Hoe kun je aan de slag als zzp’er in de zorg?

Hoe kun je aan de slag als zzp’er in de zorg?

Nederland telt steeds meer zzp’ers die actief zijn in de zorg. Het is vaak behoorlijk intensief om in de zorg te werken. Door als zzp’er werkzaam te zijn, is het werk vaak beter te combineren met bijvoorbeeld een gezinsleven. Wellicht overweeg je zelf ook om als zzp’er aan de slag te gaan in de zorg. Welke stappen moet je daarvoor ondernemen? In dit artikel leggen we het je uit.

Heb je de juiste diploma’s?

Allereerst is het belangrijk om te melden dat je bepaalde diploma’s nodig hebt om te kunnen werken in de zorg. In de zorg ben je (voor een deel) verantwoordelijk voor de gezondheid van mensen, dus het is belangrijk dat je goed je werk kunt doen. Het is dus logisch dat het verplicht is om bepaalde diploma’s te halen om in de zorg te kunnen werken. Heb je deze diploma’s nog niet, dan is de eerste stap om de nodige opleidingen te gaan volgen.

Zorg voor de nodige inschrijvingen

Als je over de juiste papieren beschikt, dan kun je als zzp’er in de zorg beginnen. Hiervoor moet je je wel op een aantal plekken inschrijven. Als zzp’er ben je in feite ondernemer, dus je moet je natuurlijk bij de Kamer van Koophandel inschrijven. De zorg is echter streng gereguleerd, dus er zijn ook nog een aantal andere plekken waar je je moet inschrijven. Zo moet je je bijvoorbeeld registreren als nieuwe zorgaanbieder. Het is verplicht om al deze inschrijvingen te regelen, voordat je aan de slag kunt.

Ga op zoek naar klanten

Als je alle administratieve zaken achter de rug hebt, dan kan het echte werk beginnen. Maar daarvoor heb je natuurlijk wel klanten nodig. Net als iedere andere ondernemer, moet je bij zzp zorg werken aan je klantenbestand. Hiervoor kun je als eerste stap aankloppen bij een oude werkgever. Met de huidige tekorten in de zorg is de kans groot dat deze staat te springen om nieuwe mensen aan te nemen, of om zzp’ers in te huren.

Online zijn ook een aantal platforms te vinden waar opdrachtgevers en zzp’er bij elkaar worden gebracht. Je kunt je aanmelden bij zo’n platform om in contact te komen met potentiële opdrachtgevers. Als er een opdracht verschijnt op zo’n platform, dan ben je vaak niet de enige die reageert. Probeer daarom op veel opdrachten te reageren om je kansen te vergroten. Het kan even duren tot je een opdracht hebt gevonden en soms moet je betalen om je te registreren op zo’n platform. Als je eenmaal die eerste opdracht binnen hebt gehaald, dan zal het de investering dubbel en dwars waard zijn.

ZZP-er in de zorg
Geen reactie's

Geef een reactie