Amsterdam. Ook hier wordt hard gewerkt om een geweldige LEGO beleving neer te zetten en alle toeristen in Amsterdam te voorzien van de welbekende steentjes. In beide gevallen zitten de LEGO winkels dichtbij een andere speelgoedwinkel. Het wordt dus aanpoten voor Intertoys dat net weer is overgenomen door de nieuwe eigenaar van Blokker.

Lego store Leidschendam

In het gigantische Mall of the Netherlands is tegenwoordig ook een Lego Store te vinden. Deze Legowinkel heeft naast het standaard assortiment ook veel Lego exclussives en Lego voor volwassenen. Ben je dus een echte AFOL, dan kun je hier je hart ophalen.

Lego store Den Haag

Als laatste aanvulling is er ook een Lego store bijgekomen in Den Haag. Deze vind je op Spuistraat 10 en is net als Utrecht en Leidschendam een gewone Lego store. De winkel is in mijn ervaring een stuk lichter dan andere Legowinkels en heeft een aantal verwijzingen naar het Haagse, zoals bijvoorbeeld een grote ooievaar van Lego.

Ik ben benieuwd wat LEGO gaat brengen in deze nieuwe markt. Ook ben ik benieuwd hoe en of ze het vol gaan houden in de steeds heftigere speelgoedwereld. Naar verluid kunnen we binnenkort in de webshop van LEGO met iDeal betalen, wat kan betekenen dat veel andere webshops het veld moeten gaan ruimen. Ik ben in ieder geval blij met de officiële LEGO stores in Nederland.

LEGO winkel Nederland
Officiele LEGO store Nederland
Geen reactie's

Geef een reactie