Hoe voorkom je de typische vader look?

Hoe voorkom je de typische vader look?

Ik probeer er een sport van te maken er niet uit te zien als “de typische vader”. Je kent ze wel, van die mannen die met wollen trui en corduroy broek aan die binnen vier seconden een doekje te voorschijn halen als er ergens iets vies uit een kind komt. Doordat ik over vaderschap en ouderschap schrijf ben ik natuurlijk wel een typische vader, maar dat betekent nog niet dat ik er zo uit moet zien.

Je kan wel zeggen dat ik alles behalve een typisch vader ben

Doordat ik naast het vaderschap ook een eigen bedrijf heb probeer ik er altijd professioneel, maar casual uit te zien. Lange tijd was dat een uitdaging en liep ik dagen achter elkaar in een joggingpak, maar na een tijdje lang vader zijn is dat inmiddels iets van het verleden. Een groot deel van de oplossing werd gebracht door Zalon. Zij stellen aan de hand van mijn wensen een box met kleding samen. De samenstelling wordt gedaan door een stylist dus je bent er altijd zeker van dat het bij elkaar past. Vind je de inhoud van de box niks, dan stuur je het gewoon weer terug. Ik zie er in ieder geval niet meer uit als een typische vader.

Een ander deel van de oplossing is goed plannen. Door effectiever met mijn tijd om te gaan en ’s ochtends een uur eerder op te staan zorg ik ervoor dat ik ook tijd vrij maak voor mezelf en mijn kleding. Doordat ik niet meer op pad hoef voor mijn kleding zorgt dit samen voor zee├źn van tijd die ik kan besteden aan Morris en aan mijn werk. Ook maak ik tegenwoordig tijd voor het verzorgen van mijn baard en besteed ik zelfs aandacht aan mijn huid en gebit. Je kan wel zeggen dat ik alles behalve een typisch vader ben.

Het is echt zo gemakkelijk om gewoon in een joggingbroek te springen

Ondanks dat ik het grootste gedeelte van mijn dag bezig ben met het opvoeden, verzorgen en vermaken van onze zoon Morris is het voor mij essentieel om er niet uit te zien als een typische vader. Het komt nog weleens voor dat we klanten over de vloer komen en in zo’n geval is het fijn dat ik er gewoon verzorgd uitzie. Natuurlijk moeten we dan niet net pasta gegeten hebben, want dan zie ik er gewoon uit als een Oempa Loempa.

Om er niet uit te zien als een typische vader heb ik een aantal eisen voor mezelf gesteld om er iedere dag zo goed mogelijk uit te zien. Hier onder een lijstje dat ik in mijn hoofd iedere ochtend af ga:

  • Altijd douchen en tanden poetsen
  • Jeans of nette broek, niet eerst gemakkelijk een joggingbroek aantrekken
  • Overhemd of nette sweater/hoodie
  • Geen vesten of t-shirts
  • Geen wollen truien
  • Altijd nette sokken zonder gaten

Het lijkt overdreven om elke ochtend zo’n lijstje af te gaan, maar het is echt zo gemakkelijk om gewoon in een joggingbroek te springen als je niet gewoon bij een baas aan het bureau moet aanschuiven. Mezelf motiveren om toch voor mezelf te zorgen is echt een sleutel geworden de afgelopen maanden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik geen typische vader ben geworden, maar ik heb ook een beter gevoel over mezelf gekregen en merk dat ik door dat betere zelfbeeld ook betere beslissingen maak als het aankomt op werk en het schrijven van mijn blogs. Mijn tip voor iedere vader is om in ieder geval de tijd te nemen om jezelf te verzorgen en niet zomaar iets aan te trekken.

Hoe voorkom je de typische vader look?
Geen reactie's

Geef een reactie