Hoe zorg je dat je bruiloft bij je past?

Hoe zorg je dat je bruiloft bij je past?

Het is een prachtige traditie: trouwen. Maar toch hangt er het idee over bruiloften dat het statig, traditioneel en officieel is. Past dat helemaal niet zo goed bij jou en je partner? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om de bruiloft meer eigen te maken. Dat lukt zeker, met deze tips!

Vertrouwde locatie

Kies allereerst een vertrouwde locatie. Zo voel je je al meteen thuis, evenals je gasten! Je kunt de bruiloft bijvoorbeeld lekker dichtbij huis vieren. Kom je uit Rotterdam? Dan is trouwen in Rotterdam natuurlijk een goed idee. Dat hoeft heus niet direct te betekenen dat je midden in de drukte van de stad trouwt: je kunt ook een rustiger buitengebied als locatie kiezen. Ga ook hier vooral weer na wat je wensen zijn.

Eigen programma

De meeste bruiloften kennen ongeveer dezelfde opbouw. Je kunt dit in de basis aanhouden. Zo is een ceremonie mooi om centraal te stellen. En je wilt natuurlijk afsluiten met een feest! Maar vul de dag vooral in zoals jij de dag graag voor je ziet. Geen zin in een uitgebreid diner? Dan sla je dat gewoon over. Wil je de ceremonie heel klein houden? Nodig aan het begin van de dag maar een paar gasten uit, of treed zelfs op een andere dag in het officiële huwelijksbootje. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Zo wijk je af van het standaard plaatje dat we in ons hoofd hebben bij een bruiloft. Maak er helemaal jouw dag van!

Creatieve plek

Eerlijk is eerlijk: van een formeel gemeentehuis wordt eigenlijk niemand echt blij. Je kunt hier het officiële gedeelte houden, maar dit kan net zo goed op een externe locatie. Kies voor een creatieve plek, met veel sfeer en karakter. Trouw bij landgoed Vidaa, op een romantische plek midden in de natuur. Op een bijzondere locatie is het een feest om het jawoord uit te spreken. Misschien kan de hele dag hier zelfs plaatsvinden. Voor iedere wens is er een geschikte trouwlocatie te vinden. Binnen, buiten, minimalistisch of extravagant: jij weet natuurlijk het beste wat er past bij de stijl van jou en je partner. Neem in ieder geval de tijd om een mooie plek uit te kiezen. Extra tip? Boek de locatie zo snel mogelijk, als deze eenmaal bekend is. Zo voorkom je immers dat iemand anders je net voor is, en de plek op de trouwdag al vergeven is.

Jouw stijl

Laat jouw stijl naar voren komen tijdens de bruiloft, evenals de stijl van je partner. Zo kun je gewoon afwijken van het idee dat je als vrouw moet trouwen in een witte jurk. Voel je je hier niet prettig bij? Dan trek je gewoon iets anders aan. Ook wat betreft de styling van de locatie kun je helemaal uitpakken. Kies een thema, mocht dit bij je passen. Je kunt een dresscode doorgeven aan gasten, zodat iedereen er netjes uitziet bij elkaar. Of kies er juist voor om iedereen in casual kleding te laten komen – ook dat is een mogelijkheid. Laat de ongeschreven regels in ieder geval los, als dit niet op je wensen aansluit.

Eten en drinken

Eten en drinken spelen een belangrijke rol op een bruiloft. Ga ook hier weer na wat je graag wilt serveren! Een chic diner is geen vereiste. Het is bijvoorbeeld net zo leuk om een laagdrempelig diner te organiseren, zoals een buffet waar iedereen kan pakken waar hij of zij trek in heeft. Of maak zelf iets klaar, zoals de taart! Zo geef je natuurlijk al helemaal een persoonlijke draai aan de mooie dag.

Je geniet des te meer van je bruiloft, als de dag goed bij je past. Durf daarom gewoon van het standaard plaatje af te wijken. Beeld je alvast maar in: hoe ziet jouw droombruiloft eruit?

Trouwlocatie Rotterdam
Geen reactie's

Geef een reactie