Belangrijke tips voor een casual kledingstijl

Belangrijke tips voor een casual kledingstijl

De casual kledingstijl. We omschrijven ‘m als comfortabel, tijdloos en relaxed. In algemene zin betreft de casual look de kleding die je in je vrije tijd draagt. Maar we kunnen de term wel wat breder trekken, aangezien de casual kledingstijl ook steeds vaker terugkomt op bijvoorbeeld de werkvloer. Het is inmiddels een heuse stijlvorm! Hoe je ‘m nastreeft? Lees verder voor onze tips.

 

Kleding die comfortabel zit

 

Het belangrijkste onderdeel van de casual kledingstijl is dat het gaat om items die lekker zitten. Zo vallen strakke kledingstukken bijvoorbeeld al gauw buiten het plaatje. Kies verder voor zachte en warme stoffen, die goed zitten. Een lichtgewicht chino past bijvoorbeeld goed. Of ga voor de joggingbroek heren als ultieme broek om in te chillen. Er zijn verschillende fashionable opties te vinden. Ook grote truien en shirts behoren zeker tot de casual kledingstijl.

 

Juiste fit voor een casual look

 

We noemden het hierboven al: strakke kleding past niet zozeer in het straatje van de casual stijl. Je kunt qua fit juist beter denken aan oversized kledingstukken. Hoe baggy je het precies wilt hebben, is een beetje aan jou om te bepalen. Een ding is in ieder geval zeker: het misstaat niet. Van je T-shirt heren tot je jas: een relaxed fit is altijd toegestaan. Dat creëert dan ook dat stoere no-nonsense randje, waar de kledingstijl zo geliefd om is.

 

Wissel af met basic looks en graphics

 

Uiteraard telt niet alleen de fit van de kleding mee. Denk verder na over de designs. In de casual stijl is eigenlijk alles mogelijk: er zijn maar weinig regels. Je kunt dan ook prima afwisselen tussen basic looks en een opvallende styling. Bij basic looks denken we bijvoorbeeld aan een eenvoudig shirt in een kleur als zwart, wit, grijs of blauw. Daarmee zit je altijd goed. Als je wilt uitpakken, kies je juist voor een oversized overhemd met een graphic erop – van een quote tot een geometrische print. Door je garderobe met beide opties samen te stellen, ga je voor gevarieerde looks. Zo heb je immer iets passends om aan te trekken, wat je ook gaat doen die dag!

 

Sneakers zijn de ideale schoenen

 

Wat betreft de kleding is er een heleboel mogelijk in de casual stijl. Of je nu jeans of een joggingbroek draagt, een T-shirt of een polo. Als het aankomt op de schoenen treedt er echter een duidelijke winnaar naar voren: de sneaker! Uiteraard zijn sneakers er nog altijd in allerlei soorten en looks te vinden – aan jou de eer om naar je favoriete schoenen op zoek te gaan. Met de door jou geliefde sneakers aan je voeten kom je iedere dag weer stijlvol én comfortabel door.

casual kledingstijl
Geen reactie's

Geef een reactie