3 tips om voordelig te verhuizen

3 tips om voordelig te verhuizen

Als je een echte expert zoekt in voordelig verhuizen, dan ben ik je man. Met inmiddels 26 verhuizingen op mijn naam, waarbij een groot deel in mijn volwassen leven kan ik je zeggen dat ik verhuizen nooit leuk vindt, maar wel altijd een uitdaging. Ik ben namelijk helemaal niet handig en daarnaast ook niet echt rijk. Verhuizen zorgt dan ook iedere keer weer voor de noodzaak om creatief te zijn. In dit artikel deel ik met jullie mijn 3 tips om zo voordelig mogelijk te verhuizen.

Huur of koop een huis waar niets meer aan hoeft te gebeuren

Neem van mij aan dat er aan ieder huis wel iéts moet gebeuren, maar als je een beperkt budget  hebt is het aan te raden om in ieder geval je keus te laten vallen op een woning waar zo weinig mogelijk aan hoeft te gebeuren. Je kan altijd later een blik Sigma verf tegen de muur aan gooien. Tot die tijd scheelt het vooral veel tijd en energie die je beter kan gebruiken voor het verhuizen van alle spullen. Ook is het fijn als je na het betalen van twee maanden borg en een maand huur de rest van je geld kan spenderen aan iets anders dan je huis.

Mijn huidige verhuurder had de moeite genomen om alle tussendeuren en opdekdeuren te voorzien van een strak geverfde lak in de kleur S2U Nova Satin. Erg fijn dat je na de bezichtiging binnenkomt en blijkt dat je niet ook nog eens afgebladderde verf van deuren hoeft te schuren. Ook een goed opgeknapt sanitair en keuken gaat je keiharde Euro’s schelen, hoewel ik natuurlijk wel altijd mijn wc-bril vervang.

Goedkoop meubels verhuizen

Als je net als ik veel verhuist, dan denk je wel twee keer na voordat je zware meubelen in je huis neerzet. De meubels die je toch moet verhuizen passen in mijn geval meestal in één grote bestelbus. Deze kun je natuurlijk huren, maar een oproep doen in een Facebookgroep loont meestal écht de moeite. Toen ik nog in Sassenheim woonde heb ik al mijn spullen een keer verhuisd voor EU 50,- en een kratje bier.

Mocht er in je vriendengroep iemand zijn met een busje, dan is dat een nog betere optie. Vraag deze persoon ruim van te voren heel lief of jij zijn bedrijfsbus mag lenen, eventueel in combinatie met wat spierkracht voor het tillen. Heb je nu geen Facebook of iemand met een busje in je omgeving, dan is Studentverhuizers misschien een optie. Niet zo duur als een groot verhuisbedrijf, maar zeker effectief en relatief goedkoop.

Maak van te voren een verhuisplan

Niets is zo tijd- en geld rovend als chaos. Zorg daarom dat je van te voren duidelijk in kaart hebt wat er in het oude en in het nieuwe huis moet gebeuren. Maak ook een duidelijk plan over de uitvoer hiervan. Als je hierin systematisch te werk gaat, een checklist verhuizen maakt en iedereen die meehelpt hiervan op de hoogte stelt, dan hoef je nooit te zoeken naar dozen of meubels en hoor je binnen een uur of vier het ene huis leeg te hebben en het andere huis weer vol.

Ik hoop dat je met deze drie tips een voordelige en snelle verhuizing kunt regelen. Hou in gedachten dat je wel een hoop zelf zult moeten doen. Alles wat door anderen gedaan wordt zal uiteindelijk geld, tijd op aandacht kosten. Als je van deze drie voldoende hebt dan is een voordelige verhuizing misschien niet voor jou.

Zelf voordelig verhuizen
Voordelig verhuizen
Geen reactie's

Geef een reactie