Hoe kun je het beste inpakken als je gaat verhuizen?

Hoe kun je het beste inpakken als je gaat verhuizen?

Met al 26 verhuizingen op mijn naam mag ik mezelf een echte verhuisexpert noemen. Ik deed niet alleen normale verhuizingen. Ik heb een keertje alles achter me gelaten zonder ook maar iets op te tillen, maar ik heb ook een keertje een verhuisbedrijf ingehuurd dat alles voor mij deed. Juist hierdoor kan ik jullie vertellen hoe je het beste dingen in moet pakken en welke spullen je bijvoorbeeld het beste los kunt vervoeren. Het is niet handig om een glazen vaas die je geërfd hebt in te pakken, in een doos te stoppen en vervolgens in scherven terug te vinden in je nieuwe woning.

Verhuisdozen

Het eerste waar je aan denkt als je denkt aan verhuizen zijn verhuisdozen. Verhuisdozen heb je in veel verschillende vormen, soorten en maten. Mijn ervaring is dat de goedkope verhuisdoos van de Action over het algemeen voldoende is. Heb je echter veel zware spullen, bijvoorbeeld boeken of keukenapparatuur, dan is het misschien verstandig om een wat sterkere doos aan te schaffen. Ook ben ik erachter gekomen dat je altijd meer verhuisdozen nodig hebt dan dat je van tevoren denkt. Bezuinig dan ook niet op een grote hoeveelheid verhuisdozen.

Verhuisdekens

Naast verhuisdozen heb je bij een verhuizing ook verhuisdekens nodig. Verhuisdekens beschermen spullen die je in de verhuiswagen zet bij het schuiven of stoten tijdens transport. Verhuisdeken en pakdekens die gebruikt worden om dingen stofvrij op te slaan, worden nog wel eens door elkaar gehaald toch zijn het verschillende soorten dekens en is het belangrijk dat je voor het transport van jouw spullen tijdens de verhuizing verhuisdekens gebruikt.

Bescherm je spullen goed tijdens de verhuizing

Tijdens het inpakken van jouw spullen is het belangrijk dat deze niet beschadigd raken. Ik kan me voorstellen dat je boeken gewoon bij elkaar in een grote doos gooit en deze vervolgens de verhuiswagen, aanhanger of bestelauto in zet. Met glas, aardewerk, schilderijen, foto’s en andere zaken is dat misschien niet het geval. Het is dan ook aan te raden om deze te beschermen door middel van oude kranten, inpakpapier of handdoeken. Vergeet niets om speciale beeldscherm hoezen te kopen voor je tv en je computerbeeldscherm, deze kunnen tijdens het transport namelijk ernstig beschadigen.

Grote spullen zekeren in de verhuiswagen

Als al je spullen in dozen zitten en deze dozen In de verhuiswagen staan is het tijd om de grote spullen In de verhuisauto te zetten. Zorg ervoor dat zware spullen gezekerd zijn of in ieder geval goed vast staan in het voertuig waarin je deze wilt transporteren. Als ze tijdens het vervoer gaan schuiven of omvallen dan is de schade niet te overzien en kun je misschien naar de winkel om nieuwe spullen te kopen. Daar is op zich natuurlijk niks mis mee, maar het zou zo fijn zijn als je ook in je nieuwe woning kan genieten van de spullen die je graag om je heen hebt.

Kleren verhuizen

Of jij het nu als eerste of als laatste doet, ik zie vaak mensen heel moeilijk doen bij het verhuizen van kleding. Speciale hoezen, plastic zakken, vuilniszakken, tassen en andere dingen om kleding stofvrij te vervoeren, terwijl je ze in je nieuwe woning toch gewoon weer in de kast doet. Mijn advies: gooi ze op de achterbank van de auto. In een keer ben je van al het gedonder af en binnen een half uur is je kleding weer op de plek waar het moet zijn. Kun jij het weer ophangen In de kast die je net met veel moeite in elkaar hebt gezet, zonder dat je je af hoeft te vragen waar je met al die tassen naartoe moet.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips die ik je in dit artikel heb gegeven. Mijn 26e verhuizing is zeker niet mijn laatste geweest en ik zal dit artikel aanvullen op het moment dat ik nog meer tips voor jullie heb. Mocht je behoefte hebben aan een checklist kijk dan eens bij mijn checklist verhuizen.

Tips inpakken verhuizen
Geen reactie's

Geef een reactie