Je kind een auto, jij een autoverzekering

Je kind een auto, jij een autoverzekering

Na een lange periode van praktijklessen, theorie studeren en zenuwachtige momenten, is het eindelijk zover: je kind haalt zijn of haar rijbewijs! Direct meer ervaring opdoen is belangrijk, dus je stelt graag je auto ter beschikking. Of misschien koop je wel een extra auto. Maar hoe zit het dan met de autoverzekering?

Als je kind de eigenaar van de auto is

Koop jij een auto voor je kind? Of heeft hij of zij zelf goed gespaard? Dan komt de auto in ieder geval op naam van je kind te staan. Die moet dan ook zorgen voor de verzekering van de auto. Sommige ouders willen die voor hun kind afsluiten, want bestuurders tot 24 jaar betalen een hogere premie. Toch is dat niet slim.

 

Want zolang de verzekering op naam van de ouder staat, bouwt het kind geen schadevrije jaren op. Dus uiteindelijk lopen ze vanzelf een keer tegen die hoge premie op. Daarnaast zijn er steeds meer verzekeraars die ook voor jongeren een autoverzekering met een aantrekkelijke premie hebben.

Als jij de eigenaar van de auto bent

Gaat je kind nog geen auto kopen maar voornamelijk in jouw auto rijden? Dan is het natuurlijk logisch dat de autoverzekering op jouw naam blijft staan. Maar ook dan zijn er wat zaken om rekening mee te houden.

 

Dat is vooral zo wanneer je kind vaker in de auto rijdt dan jij. Bijvoorbeeld wanneer jullie al een tweede auto hadden, die nu vooral door je kind gebruikt wordt. Je moet je kind dan wel opgeven bij de verzekeraar als regelmatige bestuurder. Het kan zijn dat de premie daar vervolgens ook op aangepast wordt.

Andere passagiers in de auto?

Grote kans dat je kind graag op pad gaat met vrienden en vriendinnen. Je wilt natuurlijk graag dat dat veilig gebeurt. Maar als er iets gebeurt wil je ook dat de schade goed gedekt is. Daarom kan het slim zijn om een extra verzekering voor inzittenden en hun spullen af te sluiten. Zo voorkom je vervelende situaties en discussiesĀ  achteraf, want een ongeluk is natuurlijk al naar genoeg.

je kind een auto jij een autoverzekering
Geen reactie's

Geef een reactie