Hoe ik ontspan na een drukke dag

Hoe ik ontspan na een drukke dag

Met een fulltime baan en een eigen bedrijf is het eigenlijk nooit rustig in mijn hoofd. Tel daarbij op dat ik ook om de week alleen de zorg draag voor mijn zoon en je begrijpt dat ik ontspanning moet zoeken in alledaagse dingen. In dit artikel neem ik je mee in hoe ik ontspan na een drukke dag werken voor mijn baas, voordat het werk aan mijn eigen bedrijf begint.

Ontspannen op de bank

Ontspannen op de bank is voor mij het aller belangrijkste. Mijn hoekbank is een soort van veilige haven in een huiskamer die vol staat met werkspullen, speelgoed en droogrekken. De hoekbank is groot genoeg om vijf tot zes man een plek te bieden, maar meestal liggen mijn zoon en ik languit op de bank, waardoor er niemand anders bij kan. Wil jij ook extreem ontspannen tussen werk- en zorgmomenten door, kijk dan eens naar hoekbanken bij Woonenzo.

Mijn bank is een werkplek, slaapplek en plek om te ontspannen in één. Vooral omdat de hoekbank zo groot is kan er altijd wel iemand langskomen om een gezellig bordspel te spelen, relax tv te kijken of zelfs blijven slapen. Dankzij mijn hoekbank kan het allemaal.

Wandelen geeft rust en energie

Drie keer in de week loopt deze papa 10 kilometer. Vanwege wat kwaaltjes kan ik niet meer hardlopen, maar wandelen geeft rust en energie, waardoor ik na een vermoeiende dag werken weer met frisse moed aan het eten kan beginnen en daarna werken voor mijn eigen bedrijf. Als je gewoon rustig wandelt en de ene voet voor de andere blijft zetten, dan heeft wandelen zelfs bijna een therapeutische werking. Ook biedt het de ruimte om bepaalde ideeën helemaal uit te denken en nieuwe stappen te nemen. Ik kan iedereen aanraden om lange stukken te gaan wandelen.

Gamen om even aan niks te denken

Als ik aan het einde van een lange dag geen zin heb om nog ergens over na te denken, dan zet ik de PlayStation aan. Vaak zonder nadenken kom ik dan op het spel Fortnite terecht en kan ik doelloos mijn frustratie wegknallen op mensen die ik niet ken. Intussen zijn er door het online gamen ook vriendschappen ontstaan en is het daardoor een ideale manier geworden om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ook speel ik soms Fortnite met mijn neefje. Mijn familie woont best een eindje bij mij vandaan, dus wat is er dan leuker dan door je neefje op de hoogte gehouden te worden over de nieuwste familieroddels?

Koken zorgt voor ontspanning

Koken is voor mij ook zeker een manier om te ontspannen. Door in plaats van simpel aardappelen, groente en vlees, echt iets creatiefs op tafel te zetten kan ik helemaal rustig worden. Het bereiden en samenvoegen van ingredienten en daarmee een heerlijke maaltijd neerzetten zorgt ook voor fijne stofjes die vrijkomen in mijn hoofd, waardoor ik na het eten weer door kan met werk of een flinke wandeling.

Koken komt echter wel met nadelen. Zo moet je vooraf altijd boodschappen doen en dat is iets wat ik écht niet leuk vind. Ook het afwassen na het eten laat ik liever over aan de afwasmachine. Dit weerhoudt me er echter niet van om minimaal drie keer per week écht iets lekkers op tafel te zetten.

Ontspannen op de hoekbank
Gamen als ontspanning
Geen reactie's

Geef een reactie